PDA

Volledige versie bekijken : foutmelding bij aquamark3



hendrik_huggie
29 maart 2009, 10:39
terminatopn: exception Caught

bij het starten van aquamark3 geen probleem. maar steeds bij de explosie boem en gedaan.
Code: exception_access_violation
info: the thread tried te read from or write to a virtual adress for whitch it does not have the appropriat...
Flags: 0x00000001 ebx:0x12890388 ecx:0x00000001 edx:0x00000091
eax: 0x0012f954 edi: 0x00000091 eip: 0x0e07266a esi: 0x0012f95c
segc: 0x001b segd: 0x0023 sege: 0x0023 segf: 0x003b segg: 0x0000 segs: 0x0023

saint row 2 speelt niet zo lekker dus video kaart testen.

ik haal 232Fraps of zoiets dat ik gezien heb, maar dat dat nu goe is of niet weet ik niet.


wie weet raad.

hendrik_huggie
29 maart 2009, 13:57
is da goe? beter kan altijd maarja.

dit resultaat?
3DMarks 12684
SM 2.0 Score 5090
SM 3.0 Score 6466
CPU Score 3000

laten jullie iets ween merci

Exit
29 maart 2009, 14:31
controleer online met andere vergelijkbare systemen of op overclock forum ...

dus hier bvb eens vergelijken
http://www.9lives.be/forum/overclocking/173543-bench-3dmark03-3dmark05.html

T-T
2 april 2009, 22:44
KLIK (http://users.skynet.be/TTken/Aquamark3_Patch.rar)

dit kan mss het probleem van aquamark oplossen, had ook dat probleem dacht ik, maar met die patch was het opgelost.

grtz

hendrik_huggie
3 april 2009, 14:58
nice, probleem is opgelost.

THX mate

btw score 159,640

T-T
3 april 2009, 17:35
your welcome :)
maar 159k is beetje aan de lage kant denk ik,
ik haal met mijn huidig systeem 216k

enige verschil is dat mijn graka factory oc'ed is, en mijn cpu iets hoger is geklokt
zie specs hieronder

andere info,

3dmark 2001 : 66.8k
3dmark 2003 : 47.1k
3dmark 2005 : 22.1k
3dmark 2006 : 13.5k
3dmark Vantage : 7.4k
Aquamark 3 : 216k

SuperPI - 1M : 12.2s

hendrik_huggie
4 april 2009, 09:28
hey

kijk jij eens naar mijn system? is da zo slecht dan? waar kan ik het grote verschil mee maken(verbeteren dus)

hendrik_huggie
4 april 2009, 12:46
super PI-1M : 14s
3dmark 2003: 28589
3dmark 2005: 18710
3dmark 3006: 13069
aquamark 3: 163,881

da ziet er niet zo goed uit hé

T-T
4 april 2009, 12:50
neen hoor zo slecht is dat nu ook weer niet :)

je 3dmark 2006 lijkt mij normaal en superpi ook, de rest hangt mss af van je cpu ?
beetje hoger klokken, ik weet zeker dat er uit jou E8400 meer kan dan 3230mhz.

ik zou eens voor de 3.6ghz gaan 9x400fsb, moet zeker haalbaar zijn.
enkel die pc5400 zou het kunne tegenhouden, maar dan moet je met je devider spelen

hendrik_huggie
4 april 2009, 13:03
neen hoor zo slecht is dat nu ook weer niet :)

je 3dmark 2006 lijkt mij normaal en superpi ook, de rest hangt mss af van je cpu ?
beetje hoger klokken, ik weet zeker dat er uit jou E8400 meer kan dan 3230mhz.

ik zou eens voor de 3.6ghz gaan 9x400fsb, moet zeker haalbaar zijn.
enkel die pc5400 zou het kunne tegenhouden, maar dan moet je met je devider spelen

domme vraag misschien maar wat is devider.
mij pc6400 zal er wel tegen kunnen. een optie om pc5400 vervangen door PC6400?

T-T
4 april 2009, 13:31
een devider is een onderdeel van je geheugen en cpu, bv. als je FSB op 400 zou staan en je stel je devider in op 1:1 zal je geheugen op 800mhz lopen, wat gelijk staat met pc6400 geheugen

bij mij bv. staat mijn devider op 3:4 en dat maakt mijn geheugen 1066mhz als mijn FSB op 400 staat. je devider kun je zien met CPU-Z proggie. in je bios kan dat anders vermeld staan dat weet ik niet, bij mij staat dat gewoon in Mhz vermeld, dus hoef ik enkel in m'n bios die op 1066mhz te zetten.

ik kan niet direct berekenen welke devider jij moet gebruiken voor je pc5400 geheugen zodanig dat je er niet over gaar, mss kunnen andere hier daarmee helpen ?

hendrik_huggie
4 april 2009, 13:39
weet je hier iets mee?

Number of processors 1
Number of cores 2 per processor
Number of threads 2 per processor
Name Intel Core 2 Duo E8400
Code Name Wolfdale
Specification Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Package Socket 775 LGA
Family/Model/Stepping 6.7.A
Extended Family/Model 6.17
Core Stepping E0
Technology 45 nm
Core Speed 3240.9 MHz
Multiplier x Bus speed 9.0 x 360.1 MHz
Rated Bus speed 1440.4 MHz
Stock frequency 3000 MHz
Instruction sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T
L1 Data cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache (per processor) 6144 KBytes, 24-way set associative, 64-byte line size
Chipset & Memory
Northbridge Intel P45/P43/G45/G43 rev. A2
Southbridge Intel 82801JR (ICH10R) rev. 00
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 3072 MBytes
Memory Frequency 360.1 MHz (1:1)
CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks
RAS# to CAS# (tRCD) 5 clocks
RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
Cycle Time (tRAS) 15 clocks
Command Rate (CR) 2T
System
System Manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
System Name MS-7512
System S/N To Be Filled By O.E.M.
Mainboard Vendor MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
Mainboard Model P45 Platinum (MS-7512)
BIOS Vendor American Megatrends Inc.
BIOS Version V1.5
BIOS Date 11/20/2008
Memory SPD
Module 1 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Corsair
Module 2 DDR2, PC2-5300 (333 MHz), 512 MBytes, Corsair
Module 3 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Corsair
Module 4 DDR2, PC2-5300 (333 MHz), 512 MBytes, Corsair
Software
Windows Version Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
DirectX Version 9.0c

T-T
4 april 2009, 13:58
mja, zo te zien staat je devider al op 1:1, en je fsb staat op 360, wil zeggen dat je geheugen aan 720mhz loopt wat al over die pc5400 is, met wat geluk mss dat die pc5400 aan 800mhz kan laten lopen samen met je pc6400, dan kan je gerust je fsb op 400 zetten.

betreft je devider zal je toch eens zelf moeten bekijken in je bios, want kheb geen flauw benul hoe die bios eruit ziet van jou moederbord.

hendrik_huggie
4 april 2009, 14:04
ok bedankt alvast voor deze info. ik weet waar ik eens zal moeten sleutelen en proberen die pc5400 te clokken. nu mocht het niet gaat zullen ze er snel uit zijn. ik ga dit alles zeker eens proberen. ik laat je zeker nog iets weten of mijn pc; YES doet of dikke FOERT ;)

en bij YES nog eens testen van alles.

T-T
4 april 2009, 14:25
geen probleem, goodluck zouk zeggen, en anders zal het nieuw geheugen moeten worden vrees ik als je je FSB op 400 wil krijgen, want volgens mij kun je niet lager gaan dan 800mhz geheugen als je FSB400 gebruikt ;)

hendrik_huggie
6 april 2009, 06:33
ga vandaag nog achter pc6400, vooralleer ik probeer in de bios wat te wijzigen. zal gemakkelijker uitkomen en meer slaagkans.

