PDA

Volledige versie bekijken : Internet Onbekende bottleneck



DonVermo
12 augustus 2012, 12:31
Het volgende doet zich voor:

sinds ik overstapt ben van Telenet naar Belgacom zit ik met een onbekende bottleneck in men netwerk.

Dit is de situatie: bbox <-> powerline <-> gigabit switch

Probleem is dat de snelheid niet boven 8 mbit gaat.
Enkel als ik rechtstreeks op de bbox ga krijg ik de volledige snelheid.

Ik heb niets veranderd, powerlines zijn 85'mbiters...

Iemand tips ? Misschien een instelling in de bbox ?

Exit
12 augustus 2012, 12:34
tja, de powerlines ....

ze zijn dan wel 85Mbps maar dat is de max in ideale omstandigheden
als er een toestel storing geeft op het electrisch net dan zal de snelheid zakken

zitten de pwl's op een verdeelstekker of rechtstreeks?
men raad aan dit rechtstreeks te steken of als 1ste op de verdeelstekker.
test een ander stopcontact eens voor de snelheid

DonVermo
12 augustus 2012, 12:37
rechtstreeks.

Het vreemde is dat het vroeger wel perfect werkte ( met telenet ).

En als ik rechtstreeks op de bbox zit zijn het goede snelheden ( 28 mbit ).
De gigabit switch werkt perfect aangezien ik tussen pc's snel kan overzetten.

kefkef
12 augustus 2012, 16:31
Waarom de overstap naar Belgacom? -_- check mijn topic :)
http://www.9lives.be/forum/software/876195-belgacom-bbox-problemen.html

daray
12 augustus 2012, 17:25
De "bottleneck" is duidelijk de powerline adapter in je setup aangezien je lijn bij directe verbinding wel gewoon zijn snelheid kan halen. Dit wil dus ook zeggen dat het een "hardware" probleem is, en niet een "software" probleem.

Heb je deze powerlines verstoken sinds de verandering van ISP? Heb je ze beide al eens proberen herconfigureren? Zitten ze direct op het stroomnet (en dus niet achter een multi-stekker.)?

J3rry
13 augustus 2012, 14:04
ik gebruikte vroeger powerlines van devolo 200mbps
omdat ik met een NAS zit in mijn netwerk was dat wel handig omdat de snelheden hoger liggen dan wifi in realiteit

maar die dingen maken zeer veel storing maar kunnen ook gevoelig zijn aan storing
bij het kopieren van grote bestanden van en naar mijn NAS begon mijn stereo keten te piepen en te kraken
mijn logitech surround systeem niet al te goedkoop had daar ook last van

maar sinds ik van ISP veranderd ben zit ik met een andere kabelmodem
als ik nu die powerlines zou gebruiken valt mijn internet continu uit
gewoon omdat de storingen veel te veel invloed hebben op het signaal van mijn kabelmodem