PDA

Volledige versie bekijken : Big problem



nLs_TheEagle
16 januari 2009, 23:27
Ik heb per ongeluk alles verwijderd wat er in m'n log stond :s...
Ik was me van geen kwaad bewust en zette gwn m'n pc in slaapstand omdat ik een dutje ging doen
Toen ik hem weer opzette, zei ie iets van 'ntldr is missing' druk control-alt-delete voor rebooten
Dit zei ie telkens weer opnieuw na een reboot
Dus ik dacht mijn windows (eerst stond vista 64 bit erop, dan xp en hijackthis gebruikt, en nu wil ik terug windows vista) opnieuw te installeren maar daar ziet ie maar 1 harde schijf van de 3, na het formatteren en op volgende te klikken om te installeren zegt ie, systeemvolume voldoet niet aan de installatiecriteria
In de bios worden wel alle hd's herkend

mobo is asus p5e

alsjeblieft help me :(, ben compleet radeloos

nLs_TheEagle
17 januari 2009, 15:13
iemand?

Jurgenv1
18 januari 2009, 14:18
Moved, hier zal je de beste hulp krijgen. :)

Exit
18 januari 2009, 14:27
ntldr missing = probleem met hdd, instelling bios die niet van de juiste hdd boot, ntldr link verkeerd

bios instellingen nakijken om van de juiste hdd te booten
booten met windows cdrom en recovery console openen en daar de commando's
fixboot en fixmbr uitvoeren.
xp installeren na vista = vista boot is weg (herstellen met de vista cdrom en daar de optie bootopties herstellen)
hijackthis gebruikt in vista of xp?

3 aparte schijven of 3 partities?
sata drivers (of raid) drivers laden tijdens setup om hdd te herkennen?

...

TiZon
18 januari 2009, 14:32
ik denk dat hij zijn Hijack helemaal heeft leeg gemaakt :-)

Probeer eens deze dingen:
-Opstarten vanaf cd XP en dan in herstelconsole:
sfc /scannow
fixboot
fixmbr

-Opstarten in veilige modus en de backup van HJT terugnemen
-Opstarten met laatst gekend werkende staat (ben juiste naam kwijt)

nLs_TheEagle
19 januari 2009, 22:27
Vervolg probleem:
Ok, ik heb mijn 3 harde schijven geformateerd via dos, en daarna 1 hd aangesloten en vista op geinstalleerd en werkt prima.

maar eens ik 2 of de 3 hd's aansluit, wilt ie niet meer opstarten :s?!
waar zou dat aan kunnen liggen? wat kan ik er aan doen?

als ik ze alle3 aansluit, worden de 2 in de bios herkend, maar valt diegene waar m'n vista opstaat weg :s

als ik er 2 aansluit herkent ie ze allebei in de bios, maar wilt ie niet booten, kan ze ook niet allebei selecteren in boot disk priority, alleen diegene waar vista opstaat
_________________
Q6600 / ANTEC Sonata III / 2x 2 GB DDR2 800Mhz / 3x WD CaviarĀ® SE16 7200 RPM 500 GB (1,5 TB) + WD Mybook Essential Edition™ 500 GB / Asus 8800GTX 768 MB DDR3 / ASUS P5E*X38 /LG 226WTQ 22 " / Antec sonata III + Antec Eartwatts 2.0 500W

Exit
19 januari 2009, 22:32
in bios aanduiden dat hij van die hdd opstart waarop de vista staat, nu boot hij zeer wrs van de verkeerde hdd en dus error

nLs_TheEagle
19 januari 2009, 22:36
als ik alleen diegene aansluit met vista, wordt die gezien in de bios
sluit ik daarna de 2 andere hd's ook aan, dan ziet bios die 2 maar ineens die van vista nimeer :s...

Exit
19 januari 2009, 23:27
ide of sata schijven? (indien ide = jumpers goed?)

nLs_TheEagle
20 januari 2009, 00:06
sata, en kheb probleem net opgelost, topic mag dicht.

Exit
20 januari 2009, 11:11
altijd handig als ge ook meld wat het probleem dan was ...