1. #1
    tyrannix's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/06
    Locatie
    Berlare
    Berichten
    549
    iTrader
    19 (100%)

    Hulp met ouder surround sound system Pioneer

    Beste 9livers,

    Ik en mijn vriendin hebben onlangs een huis gekocht en zijn ondertussen verhuisd en gesettled.
    Nu hadden de vorige eigenaars een surround sound systeem in hun living hangen, bestaande uit een sub woofer en 4 speakers, hangend in iedere hoek van de kamer.

    Nu hebben die mensen die speakers enz allemaal weggehaald terwijl ze deze gingen laten hangen maar soit...

    Nu hebben ze wel in iedere hoek van de kamer de speakerkabel laten hangen met de 2 uitgangen om andere speakers aan te sluiten (kabel in de muur ingewerkt).

    Ik ben een leek op alle vlak van audiokabels en geluidsinstallaties en heb op Tweedehands een ouder Pioneer systeem gekocht met 4 speakers, 1 front speaker en een sub woofer.

    Mijn gedacht was dat de speakers van de vorige mensen in serie waren geschakeld aangezien aan de tv er kabel uit de muur komt die in 2 audiokabels split.

    Dus ik dacht dat die kabeltjes gewoon in de receiver gingen en de uitgangen in de hoeken van de kamer apart in de speakers gingen, omhoog hangen en klaar.

    Nu krijg ik vandaag het systeem opgestuurd en blijkt dat er 6 ingangen zijn achteraan de receiver, voor iedere speaker, front speaker en sub woofer apart met een soort aansluiting (lijkt op een mini UTP kabelaansluiting).

    Mijn vraag is nu of ik met de kabels die aanwezig zijn in de muur en in de hoeken van de kamer deze speakers kan aansluiten of niet?

    Het model dat we hebben gekocht is de Pioneer XV-DV222.

    Alvast bedankt!

    Grts!

    Een leek

  2. #2
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.088
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Je zou zo'n Home Theater 4.2mm klemmen moeten kopen.

    Daar kan je die speaker kabel gewoon in vastklemmen en aansluiten op de versterker.

    Zoiets dus:
    https://www.ebay.com/ulk/itm/292159375364
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  3. #3
    tyrannix's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/06
    Locatie
    Berlare
    Berichten
    549
    iTrader
    19 (100%)
    Er zitten klemmetjes op de speakers zelf, dat is niet het probleem in feite.

    Het probleem is dat eens die kabels allemaal in de receiver ingeplugd zijn ik 6 audiokabel uiteindes heb die naar de speakers moeten leiden, maar de huidige bedrading die in de muur zit verwerkt komt aan de tv uit met maar 2 kabels.

    Ik zet er morgen foto's bij, dat zal het iets duidelijker maken.

    Bedankt al!

  4. #4
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.088
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tyrannix Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Er zitten klemmetjes op de speakers zelf, dat is niet het probleem in feite.

    Het probleem is dat eens die kabels allemaal in de receiver ingeplugd zijn ik 6 audiokabel uiteindes heb die naar de speakers moeten leiden, maar de huidige bedrading die in de muur zit verwerkt komt aan de tv uit met maar 2 kabels.

    Ik zet er morgen foto's bij, dat zal het iets duidelijker maken.

    Bedankt al!
    Ahzo, ok. Dacht dat je die klemmen moest hebben. Verkeerd gelezen dan, my bad.

    Waarschijnlijk is die ergens doorgelust, wat raar is want elke speaker heeft een eigen poort. Tenzij 2 er gewoonweg niet zijn getrokken.

    Ik zou gewoon volledig nieuwe kabels trekken. Iemand anders zijn rommel/gesukkeld proberen op te lossen is onbegonnen werkt, 9 van de 10.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  5. #5
    MorGo7h's schermafbeelding
    Lid sinds
    8/03/06
    Locatie
    .
    Berichten
    9.249
    iTrader
    28 (100%)
    Reputation
    4/205
    Foto's zullen wel het een en al verduidelijken, maar als er echt maar 2 draden zijn die splitsen over 5 speakers, dan heb je gewoon mono geluid en niks van stereo/surround.
    Als dat geval is, kun je best nieuwe kabels trekken... Of zoeken waar ze aan elkaar gezet zijn en ze terug losmaken en verlengen.
    Fractal Design R6 -- Intel Core i7 8700k @ 5.0Ghz -- Asus Hero X -- Corsair Vengeance 16GB -- MSI Gaming X 1080 TI @ 2040Mhz/1000mV-- Corsair RM850x (2018) -- Custom water loop
    Samsung 970 EVO 500GB -- Samsung 850 EVO 500GB -- Seagate Barracuda ST500DM002 -- Acer XB271HU (165hz 1440p IPS)
    Corsair K70 -- Zowie FK2 -- Steelseries QcK heavy -- Sennheiser HD598 + Modmic 4.0

  6. #6
    tyrannix's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/06
    Locatie
    Berlare
    Berichten
    549
    iTrader
    19 (100%)
    Ik sta met de late shift deze week dus foto's volgen vanavond, die kabels vervangen die in de muur zitten, vergt dit veel breek/bricoleerwerk? Want dat is eerlijk gezegd geen optie, zou wel een een familiedrama kunnen van komen met de madam if you know what I mean

  7. #7
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.088
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tyrannix Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik sta met de late shift deze week dus foto's volgen vanavond, die kabels vervangen die in de muur zitten, vergt dit veel breek/bricoleerwerk? Want dat is eerlijk gezegd geen optie, zou wel een een familiedrama kunnen van komen met de madam if you know what I mean
    Gewoon de nieuwe kabel vastmaken aan de oude en doortrekken. Dat is al.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  8. #8
    tyrannix's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/06
    Locatie
    Berlare
    Berichten
    549
    iTrader
    19 (100%)
    Bij deze de foto's

    https://imgur.com/a/uSN1v4n

    Misschien helpt dit ook wel.

    Alvast bedankt boys!

    Grts

  9. #9
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.088
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    21/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tyrannix Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Bij deze de foto's

    https://imgur.com/a/uSN1v4n

    Misschien helpt dit ook wel.

    Alvast bedankt boys!

    Grts
    Die derde foto is niet zo duidelijk waar die andere 2 van komen. Das precies waar de sub/receiver stond voor alles aan te sluiten.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  10. #10
    MorGo7h's schermafbeelding
    Lid sinds
    8/03/06
    Locatie
    .
    Berichten
    9.249
    iTrader
    28 (100%)
    Reputation
    4/205
    Ik kan het niet goed zien, maar het lijkt er toch op dat er bovenaan 3 kabelparen uitkomen (fronts en center) en onderaan 2 kabel paren (surround speakers)

    Jouw receiver heeft wel een vreemde aansluiting. Je zult zelf verloop stukjes moeten maken en die dan aan uw bestaande draden zetten. Dit kun je gewoon doen met een "suikerklontje" of die nieuwere brugjes om elektriciteitsdraden te verbinden.
    Fractal Design R6 -- Intel Core i7 8700k @ 5.0Ghz -- Asus Hero X -- Corsair Vengeance 16GB -- MSI Gaming X 1080 TI @ 2040Mhz/1000mV-- Corsair RM850x (2018) -- Custom water loop
    Samsung 970 EVO 500GB -- Samsung 850 EVO 500GB -- Seagate Barracuda ST500DM002 -- Acer XB271HU (165hz 1440p IPS)
    Corsair K70 -- Zowie FK2 -- Steelseries QcK heavy -- Sennheiser HD598 + Modmic 4.0

  11. #11
    tyrannix's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/06
    Locatie
    Berlare
    Berichten
    549
    iTrader
    19 (100%)
    Klopt! Die derde foto is eigenlijk 1 draad die aan de receiver uit de muur komt en splitst in 2.

    En ik heb 6 kabels die vertrekken uit de receiver, kan ik die met een suikertje gewoon verbinden met die ene kabel die in 2 splijt dan? Maar dan krijg ik waarschijnlijk gewoon stereo geluid.
    Laatst gewijzigd door tyrannix; 19 april 2019 om 11:52

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen