Pagina 1 van 4 1234 Laatste
  1. #1
    suicider's schermafbeelding
    Lid sinds
    29/12/04
    Locatie
    Beitem
    Berichten
    724
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0

    CPU upgrade nodig voor 144hz

    Ik heb overlaatst een MSI Optix MAG 271CQR gekocht.
    Nu staat mijn resolutie op 2560*1440
    Is dit een probleem voor m'n CPU?
    Intel I5-6600K @ 3.50 GHz
    Mijn grafische kaart is een VEGA 64 dus dat zou geen probleem mogen zijn denk ik?

    Heb wel meer framedrops en lagere frames in games
    Laatst gewijzigd door suicider; 22 oktober 2019 om 01:18 Reden: extra

  2. #2
    demon326's schermafbeelding
    Lid sinds
    18/04/03
    Locatie
    Hasselt
    Berichten
    14.708
    iTrader
    23 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    5/65
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door suicider Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik heb overlaatst een MSI Optix MAG 271CQR gekocht.
    Nu staat mijn resolutie op 2560*1440
    Is dit een probleem voor m'n CPU?
    Intel I5-6600K @ 3.50 GHz
    Mijn grafische kaart is een VEGA 64 dus dat zou geen probleem mogen zijn denk ik?

    Heb wel meer framedrops en lagere frames in games
    Je hebt een K model, overclock dat dan... Mits je goede koeling hebt. Installeer ook mis afterburner met riveatuner zodat je ingame je cpu/gpu usage kan zien

  3. #3
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.364
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    25/196
    Op die resolutie wordt CPU minder gebruikt dan GPU. Enkel op 1080p maakt de CPU meer uit.

    Dus inderdaad gewoon de CPU OC'en tot 4.5GHz bvb. zal al wel wat extra prestaties geven.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  4. #4
    suicider's schermafbeelding
    Lid sinds
    29/12/04
    Locatie
    Beitem
    Berichten
    724
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Op die resolutie wordt CPU minder gebruikt dan GPU. Enkel op 1080p maakt de CPU meer uit.

    Dus inderdaad gewoon de CPU OC'en tot 4.5GHz bvb. zal al wel wat extra prestaties geven.
    En hoe moet ik juist OC doen?
    Heb dit namelijk nog nooit gedaan.

    Nog 1 vraag: staat mijn ram in dual channel ofniet? Heb gehoord dat dual channel altijd sneller is.
    https://imgur.com/a/H942Vt9

  5. #5
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.364
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    25/196
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door suicider Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    En hoe moet ik juist OC doen?
    Heb dit namelijk nog nooit gedaan.

    Nog 1 vraag: staat mijn ram in dual channel ofniet? Heb gehoord dat dual channel altijd sneller is.
    https://imgur.com/a/H942Vt9
    Online vind je wel wat tutorials van je mobo en CPU en gewoon stappen volgen. Komt wel wat bij kijken.

    Komt vooral op neer om je Multiplier in de BIOS te verhogen en het voltage ook stilletjes aan mee omhoog te zetten.

    Je geheugen zou normaal op 2 en 4 moeten zitten, nu staan ze op 1 en 3, dus niet correct voor 2 latjes.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  6. #6
    demon326's schermafbeelding
    Lid sinds
    18/04/03
    Locatie
    Hasselt
    Berichten
    14.708
    iTrader
    23 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    5/65
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door suicider Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    En hoe moet ik juist OC doen?
    Heb dit namelijk nog nooit gedaan.
    Ik weet niet wat voor merk/type moederbord je hebt, maar 9/10 vind je ergens in de bios enkele predefined opties betreffende de clocksnelheid...

    bijvoorbeed: 6600k@4.0 ghz

    Zo'n menu zoek je:
    https://i.imgur.com/Zb8gzIY.jpg

    Selecteer een optie (bijvoorbeeld 4.5) en save de bios en reboot en gebruik de aida64 cpu benchmark voor stabiliteit.. blijf je stabiel? goedzo! Onstabiel? zet hem op een ander profiel, repeat tot stabiel.

    Dit is de eenvoudige manier, de andere manier is manueel met je voltage/clocksnelheid spelen.

    Mijn 6700k kreeg niét stabiel met zo'n profiel, dus dan maar manueel beginnen prutsen en draait nu stabiel op 4.6 en max temp van 72 onder serieuze load...

  7. #7
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.364
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    25/196
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demon326 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik weet niet wat voor merk/type moederbord je hebt, maar 9/10 vind je ergens in de bios enkele predefined opties betreffende de clocksnelheid...

    bijvoorbeed: 6600k@4.0 ghz

    Zo'n menu zoek je:
    https://i.imgur.com/Zb8gzIY.jpg

    Selecteer een optie (bijvoorbeeld 4.5) en save de bios en reboot en gebruik de aida64 cpu benchmark voor stabiliteit.. blijf je stabiel? goedzo! Onstabiel? zet hem op een ander profiel, repeat tot stabiel.

    Dit is de eenvoudige manier, de andere manier is manueel met je voltage/clocksnelheid spelen.

    Mijn 6700k kreeg niét stabiel met zo'n profiel, dus dan maar manueel beginnen prutsen en draait nu stabiel op 4.6 en max temp van 72 onder serieuze load...
    Die profielen zijn niet te vertrouwen, voltage is soms veel te hoog voor een lagere OC dan dat je dat manueel doet.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  8. #8
    demon326's schermafbeelding
    Lid sinds
    18/04/03
    Locatie
    Hasselt
    Berichten
    14.708
    iTrader
    23 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    5/65
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Die profielen zijn niet te vertrouwen, voltage is soms veel te hoog voor een lagere OC dan dat je dat manueel doet.
    Ach, hij kan er mee beginnen en misschien werkt alles goed. Indien niet, kan hij nog steeds manueel werken.

    Voor een bepaalde bios update werkte zo'n profiel perfect voormij, na de update niets anders dan ellende gehad. Hoger dan 4.6 @ 1.35v (maximaal) en LLC op high, krijg ik er niet uitgeperst. Maar zo kan die 6700K nog een poosje mee en daarna zien we wel

  9. #9
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.364
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    25/196
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demon326 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ach, hij kan er mee beginnen en misschien werkt alles goed. Indien niet, kan hij nog steeds manueel werken.

    Voor een bepaalde bios update werkte zo'n profiel perfect voormij, na de update niets anders dan ellende gehad. Hoger dan 4.6 @ 1.35v (maximaal) en LLC op high, krijg ik er niet uitgeperst. Maar zo kan die 6700K nog een poosje mee en daarna zien we wel
    Das waar. Online staat er genoeg data om uit te zoeken wat het beste zou zijn voor zijn bord.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  10. #10
    suicider's schermafbeelding
    Lid sinds
    29/12/04
    Locatie
    Beitem
    Berichten
    724
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Das waar. Online staat er genoeg data om uit te zoeken wat het beste zou zijn voor zijn bord.
    Ik heb mijn ram latjes verstoken, thx!
    Scheelt dat echt zoveel?

    Ik heb een Asus Z170 Pro gaming moederbord.

    Edit: Zou dit een goed filmpje zijn?:
    https://www.youtube.com/watch?v=pAr4VygoWWg
    https://www.youtube.com/watch?v=gMWCFwKBQtQ
    Laatst gewijzigd door suicider; 23 oktober 2019 om 00:42 Reden: youtube link toegevoegd

  11. #11
    demon326's schermafbeelding
    Lid sinds
    18/04/03
    Locatie
    Hasselt
    Berichten
    14.708
    iTrader
    23 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    5/65
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door suicider Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik heb mijn ram latjes verstoken, thx!
    Scheelt dat echt zoveel?

    Ik heb een Asus Z170 Pro gaming moederbord.

    Edit: Zou dit een goed filmpje zijn?:
    https://www.youtube.com/watch?v=pAr4VygoWWg
    https://www.youtube.com/watch?v=gMWCFwKBQtQ

    Die eerste video negeer je maar, die pippo zet het voltage veel te hoog.


    der8auer zijn video daarentegen kan je wél serieus nemen, die mens weet wat hij doet :-)
    1 leden vonden dit bericht nuttig.   Met citaat reageren Met citaat reageren

  12. #12
    suicider's schermafbeelding
    Lid sinds
    29/12/04
    Locatie
    Beitem
    Berichten
    724
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demon326 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Die eerste video negeer je maar, die pippo zet het voltage veel te hoog.


    der8auer zijn video daarentegen kan je wél serieus nemen, die mens weet wat hij doet :-)
    Ja had in de comments in youtube ook gelezen dat die eerste er niets van kon.
    Heb dan nog een filmpje gevonden van Linus Tech Tips: https://www.youtube.com/watch?v=FjIweExETlI
    Lijkt mij een beetje op de 2de link die ik heb gepost in m'n vorige post.

    Bedankt voor de hulp allesinds demon326 & Ascari!
    Je moet soms veel geduld hebben met mij ;p

  13. #13
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.364
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    25/196
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door suicider Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik heb mijn ram latjes verstoken, thx!
    Scheelt dat echt zoveel?

    Ik heb een Asus Z170 Pro gaming moederbord.

    Edit: Zou dit een goed filmpje zijn?:
    https://www.youtube.com/watch?v=pAr4VygoWWg
    https://www.youtube.com/watch?v=gMWCFwKBQtQ
    Geeft inderdaad wel wat verschil in prestaties als je single channel met dual channel vergelijkt.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door suicider Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ja had in de comments in youtube ook gelezen dat die eerste er niets van kon.
    Heb dan nog een filmpje gevonden van Linus Tech Tips: https://www.youtube.com/watch?v=FjIweExETlI
    Lijkt mij een beetje op de 2de link die ik heb gepost in m'n vorige post.

    Bedankt voor de hulp allesinds demon326 & Ascari!
    Je moet soms veel geduld hebben met mij ;p
    LTT is inderdaad wel een goeie bron om te leren OC'en.

    Geen probleem. Iedereen moet ergens beginnen .
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad
    1 leden vonden dit bericht nuttig.   Met citaat reageren Met citaat reageren

  14. #14
    suicider's schermafbeelding
    Lid sinds
    29/12/04
    Locatie
    Beitem
    Berichten
    724
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Geeft inderdaad wel wat verschil in prestaties als je single channel met dual channel vergelijkt.



    LTT is inderdaad wel een goeie bron om te leren OC'en.

    Geen probleem. Iedereen moet ergens beginnen .
    Had dat dit weekend ergens gelezen van die RAM dat die juist moet zitten, wist daar niets van.
    Bedankt daarvoor!

    Ok thx, en de software die ik moet gebruiken voor de stresstest is aida64 extreme, luxmark & realbench?
    Of weten jullie betere software daarvoor?
    En moet je de PC echt 4 uren laten realbenchen en dan 24 uur op aida64?

  15. #15
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.364
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    25/196
    Prime95 kan je ervoor ook gebruiken. Aida64 is ook goed.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

Pagina 1 van 4 1234 Laatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen