PDA

Volledige versie bekijken : Software Virtuele desktops



Lefky
19 december 2012, 12:33
ik ben op zoek naar het beste programma voor virtuele desktops
heeft hier iemand ervaring mee?

wat gebruik je?
waar kan ik het vinden?
betalend of niet?
beinvloedt het je systeem?
...


alvast bedankt :)

MrZodiac
19 december 2012, 13:26
Er is geen "beste" programma, ze doen allemaal wat ze moeten doen en het is een keuze die je maakt (meestal gebaseerd op je kennis en voorkeur van software).

wat gebruik je?
Vmware reeks
Virtualbox
Hyper-V


waar kan ik het vinden?
google is your friend ;)

betalend of niet?
de meeste hebben een gratis versie ter beschikking (met de nodige beperkingen uiteraard)

beinvloedt het je systeem?
Uiteraard. Je Systeem resources zullen verdeeld worden onder het aantal Virtuele systemen dat je draait + je Host OS.

streanex
19 december 2012, 13:28
Ik gebruik VMware, uitstekende software


Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Aap
19 december 2012, 13:45
Wat bedoel je juist met "virtuele desktops"? Bv meerdere bureaubladen zoals in linux?

Lefky
19 december 2012, 14:25
Wat bedoel je juist met "virtuele desktops"? Bv meerdere bureaubladen zoals in linux?

ja dat bedoel ik :)

om op de andere 2 posts te reageren
ik gebruik momenteel virtualbox (oracle)
voornamelijk omdat ik oracle enterprise moet kunnen draaien om met oracle databanken te werken
tevreden van op 1 klein ding na, dat is dat die veel te veel drivers installeert naar mijn zin

edit:
mss had ik er beter een voorbeeld bij gezet :p
ben zou gewoon van over virtuele machines te spreken dat ik er niet aan gedacht heb
mijn excuses :)

The Monopoly Guy
19 december 2012, 16:28
Is het voor windows?
bblean of bug.n

Lefky
19 december 2012, 16:30
ja windows
(OSx en linux hebben dat standaard toch?)

Lefky
19 december 2012, 16:32
ik bedoel iets als dit (http://www.dexpot.de/index.php?id=whatsnew)

maar de vraag is wat is daar een goed programma voor dat niet te zwaar is?

The Monopoly Guy
19 december 2012, 16:44
Kan je dat niet testen?

bblean & bug.n hebben beiden meerdere schermen maar wel geen overview schermke

Lefky
19 december 2012, 16:54
Kan je dat niet testen?

bblean & bug.n hebben beiden meerdere schermen maar wel geen overview schermke

heb net mn pc opgekuist dus ik hou da liever nog ff zo :)

The Monopoly Guy
19 december 2012, 17:50
heb net mn pc opgekuist dus ik hou da liever nog ff zo :)

Ge kunt het ook in een virtual machine proberen desnoods he

Lefky
20 december 2012, 09:31
ben dus met die dexpot aan de slag gegaan
zeer handig en zeker aan te raden, veel instellingen enz

op gebied van performantie laat ik nog iets weten

Lefky
22 december 2012, 17:26
op gebied van prestaties valt het mee
het gebruikt wel wat ram (voor zover ik kan zien 13 mb maar volgens mij is het wel wat meer)

een pc met genoeg ram zou dit zeker mogen hebben