PDA

Volledige versie bekijken : hardeschijf klonen



infuse
2 april 2009, 13:15
Ik wil mijn huidige hardeschijf van mijn mediacenter (500GB) klonen naar een schijf van (1TB). Op mijn mediacenter draait Vista. Hoe kan ik dit doen en wat heb ik hiervoor nodig om zeker te zijn dat alles correct gaat?

vinteg
2 april 2009, 13:20
fout forum. hoort bij software.

Exit
2 april 2009, 13:32
norton ghost, acronis true image, ....

edit: type :p

infuse
2 april 2009, 13:48
kopiƫren die ook de Master Boot Record (Vista)? Want heb al over vele progs gehoord die dit niet doen.

RpR
2 april 2009, 15:11
norton ghost, adonis true image, ....

acronis bedoel je :p

RpR
2 april 2009, 15:12
En ja acronis true image kan ook de MBR kopieren. Vraagt dit bij het restoren van een backup indien van een hele schijf.

Je kan ook rechtstreeks een kloon maken van uw hardeschijf op een andere hardeschijf.

ShPonGle
2 april 2009, 20:24
wel oppassen met dualboot XP - vista bij acronis. Acronis restore maakt van de XP-schijf altijd de actieve C- partitie, met als gevolg dat je vista op een D-schijf zal booten, met allerhande errors vandien (temp profiles). het volstaat dan wel om in de vista registry (in de mounteddevices key) de letters van de schijven (C <-> D) te verwisselen, maar je moet het maar weten.