PDA

Volledige versie bekijken : Netwerk IP camera's overal bekijken met vast IP



AliChemicali
13 november 2013, 07:37
Beste,

Mijn stiefpa zou graag zijn beveiligingscamera's kunnen bekijken via 3G/Internet als hij niet thuis is.

Huidige situatie:

- Vaste IP van Telenet
- Linksys EA6700 Wireless Router
- Camera's bereikbaar in home netwerk via IP 192.168.1.205 -> 210

Vraagjes:

- Hoe pak ik dit aan?
- Veiligheidsprobleem als ik gewoon port forward? Voor aan de camera's te geraken met je een HTTP wachtwoord invullen
- Firewall nodig?
- ....

Greetz
Vince

MitCh
13 november 2013, 19:04
Beste,

Mijn stiefpa zou graag zijn beveiligingscamera's kunnen bekijken via 3G/Internet als hij niet thuis is.

Huidige situatie:

- Vaste IP van Telenet
- Linksys EA6700 Wireless Router
- Camera's bereikbaar in home netwerk via IP 192.168.1.205 -> 210

Vraagjes:

- Hoe pak ik dit aan?
- Veiligheidsprobleem als ik gewoon port forward? Voor aan de camera's te geraken met je een HTTP wachtwoord invullen
- Firewall nodig?
- ....

Greetz
Vince

Hebben die IP Camera's daar geen special app voor? En ik denk vooral dat je gewoon je poorten moet forwarden en dat het dan wel zal lukken.

u4ea
13 november 2013, 19:25
Veiligheidsprobleem zit hem in het opvangen van een plain text wachtwoord als je via http werkt. Maar zolang er geen default wachtwoord op staat zou ik mij niet zo'n zorgen maken daarover.

Hou er wel rekening mee dat zo'n camera's meestal makkelijk op Google (er zijn zelf gespecialiseerde websites voor) te vinden zijn, dus een goed wachtwoord is belangrijk!

RalcoBe
13 november 2013, 21:35
Effe uitleggen hoe t bij mij ineensteekt (Ik ben partikulier, dit is geen bank of chemisch bedrijf dat moet beveiligd worden hé)

-(Vrij) vaste IP van Telenet. T is wel van belang dat je aan uw nieuw IP adres geraakt. Zoiets gebeurt nooit, tot je in t buitenland zit. Mijn oplossing: Teamviewer. Ik geraak aan mijn PC, dus ook via hier op WhatsmyIP.

-Gewoon alles via switchkes aan de Telenet Router gehangen. Ook mijn server. Hierop draait het meegeleverde programma dat alles opneemt.

-De camera's hebben elk hun eigen IP adres, maar door ze op een andere POORT te laten uitzenden is individuele toegang van buitenaf gemakkelijk.

Voor uw situatie bijvoorbeeld: 192.168.1.205:1005 en 192.168.1.206:1006
Deze 2 IP's stel je in uw Router beschikbaar voor de buitenwereld. Port forwarding of zoiets. Daardoor zijn uw camera's beschikbaar, voor uw geval, als uw IP adres 92.111.505.72 zou zijn, via 92.111.505.72:1005 en 92.111.505.72:1006 Zo kan jke zeker een 10-tal camera's forwarden.

Voordeel: Softwareloze universele oplossing. Geen dure continue upstream vanaf bij u thuis. Full access.
Nadeel: Enkel de camera's zijn beschikbaar, niet de server. Op sommige (openbare) plaatsen is enkel poort 80 beschikbaar, en via deze poort kan jij nooit zenden.

Succes

Exit
13 november 2013, 21:44
en poorten boven de 1024 nemen

Shaguar
19 november 2013, 22:05
Effe uitleggen hoe t bij mij ineensteekt (Ik ben partikulier, dit is geen bank of chemisch bedrijf dat moet beveiligd worden hé)

-(Vrij) vaste IP van Telenet. T is wel van belang dat je aan uw nieuw IP adres geraakt. Zoiets gebeurt nooit, tot je in t buitenland zit. Mijn oplossing: Teamviewer. Ik geraak aan mijn PC, dus ook via hier op WhatsmyIP.

-Gewoon alles via switchkes aan de Telenet Router gehangen. Ook mijn server. Hierop draait het meegeleverde programma dat alles opneemt.

-De camera's hebben elk hun eigen IP adres, maar door ze op een andere POORT te laten uitzenden is individuele toegang van buitenaf gemakkelijk.

Voor uw situatie bijvoorbeeld: 192.168.1.205:1005 en 192.168.1.206:1006
Deze 2 IP's stel je in uw Router beschikbaar voor de buitenwereld. Port forwarding of zoiets. Daardoor zijn uw camera's beschikbaar, voor uw geval, als uw IP adres 92.111.505.72 zou zijn, via 92.111.505.72:1005 en 92.111.505.72:1006 Zo kan jke zeker een 10-tal camera's forwarden.

Voordeel: Softwareloze universele oplossing. Geen dure continue upstream vanaf bij u thuis. Full access.
Nadeel: Enkel de camera's zijn beschikbaar, niet de server. Op sommige (openbare) plaatsen is enkel poort 80 beschikbaar, en via deze poort kan jij nooit zenden.

Succes

Je 3rde octet klopt wel niet.

Steek er deftig tijd in, ga voor openVPN, zodat je toch iets van security hebt. Je Webcamera's publiceren op je publieke kant is zeer gemakkelijk, maar het is ook zeer easy te sniffen.

Ik denk niet dat je wilt dat iemand van buitenaf die adressen eruit snift en zelf de sessie kan gaan bekijken of zelfs beheren.
Zoals Exit ook zegt, poorten zijn belangrijk per provider, ik denk zelfs dat er soms verschillen zitten tussen Telenet & Belgacom.