Discussie: Pc doet raar

  1. #1

    Lid sinds
    1/07/19
    Locatie
    Diest
    Berichten
    3
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0

    Unhappy Pc doet raar

    Hallo,

    Ik ben Carlo, ik ben nieuw op dit forum. De reden waarom ik mij heb aangemeld is omdat ik een probleem heb met mijn computer.

    Dit zijn de specs van de pc:
    Processor: I7 950
    Moederbord :Asus P6T deluxe V2
    Geheugen: 12GB DDR3
    Videokaart: Nvidia GTX 760 4GB
    Voeding: Corsair 650W

    Hij doet eigenlijk het volgende, als ik hem aanzet dan beginnen de fans de draaien maar ik heb zwart beeld. Na enkele malen aan en uit te zetten achteraan de voeding
    springt hij willekeurig dan toch op en dan werkt hij perfect. Meestal laat ik hem dan ook gewoon opstaan. Het probleem is echter dat hij zo 24/7 zit te bollen, gewoon omdat ik hem niet durf af te zetten. Natuurlijk als Windows een update installeert en opnieuw start, heb ik weer prijs

    Ik heb al geprobeerd de CMOS te resetten en heb ook het batterijtje vervangen. Ook heb ik het ram geheugen al eens eruit genomen zodat er maar 1 module nog instak. Geen resultaat.
    De grafische kaart heb ik ook al eens gewisseld, ik heb nog een ouder nvidia kaart liggen.

    De pc is vrij oud maar heeft altijd zeer goed gebold. Heeft iemand enig idee waar het probleem zou kunnen liggen?
    Ik wordt daar dus knettergek van.

    Groetjes,

    Carlo
    Laatst gewijzigd door Carlisto1982; 2 juli 2019 om 22:06

  2. #2
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.232
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    24/188
    Al eens geprobeerd om al het geheugen te testen? Dus 1 voor 1 proberen.

    Lijkt mij een RAM probleem. Heb het ook een tijdje terug meegemaakt, was uiteindelijk 1 latje van de 4 dat kapot was, waardoor de pc ook lastig deed met booten.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  3. #3

    Lid sinds
    1/07/19
    Locatie
    Diest
    Berichten
    3
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Hey Ascari,

    Ik heb dit al geprobeerd. Ik heb de geheugen latjes één voor één eruit gehaald. Ik heb ook telkens met eentje geprobeerd en op alle mogelijke manier gewisseld zonder resultaat.
    Hij springt meestal plots aan en dan werkt de pc ook feilloos.

    Ik weet het echt niet meer.

  4. #4
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.232
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    24/188
    Voeding al eens kunnen testen?
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  5. #5
    Murugan's schermafbeelding
    Lid sinds
    19/07/10
    Locatie
    Denderleeuw
    Berichten
    3.303
    iTrader
    140 (99%)
    Reputation
    1/7
    Kan een beetje vanalles zijn he: slechte caps, voeding, RAM,...
    Heb je memtest al laten draaien lat per lat?
    Desktop: be quiet! Silent Base 601/X5650@4GHz/Asus Rampage II Extreme/Corsair H80i V2/12GB Corsair XMS3/GTX 1070/Antec TruePower Quattro 850Watt/Samsung 850 EVO 500GB+3GB HD/Asus Xonar DG/Corsair K70/Corsair M65 RGB/Iiyama XUB2792QSU-B1
    Laptop: Dell Latitude E5520 / I7-2640M / 8GB RAM / Intenso 480GB SSD / Intel HD 3000
    Retro: TOO MUCH

  6. #6

    Lid sinds
    1/07/19
    Locatie
    Diest
    Berichten
    3
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Heb een memtest uitgevoerd, daar kwam ook niet uit

    De voeding heb ik een maand geleden vervangen omdat ik dat dat dit het probleem zou kunnen zijn.
    Ik begin te vrezen dat het misschien aan mijn moederbord ligt.

Tags for this Thread

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen