Pagina 1 van 2 12 Laatste
  1. #1

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0

    Nieuw moederbord maar GPU doet raar direct hoge toeren

    hoi,

    Heb vandaag nieuw moederbord met i9 gestoken,
    maar als ik nu een game opstart gaat de RTX 2080 direct in hoge toeren en is deze direct voor de volle 98 percent belast,
    zelfs nog maar in het begin scherm?
    de ventilator gaan direct in hoge toeren.

    Waar kan dit aan liggen?
    Alvast bedankt

  2. #2
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.465
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    3 Post(s)
    Reputation
    25/198
    Je hebt de drivers toch opnieuw geïnstalleerd van je 2080?

    Installeer Afterburner en kijk naar de load en temperatuur. Kan zijn dat je fans op auto staan, daarom dat die in overdrive gaan. In Afterburner kan je ook een custom fan profiel instellen, dat zal het geluid serieus verminderen.

    Heb je V-Sync/FreeSync/G-Sync aanstaan om je FPS te limiteren? Dat zal ook wel helpen met het rpm te laten zakken omdat je kaart dan minder moeite moet doen om max. FPS te halen.


    Mijn 1070 was de laatste kaart die op lucht was en daar had ik een custom fan profiel ingesteld en ging zo nooit boven de 58°C en geluid was tot een minimum beperkt.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  3. #3

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    ja heb de drivers geinstalleed.
    Maar als ik game opstart en kom op begin scherm,
    dan gaat deze direct de volle 7000 mhz in en full clock en wordt 75 graden
    ik kan dan niks aan de ventilator aanpassen.

    ik heb trouwens een full clean install gedaan,
    drivers er al eens opnieuw installed enzovoort.
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 november 2019 om 02:32

  4. #4
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.465
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    3 Post(s)
    Reputation
    25/198
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Syphon007 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    ja heb de drivers geinstalleed.
    Maar als ik game opstart en kom op begin scherm,
    dan gaat deze direct de volle 7000 mhz in en full clock en wordt 75 graden
    ik kan dan niks aan de ventilator aanpassen.
    Daarom stelde ik voor om MSI Afterburner te installeren, zo kan je een custom fanprofiel instellen, alsook kan je OSD aanzetten om de load en temps van je GPU te zien in-game, alsook de fps.

    Zodra je dat weet kan je vandaar al verder zoeken.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  5. #5

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Ik heb msi afterburner daar zie ik dat deze direct zo hoog gaat. Maar de fans kan ik niks aan doen deze gaan automatisch zo hoog bij die temperatuur.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

  6. #6
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.465
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    3 Post(s)
    Reputation
    25/198
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Syphon007 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik heb msi afterburner daar zie ik dat deze direct zo hoog gaat. Maar de fans kan ik niks aan doen deze gaan automatisch zo hoog bij die temperatuur.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
    Als je op optie klikt kan je bij 1 van die tabs een custom fanprofiel instellen.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  7. #7

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    En het is bij elke game,tijdens opstart en intro niet. Maar eens in game menu begint het.


    Maar dan nog dit zou standaard niet mogen , ik ga ze niet lager zetten als de kaart al 75 graden is en op max draait dit is niet logisch


    Ik zie dat de kaart op 98 percent van gebuik staat en dit in het menu van een spel. Dit kan niet he.
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 november 2019 om 20:43

  8. #8
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.465
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    3 Post(s)
    Reputation
    25/198
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Syphon007 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Maar dan nog dit zou standaard niet mogen , ik ga ze niet lager zetten als de kaart al 75 graden is en op max draait dit is niet logisch

    Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
    Ik zeg niet dat je fans lager moet zetten, je moet ze gewoon regelen.

    75°C is voor enkel in de menu wel serieus hoog. Heb je goede airflow in je case?

    Je games staan waarschijnlijk niet gelimiteerd qua FPS, als je een 75Hz of 100Hz monitor hebt heeft het geen nut om 200fps te draaien, je kaart gaat meer draaien voor niets.

    Dus kijk of V-Sync of Adaptive Sync aanstaat.

    En bij welke games komt die voor?
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  9. #9

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Komt bij alle games voor.
    Ik heb die nooit gehad voor dit moederbord.
    Ofwel moet het hardware probleem zijn ofwel driver.
    Aan games zelf ligt dit niet.


    Ook draaide ik alles zonder problemen en geluid door fans op max.
    Case alles is goed was ervoor ook.
    Monitor is 165 hz


    Net nog clean install gedaan met alleen main drivers en hetzelfde. Ook ander PCI slot genomen op moederbord.
    Ik hoor ook een soort wine geluid uit de graka komen bij afspelen van intro filmke games. Eens in menu full load. Of ligt aan moederbord of aan graka. Maar denk eens dat het de graka zal zijn die kapot is?
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 november 2019 om 20:44

  10. #10

    Lid sinds
    12/04/19
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    11
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Perfect normaal gpu gedrag.

    Game menu's zijn interactief en gebruiken dus gpu kracht.
    Als je vsync afstaat zal je gpu dus tegen 100% van z'n capaciteit zoveel mogelijk frames erdoor pushen.
    Met vsync aan zal er in jouw geval nog steeds 165 fps in menu's door geramd worden door je 165 hz scherm.

    Zo krijg je dus scenarios waar je gpu letterlijk 1000+ fps erdoor vlamt zonder vsync, gewoon omdat het kan.

    Beetje hetzelfde als je auto in neutraal zetten en dan plankgas geven.

    Meeste spellen hebben daarom een aparte ingebouwde "menu framerate limiter" bij de grafische opties om je framerate te limiteren in "menu's"

    De reden waarom je dit nu pas opmerkt is gewoon omdat je nu een veel snellere cpu hebt die meer frames erdoor kan pushen dan de gtx2080 waardoor je dus 100% gpu usage hebt en de bottleneck geshift is.

    Je wilt niet weten hoeveel gpu's er wereldwijd al gesneuveld of gesmolten zijn door zonder vsync een spel in een "game menu" te laten staan.

    Starcraft 2 was één van de spellen dat wereldwijd op die manier een belachelijke hoeveelheid gpu's heeft laten sneuvelen door mensen die het spel gewoon lieten draaien in een "game menu" terwijl ze niet achter de pc zaten. Dat was de periode van de "slechte" nvidia 8000 series die al belachelijk heet werden in idle speeds.
    M'n 8800gt was letterlijk gesmolten door Starcraft 2 game menu.
    Laatst gewijzigd door BloodMoonmod; 2 november 2019 om 08:36

  11. #11

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Ik moet zien dat de vsync ingame altijd aan staat dan of waar moet ik deze dan aanzetten ?
    Ook moet normaal nvidia expierience dit niet automatisch aanzetten dan bij het optimaliseren van de games ?

    Grts


    Net getest , v sync ingame opgezet, frame cap lobby 60 fps en 165 ingame , het is minder maar heb het nog, blaast nu volle bak op en meer met 2 seconden ertussen ofzo.
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 november 2019 om 20:45

  12. #12

    Lid sinds
    12/04/19
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    11
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Ja en? Wat is nu eigenlijk het probleem?

    Alles werkt 100% naar specificatie.

    Wat had je nu verwacht? Dat die fans stoppen met draaien ofzo? 60 fps = 60 fps
    = gpu usage = hitte dat afgevoerd moet worden = gpu fans die draaien.

    Je hebt een upgrade gedaan naar een hitte monster (200 watt tdp cpu) zonder de airflow van je case aan te passen.
    En er wordt meer warmte in je case gedumpt. Zodat de gpu ook minder goed gekoeld wordt.

  13. #13
    Destel's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/11/13
    Locatie
    Gent
    Berichten
    3.036
    iTrader
    13 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    0/206
    Misschien effe wat foto’s van je case/koeling posten zodat er gericht advies kan worden gegeven?
    PS4 / Xbox 360 / Wii / NES // Raspberry Pi Zero W / 3B / 3B+
    MacBook Pro 15" (2018) / iMac 27" (2017) // iPhone XR / iPad Air 2
    Projecten: frequency trainer

  14. #14

    Lid sinds
    18/10/04
    Locatie
    Zelzate
    Berichten
    1.300
    iTrader
    37 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Nee case staat volledig open.
    Het is niet normaal dat de GPU full load draait in lobby en de coolers alle 3 op 100 percent draaien in een game lobby.
    Dat is zelfs niet speelbaar.

    Met men i7 7700K in lobby hoorde je niks draaien en had ik ook 60 fps.


    Ik heb 3 tot fans van corsair, the 115i pro rgb watercooling . Een 1000 watt corsair hi voeding.
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 november 2019 om 20:45

  15. #15

    Lid sinds
    12/04/19
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    11
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    open case = 0 airflow dus.

    Die 3 corsair fans koelen enkel je cpu en je nieuwe cpu verbuikt 3x meer stroom under load tov van je vorige cpu en genereert dus 3x meer warmte dat dus 3x sneller moet worden afgekoeld. Dat heeft totaal niets met je gpu te maken.

Pagina 1 van 2 12 Laatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen