Pagina 1 van 2 12 Laatste

Discussie: waterkoeling

  1. #1

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0

    waterkoeling

    dag mensen
    ik wil een gaming pc laten samenstellen
    ik twijfel enkel tussen waterkoeling of ventilators wat zou het beste zijn?
    en moet ik geen schrik hebben dat er op lange termijn bvb een lek in de aansluitslangen komt waardoor het water op mijn moederbord lekt? want dit zou wel gevaarlijk zijn
    alvast bedankt

  2. #2
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.091
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Niets mis met een AIO waterkoeling. Als je bij de bekendere merken blijft zoals, Corsair, Be Quiet, Fractal Design of NZXT zal je geen problemen hebben.

    Heb jaren een Corsair H100i v2 gehad en nooit problemen gehad. Heb die 3 jaar terug verkocht en die werkt nog altijd.
    Sinds 3 jaar heb ik een custom loop en die lekt zelfs niet.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  3. #3
    L242RU5's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/04/18
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    648
    iTrader
    2 (100%)
    Reputation
    3/10
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    dag mensen
    ik wil een gaming pc laten samenstellen
    ik twijfel enkel tussen waterkoeling of ventilators wat zou het beste zijn?
    en moet ik geen schrik hebben dat er op lange termijn bvb een lek in de aansluitslangen komt waardoor het water op mijn moederbord lekt? want dit zou wel gevaarlijk zijn
    alvast bedankt
    In de meeste gevallen heb je met een luchtkoeler voldoende, tenzij je relatief zwaar wil overklokken en/of een kleine behuizing gebruikt met slechte luchtcirculatie

    Mocht je toch een AIO willen kopen raad ik corsair aan, zij hebben het beste garantiebeleid. Gebruik mijn H105 al bijna 2 jaar, ben er tevreden van. De fans waren wel niet de stilste, heb ze vervangen met noctua's.
    r5 2600 @ 4.2ghz - corsair/noctua H105 - gskill tridentz 16g 3200mhz - Biostar X370GTN -Custom vega 56 hybrid - 2x 3TB hitachi hdd - 500gb 950pro+ 850evo
    In een rugzakvriendelijke fractal core 500

  4. #4

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    danku voor de reacties
    ik laat de game pc in elkaar steken ik wil gaan voor een RTX 2070 met een AMD ryzen 7 2700X en 32GB RAM voor toch altijd op 1440p te gamen
    ik dacht niets te overklokken dus ik denk dat het beste is voor een goede luchtkoeler in de case dat ik wil nemen zitten aan de voorkant al 3 fans en ik denk vanachter ook nog 1 of 2

  5. #5
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.091
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    danku voor de reacties
    ik laat de game pc in elkaar steken ik wil gaan voor een RTX 2070 met een AMD ryzen 7 2700X en 32GB RAM voor toch altijd op 1440p te gamen
    ik dacht niets te overklokken dus ik denk dat het beste is voor een goede luchtkoeler in de case dat ik wil nemen zitten aan de voorkant al 3 fans en ik denk vanachter ook nog 1 of 2
    Voor enkel gaming heb je geen 32GB nodig. Geld kan je beter gebruiken voor een betere SSD ofzo.

    16GB is ruim voldoende voor alles te draaien.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  6. #6

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Voor enkel gaming heb je geen 32GB nodig. Geld kan je beter gebruiken voor een betere SSD ofzo.

    16GB is ruim voldoende voor alles te draaien.
    maar kan het ook niet zijn dat ik bvb over een jaar of 2 jaar wel 32GB nodig heb?
    want vroeger had je ook geen 16GB nodig
    of is dit nog niet voor direct?
    ik heb een samsung evo 970 SSD van 1TB in men laptop zitten ik ga deze overzetten naar men pc
    Laatst gewijzigd door willy92; 2 juni 2019 om 23:08

  7. #7
    L242RU5's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/04/18
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    648
    iTrader
    2 (100%)
    Reputation
    3/10
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    maar kan het ook niet zijn dat ik bvb over een jaar of 2 jaar wel 32GB nodig heb?
    want vroeger had je ook geen 16GB nodig
    of is dit nog niet voor direct?
    Je komt vandaag nog toe met 8gb, die 16 is al een marge voor de toekomst

    Let wel dat ze minsten 3200mhz lopen, zeker voor gaming heeft ryzen snelle ram nodig
    r5 2600 @ 4.2ghz - corsair/noctua H105 - gskill tridentz 16g 3200mhz - Biostar X370GTN -Custom vega 56 hybrid - 2x 3TB hitachi hdd - 500gb 950pro+ 850evo
    In een rugzakvriendelijke fractal core 500

  8. #8
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.091
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    maar kan het ook niet zijn dat ik bvb over een jaar of 2 jaar wel 32GB nodig heb?
    want vroeger had je ook geen 16GB nodig
    of is dit nog niet voor direct?
    ik heb een samsung evo 970 SSD van 1TB in men laptop zitten ik ga deze overzetten naar men pc
    Ik heb al jaren 32GB (vooral toen voor Photoshop en Illustrator) en ben nog nooit over de 14GB geweest. 16GB is zeker de maximum voor de komende jaren. Ik speel op 3440x1440 UW alles op Ultra en RAM verbruik blijft vooral rond de 13-14GB max. in BF1 of BFV bvb.

    32GB is enkel goed als je veel grafische programma's gebruikt zoals AutoCAD e.d. voor gaming ga je er geen meerwaarde uithalen.


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door L242RU5 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Je komt vandaag nog toe met 8gb, die 16 is al een marge voor de toekomst

    Let wel dat ze minsten 3200mhz lopen, zeker voor gaming heeft ryzen snelle ram nodig
    Met 8GB kom ik niet toe, ze. Zeker in de zwaardere games.

    Voor simpele games is 8GB genoeg, zoals Fortnite, CSGO, Overwatch en andere E-sports titels.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  9. #9

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door L242RU5 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Je komt vandaag nog toe met 8gb, die 16 is al een marge voor de toekomst

    Let wel dat ze minsten 3200mhz lopen, zeker voor gaming heeft ryzen snelle ram nodig
    dan heb ik denk ik wel een probleempje ik kan enkel maximum tot 3000mhz gaan op vlak van RAM snelheid
    maar ik denk niet dat 200 mhz minder het verschil maakt

  10. #10
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.091
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    dan heb ik denk ik wel een probleempje ik kan enkel maximum tot 3000mhz gaan op vlak van RAM snelheid
    maar ik denk niet dat 200 mhz minder het verschil maakt
    Hoe bedoel je dat je maar tot 3000MHz kan gaan?
    Meeste borden ondersteunen zelfs tot 3600MHz door de XMP (RAM OC).

    3000MHz is de aan te raden minimum, t.o.v. 3200MHz is er niet zo heel veel prestatieverschil.
    Laatst gewijzigd door Ascari; 3 juni 2019 om 02:29
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  11. #11

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    ahh ik dacht dzt 2133 het laagste was
    ja dat is zo'n lijst waaruit je kan kiezen welke onderdelen en bij het ram module stond 3000mhz

  12. #12
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.091
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    ahh ik dacht dzt 2133 het laagste was
    ja dat is zo'n lijst waaruit je kan kiezen welke onderdelen en bij het ram module stond 3000mhz
    2133 is inderdaad het laagste, maar dan ga je geen optimale prestaties hebben. Het maximum met XMP (OC) is afhankelijk van welke MHz de latjes hebben. Dus 3000 of 3200 is aan te raden met Ryzen. De meeste modules kan je zelfs nog hoger overklokken, als ze dat toelaten.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  13. #13

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    2133 is inderdaad het laagste, maar dan ga je geen optimale prestaties hebben. Het maximum met XMP (OC) is afhankelijk van welke MHz de latjes hebben. Dus 3000 of 3200 is aan te raden met Ryzen. De meeste modules kan je zelfs nog hoger overklokken, als ze dat toelaten.
    amai
    als ik 16GB neem in plaats van 32
    en ik zet ongeveer 80€ bij kan ik mij een rtx 2080 nemen
    dus ik denk dat ik het zo ga doen
    Laatst gewijzigd door willy92; 3 juni 2019 om 10:11

  14. #14
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.091
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door willy92 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    amai
    als ik 16GB neem in plaats van 32
    en ik zet ongeveer 80€ bij kan ik mij een rtx 2080 nemen
    dus ik denk dat ik het zo ga doen
    Idd, die 32GB is de komende jaren overkill, prijzen zakken ook continu dus als je die 32GB toch nodig hebt kan je die nadien nog bijsteken. Die 2080's zijn heel goed. Heb er zelf één in mijn PC zitten. Ik kan alles op Ultra settings draaien (Motion Blur uit, kan er niet tegen) op 1440p Ultrawide met 75fps zonder dips.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  15. #15

    Lid sinds
    2/06/19
    Locatie
    tienen
    Berichten
    22
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Idd, die 32GB is de komende jaren overkill, prijzen zakken ook continu dus als je die 32GB toch nodig hebt kan je die nadien nog bijsteken. Die 2080's zijn heel goed. Heb er zelf één in mijn PC zitten. Ik kan alles op Ultra settings draaien (Motion Blur uit, kan er niet tegen) op 1440p Ultrawide met 75fps zonder dips.
    ik dacht eigenlijk op 4K te spelen maar dat is denk ik nog wat vroeg ik veronderstel dat de meeste videokaarten nog niet echt goed op 4K kunnen werken?
    maar ik had nog 1 vraag hoeveel watt zou men power supply moeten hebben omdat ik een rtx 2080 ganemen met een ryzen 7 2700X wil ik toch genoeg watt vermogen

Pagina 1 van 2 12 Laatste

Tags for this Thread

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen