PDA

Volledige versie bekijken : Ram Geheugen



killer50
23 april 2009, 18:20
Ik heb een vraag over mijn ram geheugen
ik heb normaal gezien 3Gb ram geheugen en als ik kijk zie ik:
totaal beschikbaar grafisch geheugen: 1534 MB
toegewezen video geheugen: 256 MB
systeem video geheugen: 0MB
gedeeld systeem geheugen: 1278MB
ik heb een GeForce 9200M GS
en Vista Home Premium.

Kan iemand mij helpen?
Thx

t34mkill3r
23 april 2009, 20:53
Ik heb een vraag over mijn ram geheugen
ik heb normaal gezien 3Gb ram geheugen en als ik kijk zie ik:
totaal beschikbaar grafisch geheugen: 1534 MB
toegewezen video geheugen: 256 MB
systeem video geheugen: 0MB
gedeeld systeem geheugen: 1278MB
ik heb een GeForce 9200M GS
en Vista Home Premium.

Kan iemand mij helpen?
Thx

is je vraag nu waarom er maar 1,5 gig staat ipv 3 gig?

killer50
23 april 2009, 21:14
ja ik dacht dat ik 2 of 3Gb ram ging hebben.

t34mkill3r
24 april 2009, 11:47
voor zo ver ik weet word er vanaf 4gig 0,5gig achtergehouden voor je Cache, maar aangezien je maar 3 gig hebt..

Exit
24 april 2009, 12:24
waar checked ge dat?
bios opties checken voor shared/video geheugen dat ignesteld staat als gebruik voor vga kaart oa

Nielsvds
24 april 2009, 14:24
Dat komt omdat je grafische kaart maar een beperkt geheugen heeft (toegewezen of dedicated) en maximaal ook +/- 1,2 GB van je eigen interne geheugen kan gebruiken. Dat is vrij normaal voor een laptopversie. De M duidt op mobility. Op mijn laptop gebruikt mijn grafische kaart ook soms een deel van mijn interne geheugen. Daar hoef je geen zorgen over te maken. Soms kan je de hoeveelheid geheugen instellen in het BIOS of met behulp van de instellingen van je grafische kaart. Dit is ook niet altijd mogelijk.

killer50
24 april 2009, 16:23
waar checked ge dat?
bios opties checken voor shared/video geheugen dat ignesteld staat als gebruik voor vga kaart oa


Ik heb gewoon persoonlijke instelling=> beeldscherminstellingen=> Geavanceerde instellingen en daar zag ik da.

Exit
24 april 2009, 18:30
check het in taakbeheer eens

killer50
24 april 2009, 19:34
check het in taakbeheer eens


Ja dan zie ik
fysiek geheugen 3069
in cache 1475
beschikbaar 850

Exit
24 april 2009, 20:06
dus 3GB hebt ge.
van dat 'kan' er een deel voor vga gebruikt worden om voor 3d opties te gebruiken wat dus op 1.5gb MAX ligt.

Nielsvds
24 april 2009, 20:12
Bekijk dit (http://www.microsoft.com/whdc/device/display/graphicsmemory.mspx) eens even. Download het word document, daarin staat alle informatie hoe dat vista grafisch geheugen weergeeft. Voor de andere oorzaak zie mijn vorige antwoord.

killer50
24 april 2009, 21:04
Aah oke bedankt iedereen.