PDA

Volledige versie bekijken : Video HDMI desktop



eXtreme
15 februari 2014, 17:21
Hallo,

Heb net een nieuwe desktop, nu probeer ik via een HDMI kabel deze te verbinden met mijn monitor (Samsung TA350), maar ik kan de resolutie niet hoog krijgen.. Zit nu op 1140x900, en dan pas past alles op het scherm (maar natuurlijk ziet het er niet bepaald high quality uit...).

Moet ik dat ergens toekennen dat ze verbonden zijn via HDMI en niet op een andere manier? In AMD Catalyst control center vind ik niets + in systeembeheer staat mijn scherm op "algemeen pnp-beeldscherm", maar ook daar vind 'k niets om te wijzigen.. :-/

Wat ik wel heb, is dat als ik door de modi van mijn scherm ga (HDMI/DVI, TV, PC), ik "HDMI/DVI" moet kiezen om beeld te krijgen, en niet pc. Mss daar ergens een prob?

Iemand een idee van? :( :)




Merci
ps: ik heb windows 8.1, en op website van Samsung zie ik enkel stuurprogramma voor win 7 http://www.samsung.com/nl/support/model/LT24A350EW/EN-downloads

pps: ze hebben mij ook verzekerd dat alle drivers geïnstalleerd zijn (graka (=Sapphire R9 2GB),..)

Windows toets+p doet ook niets (heb classic shell geïnstalleerd om van die win8 brol af te zijn:p) + in beeldscherm configuratiescherm kan 'k ook maar niets vinden

Exit
15 februari 2014, 18:40
pc = VGA (blauwe stekker)

is toch logisch dat je hdmi moet kiezen als je hdmi gebruikt???

driver van scherm installeren? (zodat deze correct herkend wordt en juiste resolutie beschikbaar is)
http://www.samsung.com/us/support/owners/product/LT23A350ND/ZA

eXtreme
15 februari 2014, 18:52
Ja ok, dat is ook het enige waarbij het werkt, maar mijn kwaliteit (scherpte beeld) blijft superslecht, alsof ik in 800x600 zit.


Via underscan-overscan optie in Catalyst Control C en de scaling optie in configuratiescherm, heb ik nu alles kunnen doen passen, zogezegd is de resolutie 1920x1080, alles past in beeld, maar scherpte is superslecht.. :(


ps: in control center kan ik kiezen tussen "basis" (waar geen 1920x1080 tussen staat) en HDTV (waar je enkel uit p's en i's kan kiezen; staat nu op 1080p)..

CCC error krijg ik dan ook af en toe als ik iets wijzig

eXtreme
16 februari 2014, 13:09
Uiteindelijk toch gevonden hier .. Samsung SyncMaster TA350 ? Fix Fuzzy or Blurry Text and Fonts | The Harmonious Programmer (http://blog.maestropublishing.com/2012/01/19/samsung-syncmaster-ta350-fix-fuzzy-or-blurry-text-and-fonts/)

Bleek dat ik toch iets in de settings van mijn monitor ("edit name") moest doen.. Ni gemakkelijk te vinden..

Maar heb nog altijd het gevoel dat het niet tip top is, ga toch eens een dvi kabel kopen (monitor is vga of hdmi, desktop is dvi of hdmi)..