PDA

Volledige versie bekijken : Software fout VirtualBox



landerdie
9 november 2013, 20:17
Ik ben de laaste week bezig met virtualbox en heb hier een probleem bij ik krijg een error van virtualbox waardor ik waarschijnlijk niets kan draaien (het draait wel maar ik kan niet instaleren ik krijg altijd errors van het bestuurings systeem)
kan iemand mij hierbij helpen?

alvast bedankt

http://i39.tinypic.com/2ezgweo.jpg

Aap
9 november 2013, 20:27
Je bedoelt waarschijnlijk dat je die foutmelding krijgt bij het opstarten van een virtuele machine. Bij één van de laatste versies (4.3.0) hebben ze hard gesleuteld aan de virtualisatietechnieken AMD-V & VT-X. Ondertussen hebben ze nog verbeteringen aangebracht daaromtrent. Ik raad je aan om de laatste versie te gebruiken van virtualbox nl. 4.3.2.

Dit onderwerp kan interessant zijn voor je: https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=1&t=58426

landerdie
9 november 2013, 22:27
Ik heb al de recentste versie van virtualbox.
maar ik krijg ook deze fout altijd http://i39.tinypic.com/wasyl1.png

Groovalicious
10 november 2013, 00:02
In de settings page van je VM moet je VT-x/AMD-V uitzetten.

Zie hier (http://www.groovypost.com/wp-content/uploads/2011/09/11-3.png).

Of in de bios van je host machine, VT-x enablen als je het wilt gebruiken.

landerdie
10 november 2013, 11:24
Waar staat de bios van mijn host machine?

Aap
10 november 2013, 16:16
Waar staat de bios van mijn host machine?

Dat is de BIOS van je echte machine. Bij het opstarten krijg je voor het laden van je besturingssysteem normaliter de keuzemogelijkheid om "in de bios" te gaan. Meestal is dit de DEL of één van de functietoetsen. Zie handleiding moederbord. Als je geen papierenversie hebt, ga dan naar de website van de fabrikant voor verdere ondersteuning.