Pagina 1 van 2 12 Laatste
  1. #1

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0

    Kan maximum resolutie op 4K scherm niet selecteren

    Ik heb mijn ASUS VivoBook Pro 17 N705UD aangesloten op een 4K iiyama prolite xub3493wqsu 34 monitor, maar het beeld is uitgerokken in de breedte. Dit is omdat ik de maximale resolutie van het scherm niet kan selecteren. Ik kan slechts 2540x1440 selecteren terwijl dit 3440x1440 zou moeten zijn, wat een gestretched beeld geeft.

    Ik doe dit via de HDMI uitgang van de laptop. Dit is HDMI 1.4 De laptop heeft een GeForce 1050 aan boord, maar de HDMI is verbonden met een Intel UHD Graphics 620, welke normaal gemakkelijk 4K moet kunnen aansturen op een extern scherm: shorturl.at/hqCN9

    Alle drivers (windows, nvidia, Intel,...) zijn up to date. Ik heb al verschillende modi geprobeerd (scherm delen, dupliceren, weergeven op 1) en tal van youtube tutorials. Ik heb zelfs mijn laptop al geformatteerd en windows opnieuw geïnstalleerd, niks helpt.

    Ik zit echt met mijn handen in het haar, waarom werkt dit niet fatsoenlijk.

    Alle hulp is meer dan welkom, alvast erg bedankt!

    Screenshots:
    https://pasteboard.co/IR70QLj.jpg
    https://pasteboard.co/IR713Kw.jpg

  2. #2
    Yvezz's schermafbeelding
    Lid sinds
    7/12/11
    Locatie
    Sint Niklaas
    Berichten
    1.668
    iTrader
    44 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    1/18
    De UHD Graphics 620 kan inderdaad 4K aan, maar wel tegen 60Hz.
    Staat dit goed ingesteld?
    Corsair Graphite 780T//Antec Truepower 650W/Asus Prime Z370a/Intel I5 8600k(Delid by lestef)//Corsair H115i//Corsair 16GB DDR4 Ram/Asus ROG Strix GTX1070 8G/Soundblaster ZX/256GB C:\-/1,99TB Games/2TB Opslag//Logitech G15/Logitech G502/Logitech G25//Logitech G640//Afterglow XBOX ONE Wired//Logitech C310//TrackIR V_5//Playseat Evo White// --Klaksken, Pletskop en Kloefkapper-- Ik zit wat anders in elkaar.
    [<BR>]Crusher, regiment leader Black Raiders @ Modern Warfare (2019)

  3. #3

    Lid sinds
    24/08/19
    Locatie
    ::1
    Berichten
    54
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/3
    HDMI 1.4 ondersteunt wel 4K maar niet op 60 Hz, slechts op 30 Hz en dat is geen pretje om naar te kijken. Ik heb zelf al gemerkt dat bepaalde schermen dan liever hun resolutie naar beneden bij stellen om hun 60 Hz toch weer te kunnen geven. 4K@60Hz kan pas vanaf HDMI 2.0. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/High-d...rface#HDMI_2.0

    Zelfs de officiële site van Asus vermeldt niet welke HDMI versie er op jouw laptop zit. Als je toch denkt dat er HDMI 2.0 of hoger in zit en dat 4K@60Hz toch zou moeten lukken, moet je ook zorgen dat uw HDMI kabel het ook nog ondersteunt.

    Toen ik zelf van mijn 2 1080p monitors naar 2 4K monitors ging heb ik ook een nieuwe videokaart mogen kopen om 2 HDMI 2.0 uitgangen te hebben, net als 2 snellere HDMI kabels. Succes.

  4. #4

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    De HDMI op mijn laptop zou 1.4 zijn volgens de website van Asus: https://www.asus.com/Laptops/ASUS-Vi...Pro-17-N705UD/ (onderaan de pagina)

    Dus eigenlijk kan ik met deze laptop, geen ultrawide scherm aansturen op 3440x1440 resolutie?

    * UPDATE
    Na opnieuw opstarten is de resolutie ok op 3440x1440 maar kan niet hoger dan 30Hz. Is er een manier om dit te omzeilen?
    Laatst gewijzigd door steemansnick; 22 januari 2020 om 14:52

  5. #5

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Een custom resolutie die normaal zou moeten passen van 3440x1440 @30Hz gaf dus nog steeds een vertekend beeld en balken boven en onder het beeld. Na wat experimenteren kwam ik tot een resolutie van 3840x1920 @30Hz die wel schermvullend is (scaled 150% anders extreem klein) maar aan 30Hz is dit verschrikkelijk om aan te zien.

    Ik denk dat er niks anders op zit dan de monitor terug te sturen en verder te werken op het kleine scherm van mijn laptop -/

    Tenzij iemand nog een ander idee heeft...

    Is er bijv. geen manier om de output van mijn GeForce 1050 te gebruiken?

  6. #6
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.761
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/217
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door steemansnick Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Een custom resolutie die normaal zou moeten passen van 3440x1440 @30Hz gaf dus nog steeds een vertekend beeld en balken boven en onder het beeld. Na wat experimenteren kwam ik tot een resolutie van 3840x1920 @30Hz die wel schermvullend is (scaled 150% anders extreem klein) maar aan 30Hz is dit verschrikkelijk om aan te zien.

    Ik denk dat er niks anders op zit dan de monitor terug te sturen en verder te werken op het kleine scherm van mijn laptop -/

    Tenzij iemand nog een ander idee heeft...

    Is er bijv. geen manier om de output van mijn GeForce 1050 te gebruiken?
    Kan zijn dat je dit in de BIOS kan forceren.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  7. #7

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Kan zijn dat je dit in de BIOS kan forceren.
    Gisteren ook reeds gechecked, niks van gevonden.

  8. #8
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.761
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/217
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door steemansnick Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Gisteren ook reeds gechecked, niks van gevonden.
    En in de Nvidia configuratie pagina?
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  9. #9

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    En in de Nvidia configuratie pagina?

    Ook niet, die is zeer beperkt: https://pasteboard.co/IR99CLd.png

  10. #10
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.761
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/217
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door steemansnick Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ook niet, die is zeer beperkt: https://pasteboard.co/IR99CLd.png
    Dat is wel heel weinig qua instellingen, normaal staat er een pagina vol met optie. Lijkt precies dat niet alles is geïnstalleerd.

    Misschien eens proberen om de drivers opnieuw te installeren? Deïnstalleer de huidige drivers met DDU en herinstalleer de 1050 drivers opnieuw.

    https://www.nvidia.com/Download/driv...x/156282/en-us

    Zou misschien wel kunnen helpen.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  11. #11

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Alvast bedankt voor de goeie hulp!

    Heb de drivers van nvidia net opnieuw geinstalleerd. Express mode genomen.

    Ik heb hem nu op 3440x1440 (zoals het zou moeten zijn) op 44Hz, dat is het hoogste dat ik via het Intel control panel voor deze resolutie kan instellen. Hoger geeft gewoon een fout.

    Is 44Hz aanvaardbaar om mee te werken... tja... super is het alvast niet. -/

  12. #12
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.761
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/217
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door steemansnick Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Alvast bedankt voor de goeie hulp!

    Heb de drivers van nvidia net opnieuw geinstalleerd. Express mode genomen.

    Ik heb hem nu op 3440x1440 (zoals het zou moeten zijn) op 44Hz, dat is het hoogste dat ik via het Intel control panel voor deze resolutie kan instellen. Hoger geeft gewoon een fout.

    Is 44Hz aanvaardbaar om mee te werken... tja... super is het alvast niet. -/
    Spijtig dat je geen andere poorten op je laptop hebt.

    44Hz is niet slecht maar 60Hz is wel aan te raden.

    Bizar dat dat niet gaat. Kan misschien zijn dat dat door die HDMI 1.4 komt.
    Laatst gewijzigd door Ascari; 22 januari 2020 om 16:37
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  13. #13

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Idd, HDMI1.4 limiteert dat.

    Ik zou het graag uitzoeken tot op de bodem

    Ik heb aan de zijkant van mijn laptop nog die USB-C, maar ik weet niet wat ik daarmee kan doen.Kan ik daar bijv. een USB-C naar DisplayPort tussenstuk instekenen zo toch +60Hz (of meer) op mijn monitor krijgen?

    USB-C poort: https://pasteboard.co/IR9GISl.jpg

  14. #14
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.761
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/217
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door steemansnick Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Idd, HDMI1.4 limiteert dat.

    Ik zou het graag uitzoeken tot op de bodem

    Ik heb aan de zijkant van mijn laptop nog die USB-C, maar ik weet niet wat ik daarmee kan doen.Kan ik daar bijv. een USB-C naar DisplayPort tussenstuk instekenen zo toch +60Hz (of meer) op mijn monitor krijgen?

    USB-C poort: https://pasteboard.co/IR9GISl.jpg
    Ik denk dat die USB-C enkel voor gegevensoverdracht is, zoals bvb. een externe HDD/SSD.

    Je zou ook eens dit kunnen proberen:

    Heb je al eens gekeken bij Intel Graphics & Media Control Panel en je settings op Advanced zetten, nadien kan je de Performance op Max. zetten en zou die iGPU uitgeschakeld moeten worden en op je 1050 moeten draaien.

    En anders bij Nvidia Control Panel in de 'Adjust Image Settings with Preview' tab op 'Performance' zetten, dat zou ook kunnen helpen.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  15. #15

    Lid sinds
    4/04/13
    Locatie
    Merchtem
    Berichten
    25
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Hmm, ik kan die advanced settings niet zo aanpassen: https://pasteboard.co/IR9PtA0.jpg

    Nvidia instelling lijkt geen invloed te hebben. :/

Pagina 1 van 2 12 Laatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen