PDA

Volledige versie bekijken : Internet Belgacom sluit poorten?



Inferix
18 november 2009, 07:21
Hallo

Gisteren las ik dit:
Belgacom sluit telnet-, webserver- en https-poorten vanwege 'veiligheid' | Pro | Tweakers.net Nieuws (http://tweakers.net/nieuws/63794/belgacom-sluit-telnet-webserver-en-https-poorten-vanwege-veiligheid.html)
Iemand al is geprobeerd? Ik heb nog geen e-services account :p.
Lijkt mij meer omdat je geen webservers zou kunnen hosten met goedkoper abbo.

centralzero
18 november 2009, 12:58
Je kan een website hosten op een andere poort. Ikzelf heb mijn webserver laten luisteren naar poort 8080 ipv 80, dit omdat Telenet alle poorten blokkeert tem 1024. Een gevolg is dan wel dat je de website zo moet uittypen in de browser: "www.mydomain.tk:8080". Weet niet precies hoe je dat dan weer kan oplossen..

Yank
18 november 2009, 14:01
't Zal wel vooral zijn om hun Belgacom Boxen veilig te stellen zodat ze niet meer kunnen gekraakt worden.
Thuis een webserver draaien met die uploadsnelheid is toch niet doenbaar, tenzij het enorm kleine sites zijn, maar dan kun je evengoed gratis webhosting gebruiken.

Moesten ze willen dat je geen webserver meer draait, zouden ze alle inkomende http/https-requests tegenhouden in de firewall, niet enkel de poorten sluiten.

D-dude
18 november 2009, 16:56
Ik denk nu ook eerlijk gezegd dat het voor veiligheid is en niet iets anders.

centralzero
18 november 2009, 18:48
Hoezo niet iets anders? is gewoon geldklopperij..
Officeline = alle poorten open + extra 10-tallen €'s per maand kwijt

Exit
18 november 2009, 19:16
1ste plaats zal wel zijn voor de belgacom hacker tegen te gaan.
dan kan er geen html (b-box interface oa) meer via internet geraadpleegd worden tenzij aangepast.

JelleMees
18 november 2009, 20:38
Waarom is dit zo'n wereldnieuws? Gewoon omdat het Belgacom is. Telenet heeft deze poorten al lang geleden geblokkeerd en nobody gives a damn...

Yank
18 november 2009, 21:27
Hoezo niet iets anders? is gewoon geldklopperij..
Officeline = alle poorten open + extra 10-tallen €'s per maand kwijt
als ge hosting wilt, koop dan gewoon zo'n goedkoop pakje van 20-30 euro per jaar en dat gaat al 100x vlotter dan je verbinding thuis (en dan spreken we nog niet over uptime)

m1dnight
21 november 2009, 16:31
True..

Dat ze van mijn part die lijnen toe doen? Enkel een kleine aankondiging uit beleefdheid oid mocht wel vind ik. Zal echt niemand last van hebben hoor denkik. Een paar enkelingen misschien..

Ceulemans
8 december 2009, 20:12
Hiermee bezorgt Belgacom firma's die gebruik maken van portforwarding naar poort 80 flink wat werk !!!
Wij hebben zo een paar honderd systemen voor camerabewaking staan, bij Belgacom internet voor 99% geconfigureerd op poort 80.
Gezien de stormloop aan oproepen, zijn wij nu nog meer dan al het geval was op zoek naar een gemotiveerde medewerk om ons team te versterken.
GeĂ¯nteresseerden kunnen reageren via mail naar it@ceulemans.be