T-T
6 april 2009, 17:55
idd, zal in elk geval stabieler zijn in het oc'en, en ddr800 of pc6400 kan ook altijd nog een beetje oc'ed worden, wie weet kun je wel nog iets verder gaan dan FSB400, hangt natuurlijk ook af van de CPU he hoever die kan op stock volts :)

Cyaankali
9 april 2009, 04:54
Ik heb net even Aquamark 3 gedraaid met default instellingen en ik haal maar 136000 en een klets.

Ik had toch een pak beter verwacht van mijn huidig core i7 systeem.

Enige verklaringen zijn welkom.

Greetz Cyaankali

:)

hendrik_huggie
9 april 2009, 06:38
pc 5400 zijn vervangen door pc6400 testen en uitslagen volgen. nog niet OC-ed

T-T
9 april 2009, 16:57
Ik heb net even Aquamark 3 gedraaid met default instellingen en ik haal maar 136000 en een klets.

Ik had toch een pak beter verwacht van mijn huidig core i7 systeem.

Enige verklaringen zijn welkom.

Greetz Cyaankali

:)

welke grafische kaart heb je ?
kan mss driver issue zijn ?

136k is idd extreem laag voor een i7 systeem.

ik weet nog in der tijd op m'n AMD 4200 dualcore met HD3850 kaart dat ik 106k haalde, nu is dat het dubbele geworden ;)

Cyaankali
9 april 2009, 18:30
Mijn gpu is een MSI Geforce GTX285 OC en ik maak gebruik van de laatste Nvidia drivers namelijk versie 182.50

Ik heb wel het gevoel dat deze versie niet echt op punt staat maar ik kan het niet met zekerheid zeggen.

Greetz Cyaankali

:)

T-T
9 april 2009, 19:23
zo blijkt het te zijn, want met die kaart zou je zelfs nog meer moeten halen dan mijn 216k, ale denk ik toch he, tenzij nvidia minder goe kan omgaan met zo'n oude benchprog, uwe cpu zal de mijne ook wel pwne alhoewel het ook niet extreem veel zal schelen :)

Cyaankali
9 april 2009, 20:41
Is er geen oplossing voorhanden voor dit probleem want ik zou echt niet weten aan wat het ligt.

Greetz Cyaankali

:(

T-T
9 april 2009, 22:29
niet direct dat ik weet, ik weet niet hoe het zit met die nvidia drivers enzo.

maar heb je al andere benches laten draaien en een vergelijking gedaan ?
mss dat het gewoon aan aquamark ligt, is aquamark ook niet meer ATI gericht ?
ik zou eens 3dmark2001 proberen voor het eerst en dan de '06 :)

Cyaankali
10 april 2009, 02:33
Ik heb Aquamark3 opnieuw geinstalleert en de standaard test laten draaien en ik blijf steken op 163000 punten. Naast Aquamark3 heb ik ook nog 3dmark 2006 en Vantage gedraait en daar zijn de scores correct.

update: na wat opzoekingswerk kwam ik tot de constatatie dat de cpu icm de gpu de bottleneck is en er valt niets aan te doen.

:(

hendrik_huggie
10 april 2009, 06:45
hey gasten.

pc draait op 3.6Ghz

ram ok. bij bios opstart staat er 956 ofzo

maar resultaten zijn nog niet goed.

3dmark 2003: 28609
3dmark 2005: 18396
3dmark 2006: fout
aquamark : 182.958 (vooruitgang)
super PI : 12sec.


wat zijn uw instellingen op je gpu(de overclock Mhz) we hebben dezelfde denk ik

hendrik_huggie
10 april 2009, 15:44
Number of processors 1
Number of cores 2 per processor
Number of threads 2 per processor
Name Intel Core 2 Duo E8400
Code Name Wolfdale
Specification Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Package Socket 775 LGA
Family/Model/Stepping 6.7.A
Extended Family/Model 6.17
Core Stepping E0
Technology 45 nm
Core Speed 2406.1 MHz
Multiplier x Bus speed 6.0 x 401.0 MHz
Rated Bus speed 1604.1 MHz
Stock frequency 3000 MHz
Instruction sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T
L1 Data cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache (per processor) 6144 KBytes, 24-way set associative, 64-byte line size
Chipset & Memory
Northbridge Intel P45/P43/G45/G43 rev. A2
Southbridge Intel 82801JR (ICH10R) rev. 00
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 4096 MBytes
Memory Frequency 481.2 MHz (5:6)
CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks
RAS# to CAS# (tRCD) 5 clocks
RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
Cycle Time (tRAS) 18 clocks
Command Rate (CR) 2T
System
System Manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
System Name MS-7512
System S/N To Be Filled By O.E.M.
Mainboard Vendor MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
Mainboard Model P45 Platinum (MS-7512)
BIOS Vendor American Megatrends Inc.
BIOS Version V1.5
BIOS Date 11/20/2008
Memory SPD
Module 1 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Corsair
Module 2 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Kingston
Module 3 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Corsair
Module 4 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Kingston
Software
Windows Version Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
DirectX Version 9.0c

T-T
10 april 2009, 17:49
je hebt blijkbaar geluk met je geheugen, want zoals ik zie zijn die overclocked, 960mhz ipv 800, omdat je devider op 5:6 staat ipv 1:1 :)

je resultaten trekken er ook al meer op he :)
kwa die andere benches die lager zijn dan de mijne kan het idd zijn omdat mijn graka factory oc'ed is, + dat mijn geheugen dan ook op 1066mhz draait, geen idee of dat veel verschil geeft.
mijn graka loopt op [core:675 - memory:2200]

hendrik_huggie
10 april 2009, 17:52
even over een andere boeg gegooid.
alles van ati eraf. en een nieuwe installatie zonder oc-ed.

aquamark= 197,130 nog beter nu
2003= 45853
2005= 20861
2006= 12565
super PI= 13Sec.

soms grote verbetering en andere iets minder. zonder te overclocken, verklaar dat eens. man man man

mijn geheugen heeft zichzelf zo gezet.

T-T
10 april 2009, 17:58
ja dat zijn correcte resultaten in mijn ogen :)

je geheugen moet je manueel verzetten, je devider dus in je bios, maar als je geheugen stabiel loopt op 480x2=960mhz dan zou ik dat zo laten staan :)

intelburntest doet wonderen ;)

hendrik_huggie
10 april 2009, 19:07
intelburntest= 524.406 5testen
op maximum stress natuurlijk.

geslaagd of gebuisd?

hendrik_huggie
10 april 2009, 19:52
wat zijn jouw instellingen van je gpu?
zou ik mijn gpu automatische laten overclokken?
met ati software of AMD GPU Clock Tool v0.9.8 op 3dguru gevonden.

T-T
10 april 2009, 21:14
graka oc'en is al wat gevaarlijker, als je ram defect geraakt door te hoge oc is je kaart voor de vuilbak he :)

de mijne is standaard oc'ed op 675/2200 als ik hem kocht, is dan ook een oc editie, vandaar de naam TOXIC, mss kan je jou kaart ook op die snelheid laten draaien, maar das dan op eigen risico he ;)

screeny (http://users.skynet.be/TTken/screeny.jpg)

hendrik_huggie
11 april 2009, 10:14
intelburntest= 524.406 5testen

goed?

T-T
11 april 2009, 15:00
intelburntest= 524.406 5testen

goed?

ja, meestal als de 5 aanbevolen tests slagen zit je goed :)
ik gebruik 10 tests voor alle zekerheid.

of eens orthos voor een uurke of 3 late draaien zou ook al voldoende moeten zijn.