PDA

Volledige versie bekijken : Algemeen Problemen met instellen nieuwe pc



Nipz
31 december 2010, 10:51
Hallo allemaal,

Twee weken geleden maakte ik deze post in jullie hardwareforums: http://www.9lives.be/forum/aankoopadvies/764832-samenstellen-nieuwe-gaming-desktop.html

Ik heb dan vanochtend mijn pc geleverd gekregen, maar ik zit nog met een aantal vragen...

1) De pc heeft geen VGA aansluiting. Ik neem aan dat dit niet meer standaard is? Gelukkig heeft het scherm ook een HDMI-aansluiting, dus ik kon de HDMI-kabel van mijn ps3 gebruiken om het toch op de pc aan te sluiten. Misschien heeft het volgende probleem hier iets mee te maken: wanneer ik mijn resolutie op 1920x1080 zet is het beeld (vooral de lettertekens) korrelig en 1 cm (boven/onder) tot 2cm (zijkanten) te klein voor mijn 23inch scherm. Dit nieuwe scherm werkte perfect met mijn 3 jaar oude laptop.

2) Ik had een harde schijf van 1TB besteld. Als ik mij inlog en naar Computer ga in het startscherm zie ik Lokale schijf (C:) 38GB van 55.8GB beschikbaar, niets anders.

Volledige assemblage en installatie is in de winkel gebeurd.
Hopelijk weet iemand raad.

Yannick

Easyrider
31 december 2010, 10:59
En ben je zeker dat je scherm die resolutie aankan?

Van die harde schijf zou ik raar vinden , lijkt me maar een 60GB hdd te zijn. Dit is waarschijnlijk je SSD.
Normaal zal je nog een schijf moeten aantreffen die 1TB is. Als ze die erin gestoken hebben, maar dit kan je zelf snel controleren door je pc even open te gooien en te kijken hoeveel HDD's erin zitten. Let wel, de SSD is een 2.5" schijf, dus die kan eventueel in een 3.5" slider zitten.

Nipz
31 december 2010, 11:14
Ja, het scherm kan dit zeker aan. Op mijn laptop en ps3 werkt het ook met die resolutie.

De schijf van 1TB steekt er in, maar aantreffen in het configuratiescherm kan ik ze niet.

Easyrider
31 december 2010, 11:20
Als je naar start ==> computer gaat, maak daar eens een printscreen van.

Ivm je resolutie, heb je de laatste drivers, steekt je hdmi in de juiste ingang van je tv, staat je tv op het juiste kanaal/ juiste instellingen (spel of game instelling)?

Als ik de pc op men tv aansluit via hdmi, moet ik 1 bepaalde hdmi ingang nemen, anders kan ik de juiste resolutie ook niet bekomen.

Palmarenko
31 december 2010, 11:23
1) Als ik mijn scherm via hdmi aansluit krijg ik ook zwarte randen rond men scherm. Maar als ik het aansluit via dvi is het volledige scherm benut. In dat geval zal je een dvi kabel moeten kopen. (als je monitor een dvi aansluiting eeft tenminste)

2) Ga eens naar start run en typ compmgmt.msc en ok. In het venster dat opent ga je naar disk management. Daar kan je dan zien of je 1TB schijf er tussenstaat en kan je die eventueel formateren. (als ze niet geformatteerd is zal ze niet in windows te zien zijn) Formatteer wel niet de verkeerde schijf ;)

Nipz
31 december 2010, 11:49
@Easyrider123: http://i.imgur.com/swuwS.jpg
Er is maar 1 HDMI-ingang, dus voor zover ik weet: ja op alles...

@Palmarenko: Dit is wat ik dan te zien krijg: http://i.imgur.com/S3bjs.jpg
Mn scherm heeft geen DVI-aansluiting. Toch wel vreemd dat alles perfect werkt met een relatief goedkope laptop maar niet met deze gloednieuwe pc? Ik heb deze tv/monitor gekocht omdat hij zoveel aansluitingen had en omdat het het enige goedkopere toestel was waarop ik zowel de ps3 (HDMI) als mijn laptop (VGA) kon aansluiten.

Is het mogelijk om een VGA-ingang op deze pc te zetten of zou ik dan beter een nieuwe monitor met DVI-ingang kopen?

Easyrider
31 december 2010, 12:01
Ivm je schijf, ga terug naar start, run, compmgmt.msc en schijfbeheer. Daarna rechtsklik op schijf 0. Formateer deze terug opnieuw en stel ze daarna in op volle grootte nfts en benoem ze.

Ivm je scherm, kan je me zeggen welk scherm dit is? Je gaf aan dat dit een tv/pc scherm is, en waarschijnlijk gaat hij andere instellingen via hdmi nemen dan met vga. Mijn oud tv/pc scherm was een full hd als ik hem aansloot als tv, maar als ik hem gebruikte als pc scherm moest ik de resolutie naar hd ready zetten om fatsoenlijk beeld te krijgen. Scherm was niet geschikt als pc scherm op full hd.

Nipz
31 december 2010, 12:17
Wanneer ik rechts klik op schijf 0 kan ik "schijf converteren naar dynamische schijf", dat dan doen? Ik ken hier niets van dus heb schrik om iets om zeep te helpen..

Het is een Philips 231t1 (Test: Philips 231T1 LCD Monitor with Digital TV tuner (http://www.6minutes.be/nl/Artikel.aspx?ArtikelID=19249&RubriekID=2)). Als ik dit scherm via HDMI op de ps3 aansluit heeft hij ook full hd.

Easyrider
31 december 2010, 12:22
Dat scherm zou idd 1920*1080 moeten ondersteunen via pc.

Neen wat ik eerst zou doen is die schijf 0 volume uitbreiden, zodat je die 931gb bij de rest van de 0 schijf kan krijgen. Daarna zou ik deze nog eens volledig formateren. Dit kan je ook door rechts te klikken en dan formatteren(format) te klikken.

Nipz
31 december 2010, 12:30
Ik heb de schijf uitgebreid en daarna de naam E: gegeven. Ze staat nu naast C: onder Computer als "Door systeem gereserveerd (E: )". Deze dan formatteren?

Easyrider
31 december 2010, 12:32
kan je nog eens een printcreen nemen?

Nipz
31 december 2010, 12:39
http://i.imgur.com/9KRvs.jpg

Easyrider
31 december 2010, 13:22
Je schijven zouden nu in orde moeten zijn. Je kan je schijfnamen nog veranderen in wat je zelf wil.

Voor je scherm moet ik nog even verder zoeken.

Nipz
31 december 2010, 13:26
Ok. :)

Alvast bedankt!

Easyrider
31 december 2010, 13:45
Alhoewel, ik zou die schijf toch nog eens die schijf formatteren

Zo (http://i164.photobucket.com/albums/u18/sp_easy1976/Computerbeheer.png) ziet mijn eruit

Nipz
31 december 2010, 14:38
Ok├ę, denk dat het zo nu wel in orde is.

Heb alle combinaties van instellingen geprobeerd van zowel de monitor als de pc als beide gecombineerd en, buiten het scherm artificieel vergroten, wat de korrelige structuur nog erger maakt, is er niets dat ook maar lijkt te helpen.

Ik zal proberen deze thread vandaag nog in het oog te houden, maar ik moet binnen een tijdje spijtig genoeg weg.

Ik check zo snel mogelijk wel terug! Al bedankt voor alle hulp!

Easyrider
31 december 2010, 14:47
Plaats nog eens een printscreen van je start==>computer scherm als je wilt alsook van je schijfbeheer scherm.

Voor je scherm zelf, zou ik eens een dvi-vga adaptor proberen, en dan kijken of die dan wel 1920*1080 resolutie aankan. Die adaptor zou normaal bij je graka moeten zitten.

Nipz
31 december 2010, 15:08
:D ! Ik heb de adaptor aangesloten (zat verstopt vastgeplakt onderaan een van de dozen) en het werkt perfect!

Ik probeer de schijf te formatterren maar krijg "Kan het formatteren niet voltooien." Dit is een printscreen, denk niet dat er iets veranderd is... http://http://i.imgur.com/fFOuM.png

Niet dat ik een ongeïnteresseerde indruk wil geven, maar ik word om 4u verwacht op een familiefeest dus zal me moeten haasten. Ik vrees dat ik pas morgen weer zal kunnen inloggen. Sowieso al bedankt voor de vele hulp, bespaart me een pak kopzorgen vandaag!

Easyrider
31 december 2010, 15:12
Ziet er nu wel goed uit. Ben blij dat ik kon helpen.

Veel plezier op het feest.

Nipz
31 december 2010, 15:13
Bedankt!! Jij ook een goed nieuwjaar!

Exit
31 december 2010, 19:05
reden dat je niet kan formateren is omdat deze door systeem is gereseveerd => wellicht staan de bootfiles en bootmenu op die partitie/schijf ...
dan kan/mag deze ook niet geformateerd worden.

Easyrider
1 januari 2011, 13:33
Zou het dan niet beter zijn een volledig nieuwe install van windows te doen op de SSD alleen? Zodat hij de HDD kan gebruiken voor opslag en games enzo? Ik zou dit doen om geen bestanden van windows op de grote hdd te hebben.