PDA

Volledige versie bekijken : vista installen zonder bestanden kwijt te raken



BelgiumTJ
14 september 2008, 18:51
Yu,
ik denk eraan om Vista Business Premium te installen. Maar ik zou graag m'n gegevens/bestanden behouden. Momenteel heb ik Windows XP 32-bit. Hoe kan ik dat doen?
En is Vista B.P. altijd 64-bit?

nTFs
14 september 2008, 19:15
Je gegevens backup je op een externe HDD of gewoon een andere partitie.

BelgiumTJ
14 september 2008, 19:59
Je gegevens backup je op een externe HDD of gewoon een andere partitie.

Aangezien ik geen externe hdd heb zalt partitie dan zijn. Uh hoe doe je dat?

nTFs
14 september 2008, 22:22
Ligt er natuurlijk aan wat je precies wil gaan backuppen..

BelgiumTJ
14 september 2008, 22:27
Ligt er natuurlijk aan wat je precies wil gaan backuppen..

Vooral foto's, emails, films (vob en bup bestanden dus), images en een paar gewone files (word bvb.)
Progs kan ik wel weer opnieuw installen.

Exit
14 september 2008, 22:42
zoalng ge NIET kiest tijdens de setup voor format (ge kiest dus dan voor 'geen wijzigingen aanbrengen") dan blijft alle data op de hdd zoals die is.
voor zekerheid neemt ge backup.

naar andere partitie kan enkel ALS de hdd geplitsts is in meerdere partities.

MiniJeffrey
14 september 2008, 23:27
maar... het is altijd beter om een nieuw OS fresh te installen...

Exit
15 september 2008, 09:37
maar... het is altijd beter om een nieuw OS fresh te installen...

en reden .... voor het OS geen probleem.
vista zal dan gewoon alles van de windows map wissen en er zichzelf opzetten.

BelgiumTJ
15 september 2008, 17:16
Yu,
kijk tzit zo: keb nu net een dvd gekregen van vista business om eens te testen. Hoe pak ik dit aan als ik al m'n huidige bestanden wil behouden? Kmoet dus m'n schijf partitioneren é. Hoe doe ik dat en wat doe ik erna?
Kben wel noob é op hdd en os-vlak.

Exit
16 september 2008, 10:11
de hdd partitioneren kan in XP zelf NIET, via progs als partition magic wel maar is betalend, ook zien dat ge backup hebt want er kan altijd iets verkeerd gaan ...

maw, altijd backup voorzien.

BelgiumTJ
16 september 2008, 21:56
ah shit. en wat ist verschil tss vista full en de upgrade?

Exit
16 september 2008, 23:11
enkel dat de full zowel updaten als apart installen en de update (normaal) enkel kan updaten.

marle
17 september 2008, 00:25
Euhm, als je je hd wilt partioneren.
Neem eerst een back up. (Op dvd of cd-rom dan he).

Maar als je HD crashed, dan zeide nog altijd alles kwijt he.
Dus ik raad je aan, om om de zoveel tijd toch eens, alles op dvd te zetten.
(Ik werk zelf ook zo, natuurlijk is het gemakkelijker met een externe HD)