PDA

Volledige versie bekijken : Netwerk Netgear EVA9100



^ALUCARD^
7 december 2010, 17:59
Hallo,

Ik heb onlangs de Netgear EVA9100 media player gekocht via Ibood. Alles is perfect thuis toegekomen.

Maar het installeren lukt mij echt niet...

Ik ben gewoon heel erg noob in netwerken/routers/modem/lan etc.

Kan iemand uitleggen wat je allemaal moet doen om dit met elkaar te verbinden?

Moet ik eerst een netwerk maken of moet ik de media player met de modem verbinden :confused:


d-link dir-100 (router)
Netgear EVA9100 (media player)
sagem f@st 3464 (modem: scarlet internet)

AzZ_KiKr
7 december 2010, 20:40
zit daar wireless op? op diene Netgear EVA9100 ?? ik zou zoiezo via Ethernet kabel verbinden want wifi is jamail snel genoeg om HD content te draaien..

normaal plugged ge gewoon een netwerkkabel in de netgear en de andere kant van diene kabel plugt ge in de Dlink.

normaal gezien,vind diene netgear uwen pc automatisch en omgekeerd..

als ge dan mapke deelt op uwen pc, dan vindt diene netgear da wss wel...

ofwel moet ge dan cd-tje gebruiken da er bijzit (met playon-software ofso)

MrRooZz
8 december 2010, 16:58
Hallo, ik heb ook die netgear 9100 besteld en hij wilt maar geen bestanden van mijn pc overzetten xS.
Wat moet ik doen?

AzZ_KiKr
8 december 2010, 18:36
Hallo, ik heb ook die netgear 9100 besteld en hij wilt maar geen bestanden van mijn pc overzetten xS.
Wat moet ik doen?

wa bedoelt ge met ik kan geen bestanden overzetten??

hij ziet diene netgear nie? want in die netgears zit geen harde schijf (het is een streamer)...dus ge kunt geen files naar de netgear kopieren....je zal ze dus moeten afspelen over netwerk(nas of share) of vanop USB stick

of uwen netgear ziet uwe pc niet;...

^ALUCARD^
8 december 2010, 23:37
zit daar wireless op? op diene Netgear EVA9100 ?? ik zou zoiezo via Ethernet kabel verbinden want wifi is jamail snel genoeg om HD content te draaien..

normaal plugged ge gewoon een netwerkkabel in de netgear en de andere kant van diene kabel plugt ge in de Dlink.

normaal gezien,vind diene netgear uwen pc automatisch en omgekeerd..

als ge dan mapke deelt op uwen pc, dan vindt diene netgear da wss wel...

ofwel moet ge dan cd-tje gebruiken da er bijzit (met playon-software ofso)


kheb alles gedaan volgens het boekje, netwerkkabel van netgear naar dlink, en dan de CD geinstalleerd.

maar die netgear vind mijn pc helemaal niet... :doh:

AzZ_KiKr
9 december 2010, 10:25
en vind de pc de netgear??

firewall op pc? GEbruikt ge diene playon software?

vergeet zeker en vast niet op de netgear UPNP aan staat...

en controleer of sharing op windows pc aan staat... ik hoop dat je windows 7 hebt...

dan start -> control panel -> Netwerk en Delen -> kies werkgroep en share opties -> delen met apparaten inschakelen en eventueel video map delen....

^ALUCARD^
9 december 2010, 17:43
pc vind de netgear ook niet.

kheb win xp sp3

firewall heb ik uitgezet, symantec antivirus heb ik ook uitgezet

de software die op de CD staat noemt: Netgear digital entertainment for windows