PDA

Volledige versie bekijken : Internet Firefox : Google/Yahoo probleem



olegunnar25
17 december 2011, 12:39
Ik gebruik firefox 8 ofzo. Net geupdate naar nieuwste versie, maar probleem blijft dus vermoed ik niet dat de versie zo belangrijk is.

Ik zit nl met volgend probleem :

Als ik in de adresbalk van firefox bijv. hln typ ipv hln.be dan geeft hij mij alle zoekoplossingen in yahoo en ik had dit liever in Google gehad. In de beginperiode zocht hij wel in google, maar tijdje geleden heb ik iets gedaan waardoor hij opeens overschakelde naar yahoo. Geen idee wat dit was aangezien ik symptomen van Alzheimer begin te krijgen.

Ik besef dat het niet een onoverkomelijk probleem is en ik bijv. niet zo lui moet zijn of ik hln ook rechtsboven in de zoekmachine kan typen en zo in google kan zoeken. Maar ja ik ben rotverwend opgevoed dus blame mijn ouders maar.

[EZ]
17 december 2011, 12:52
Probeer dit eens:
Change Default Search in Firefox | Firefox Facts (http://www.firefoxfacts.com/2008/01/13/change-default-search-in-firefox/)
(maar dan G ingeven i.p.v. Y)

olegunnar25
17 december 2011, 13:04
Lijkt niet te lukken. Het rare is dat rechtsboven in de kleine zoekbalk Google als eerste staat dus als ik daar typ hij wel zoekt in Google, maar bij het zoeken in de adresbalk werkt hij met Yahoo.

Toch bedankt voor het meedenken. :)

GNU
17 december 2011, 14:01
1) Typ het volgende in als URL : about:config

2) In het Filter veld, type het volgende: keyword.URL

3) Rechtermuisklink en kies "Aanpassen"

4) Typ het volgende in het getoonde veld : "http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q="

Exit
17 december 2011, 20:44
is van de 'aangepast' adres balk

anders de addon: oldbar of prefbar

olegunnar25
18 december 2011, 13:57
Aangezien het probleem zich niet voordoet op deze pc (maar op een andere waar ik nu geen toegang tot heb) hou ik jullie op de hoogte of de andere oplossingen meer resultaat opleveren..

GNU
18 december 2011, 15:29
Aangezien het probleem zich niet voordoet op deze pc (maar op een andere waar ik nu geen toegang tot heb) hou ik jullie op de hoogte of de andere oplossingen meer resultaat opleveren..


Heb je bovenstaande procedure geprobeerd?

olegunnar25
20 december 2011, 18:28
4) Typ het volgende in het getoonde veld : "http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q="

Thanx. Deze oplossing lijkt te werken. :niceone: