Pagina 1 van 2 12 Laatste
  1. #1
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2

    Pc boot niet naar bios

    Ik heb dus momenteel met mijn spaargeld eindelijk al mijn pc onderdelen kunnen kopen.
    Vol goede moed begonnen aan de build.
    Core components geïnstalleerd.

    16gig lpx Corsair 3200 ram
    Gigabyte x570 Ultra
    Zen 2 3800x
    Rm1000x
    Gigabyte Aorus 5700xt.
    M.2 pci-e 970 Evo 1 TB.
    4+4 EP's , 2x 8 pin pci-e op gpu, 24 pin op mobo.
    Front io van mijn fractal design define r6 usb-c aangesloten.
    Voeding aangezet en er gebeurt letterlijk niks.

    Ik heb alle kabels meermaals gecontroleerd op vast genoeg.
    Zelfs mijn oude pc tijdelijk aangesloten op deze psu.
    Werkt volledig.
    Het enige wat niet aangesloten is! Zijn mijn bijkomstige SATA drives en fan hubs enz.
    Buiten deze dingen heb ik wel nog 1x 4 pin EPS connector niet aangesloten.
    Ik heb een tijd geleden een post gezien gehad van iemand die vermelde dat zijn mobo pas aan ging als hij beide EP's cpu stekkers gebruikte. Helaas heb ik geen EP's stekker extra om te kunnen testen...

    Ik heb nog proberen te gaan naar lokale dichtbijzijnde Computershops maar deze waren al gesloten helaas.

    Ik zit letterlijk aan het einde van mijn kunnen en latijn
    En had toch graag de pc up and Running gehad zsm.
    Al een hele dag vanalles aan het proberen en niks helpt of werkt...
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

  2. #2
    Razer's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/05/07
    Locatie
    Wetteren
    Berichten
    7.341
    iTrader
    85 (89%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    3/147
    ik denk dat je fastboot heb ingeschakeld in de bios
    dan krijg je idd geen bios post om in de bios te geraken


    CMOS clear zou moeten werken om je bios te resetten.

    https://download.gigabyte.us/FileLis...tra_1001_e.pdf
    Pagina 24
    19) CLR_CMOS (Clear CMOS Jumper)
    Steam & PSN

  3. #3
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2
    Op dit punt is alle hulp welkom.
    Om te helpen testen of het aan die ontbrekende 4 pin ligt of een ander onderdeel dat defect is.
    Vermits de psu mijn Intel 3570k rig kan doen werken zou het daar niet mogen aan liggen.
    Worst case scenario cpu, gpu, mobo. Of 4 pin is volledig aangesloten nodig op het x570 ultra bord van gigabyte
    Van geen enkele heb ik compatible test of vervangonderdelen

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Razer Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    ik denk dat je fastboot heb ingeschakeld in de bios
    dan krijg je idd geen bios post om in de bios te geraken


    CMOS clear zou moeten werken om je bios te resetten.

    https://download.gigabyte.us/FileLis...tra_1001_e.pdf
    Pagina 24
    19) CLR_CMOS (Clear CMOS Jumper)
    Ik zit nog pre bios.
    Mijn case fans draait niet, cpu fan ook niet, video output naar monitor ook niet.
    Bootlampjes zie ik ook niet aan gaan.
    Bios instellingen kan ik niet gewijzigd hebben want zover ben ik niet geraakt.
    CMOS batterij heb ik al vervangen voor de zekerheid dus die is ook al gereset normaal gezien
    Laatst gewijzigd door Davion; 24 december 2019 om 21:10
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

  4. #4
    Twinturbo's schermafbeelding
    Lid sinds
    10/10/10
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    3.380
    iTrader
    6 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/38
    IO paneel correct aangesloten? Je kan ook altijd met een schroevendraaier op de PW SW pins alles aanzetten.

  5. #5
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2
    Platte schroevendraaier had ik niet bij de hand helaas.
    Momenteel zit ik te denken om met tegen zin de voeding van mijn oude pc te misbruiken om alle power connecties te kunnen aansluiten.
    Normaal gezien kon mijn oude pc opgehaald worden door mijn zus want die stond op punt.
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

  6. #6
    Bompaization's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/14
    Locatie
    Geel
    Berichten
    969
    iTrader
    14 (100%)
    Mentioned
    2 Post(s)
    Reputation
    1/19
    Als er echt niks draait, front panel io is goed aangesloten, en psu werkt, dan is het wss dan toch die extra 12v connector

    Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk

  7. #7
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.771
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/219
    Normaal gezien moet ge die extra 4-pin voor CPU niet aansluiten. Dat is enkel voor overklokking.

    Anyways, die RM1000x heeft sowieso 1x een 8-pin EPS en 1x en 4+4-pin, dus je kan beide aansluiten.

    Haal alles eens uit de case en sluit dat zo aan. Dan weet je direct of er een kortsluiting is of niet.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  8. #8
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2
    Even een break genomen.
    Psu van mijn Oude pc provisorisch aangesloten op het nieuwe systeem.
    Startte ook niet op.
    Momenteel de Corsair psu terug ingebouwd.
    Alles her wired en minimaal cable management.
    En uiteindelijk de schroevendraaier test gedaan. Ipv power switch , direct op front io header.
    Systeem start niet
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

  9. #9
    Twinturbo's schermafbeelding
    Lid sinds
    10/10/10
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    3.380
    iTrader
    6 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/38
    Vrees dat moederbord dan dood is.

  10. #10
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2
    Vrees het ook.
    Want de 4 lampjes voor bootcontrole op mobo gaan zelfs niet aan.
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

  11. #11
    dimio111's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/09/06
    Locatie
    Liedekerke
    Berichten
    1.952
    iTrader
    51 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Je hebt toch geen koperen kopjes achter je moederbord op een verkeerde plaats zitten? Dat kan ook vieze dingen geven.
    Cpu zit goed en is voldoende aangespannen?
    Ram geheugen zit goed?

    Op mijn moederbord moeten ook alle EP stekkers aangesloten zijn voor cpu of het start ook niet.
    Play for fun.

  12. #12
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2
    Nee, ik heb de stand of posities nagelopen.
    En ben van ellende na meer dan een dag uitpluizen naar Alternate gegaan.
    Ze hebben daar mijn mobo getest voor garantie en in 1 weg ook vastgesteld dat mijn cpu ook defect is...
    Bijgevolg een nieuw moederbord , werkend getest.
    Maar via ander verkoopplatform de cpu gekocht dus bijgevolg zit ik zonder werkende cpu.

    Dus bij deze een vraag.
    Kan er iemand in zuid Limburg een am4 socket cpu lenen of zo totdat de rma afgerond is voor mijn cpu? Al dan niet een g variant

    Zoniet ben ik noodgedwongen om mijn oude core2duo rig in te schakelen.
    Maar van deze weet ik nog niet hoe betrouwbaar dit systeem nu effectief is.
    Is een work in progress momenteel.
    Net kort gedemonteerd gehad om koel systemen uit te blazen enz.
    Koelpasta vervangen.
    Momenteel gpu van main rig geïnstalleerd om te testen of de gpu voor de instabiliteit zorgde in combo met koelpasta die 13 jaar lang op de cpu zat zonder vervanging.
    Want de nieuwe rig die mijn rig vervangt is technisch gezien al van mijn zus.
    En die zit nu zonder pc omdat ik de oude mee heb voor transplantatie van de recente drives en clean up, e. Binnen korte tijd mijn huidige rig ook een grondig onderhoud gegeven heb, zou het normaal gezien maar enkele dagen geduurd hebben.
    Maar het toeval besliste dat ik 2 defecte items voor mijn nieuwe pc gekocht heb...
    En geen compatible Parts had om zelf deftig te testen... Intel 3rd gen i5.

    Hopelijk reageert megekko snel en heb ik zsm een nieuwe cpu. Pas onlangs de rma procedure opgestart.

    PS: gebogen pinnen of seating was het probleem niet.
    Testbord bij Alternate in de shop werkte ook niet met mijn cpu erin.
    Laatst gewijzigd door Arakesh; 29 december 2019 om 00:49
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

  13. #13
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.771
    iTrader
    133 (100%)
    Mentioned
    7 Post(s)
    Reputation
    26/219
    De eerste fout was een Gigabyte mobo kopen. Asus, MSI of Asrock zijn veel betere merken.

    Ik heb je toch een tijdje terug een lijst gegeven met mobo's waaruit je kan kiezen.

    Ik heb toen dat Socket 2011 (X79) net uit was een i7-3820 en Asus X79 bord gekocht. De CPU was ook DOA, dus heb die binnengebracht (omdat ik toen bij Alternate werkte) en heb direct een andere CPU gekregen en die heb ik 4 jaar gehad (nadien hier op het forum nog verkocht) en draait waarschijnlijk nog steeds in iemand zijn systeem.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  14. #14
    Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    49.650
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    2 Post(s)
    Reputation
    90/193
    merken doe nie zoveel aan het wel of niet DOA zijn, vooral geluk/ongeluk of jet een slecht hebt.

    heb al vele merken gehad en nooit problemen gehad.
    AM4; kzou es moeten zien maar gok niet dat ik er 1 heb liggen (oudere wel ...)
    The Exit is here -------------- Or here www.samexit.be
    LEEST ER NU NIEMAND NOG EEN HANDLEIDING???????
    veel probs zijn opgelost als men gewoon eens een handleiding zou lezen

  15. #15
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    180
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/2
    At Ascari, daar heb je gelijk in.
    Dat heb je inderdaad, en ik apprecieer het ook.
    Maar door nog enkele tegenslagen extra heb ik mijn budget grondig moeten aanpassen.
    Zoveel mogelijk in promo gekocht.
    Maar door de laatste tegenslag was budget nog eens ernstig gekrompen.
    Waardoor ik een compromis heb moeten maken.
    Ik had wat artikels gevonden dat asrocks bios niet altijd to the Point is met features in the software uit te schakelen dat het bord niet heeft.
    In de toekomst denk ik wel mss het mobo te swappen als de 3.1 USB header kabel zijn positie me teveel stoort in combo met mijn r6 kabel.
    Het bord leek me degelijk en er zat een fikse korting op waardoor het letterlijk nog binnen mijn budget viel.
    Oorspronkelijk had ik de voorkeur voor de unify of de strix van Asus.
    Strix omwille van sata poorten, unify omwille van het kleurschema en de goede koeling van het bord.
    New rig : status pending: Case: Fractal design define R6 Ubs-C TG Gunmetal,
    Current rig: i5 3570k , 16 GB Kingston hyper fury x DDR3 1333Mhz, Asus P8Z77-V LX (LGA1155) moederbord
    gigabyte windforce GeForce GTX 960, 500GB Samsung 850 Evo, 2x WD Black 1TB. Case: corsair carbide 300 R.
    Antec 650W bronze PSU.

Pagina 1 van 2 12 Laatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen