PDA

Volledige versie bekijken : Telenet <-> Bittorrent



Coax
11 juni 2008, 22:33
Sinds een tijdje heb ik gemerkt dat als ik met azureus een bittorrent download aan het doen ben, de rest van de internet verbindingen verschrikkelijk traag worden.

Heeft er nog iemand dat?

Ping naar google geeft een beetje packet loss, en het gaat ook traag:


nils@homer:~$ ping www.google.be
PING www.l.google.com (66.249.93.147) 56(84) bytes of data.
64 bytes from ug-in-f147.google.com (66.249.93.147): icmp_seq=1 ttl=241 time=588 ms
64 bytes from ug-in-f147.google.com (66.249.93.147): icmp_seq=2 ttl=241 time=493 ms
64 bytes from ug-in-f147.google.com (66.249.93.147): icmp_seq=3 ttl=241 time=337 ms

--- www.l.google.com ping statistics ---
4 packets transmitted, 3 received, 25% packet loss, time 3001ms
rtt min/avg/max/mdev = 337.175/472.767/588.065/103.428 ms

En zonder BT:


nils@homer:~$ ping www.google.be
PING www.l.google.com (66.249.93.147) 56(84) bytes of data.
64 bytes from ug-in-f147.google.com (66.249.93.147): icmp_seq=1 ttl=241 time=16.7 ms
64 bytes from ug-in-f147.google.com (66.249.93.147): icmp_seq=2 ttl=241 time=19.6 ms
64 bytes from ug-in-f147.google.com (66.249.93.147): icmp_seq=3 ttl=241 time=15.8 ms

--- www.l.google.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2004ms
rtt min/avg/max/mdev = 15.851/17.445/19.694/1.639 ms


Doen die tegenwoordig aan limitering van het aantal simultane verbinding ofzo?

breez
11 juni 2008, 23:12
kan ook aan je router liggen.

ik heb hier thuis een redelijk oude router staan, en mijn internet vertraagt ook serieus als er iets a la torrent open staat door het aantal connecties idd.

Yank
11 juni 2008, 23:40
zet in azureus je aantal connecites eens op 150-200, da's ruim voldoende en gaat normaal wel wat helpen, veel routers krijgen het lastig bij een paar honderd.

of limiteer eens je uploadsnelheid tot 70-80% van wat je gemiddeld kunt uploaden (echte waarde, niet de theoretische maximumsnelheid). en idem voor je download.

FEW
12 juni 2008, 01:24
idd, zorgen dat uw upload niet volledig open staat, bij mij staat die altijd op 5kb/s

offtopic:
als ge een windowspc hebt moet ge µtorrent gebruiken. --> veel minder belastend voor uw PC en downloaden gaat een stuk sneller.

Coax
12 juni 2008, 12:35
Mja, dien upload staat redelijk laag. 16Kb/sec ofzo.
En ik had het zowel met mijn linksys router vroeger, als nu met de apple time capsule.

Ik zal die optie van aantal simultane connecties eens opzetten. Zien of dat helpt.

Dus de consensus hier, is dat het mijn eigen router is die het aantal verbindingen beperkt? Of doet Telenet dat?

Yank
12 juni 2008, 14:07
uw router gaat de beperking zijn hoor, ge moet niet achter alles een complot zoeken.
en trouwens, veel (>200) verbindingen heeft totaal geen nut, want dan zijn het toch maar gewoon connecties die blijven openstaan waar er geen data doorgestuurd wordt.

@FEW: kijk naar de pings, da's duidelijk niet uit windows hoor.

Coax
12 juni 2008, 15:01
Ik ga het dan toch ook nog is proberen zonder router. Zien wat het dan geeft.

Het rare is dat ik dat vroeger dus niet had. Misschien nen update van azureus waar dan iets mee verneukt is geraakt...

ccompern
12 juni 2008, 18:36
idd, zorgen dat uw upload niet volledig open staat, bij mij staat die altijd op 5kb/s

offtopic:
als ge een windowspc hebt moet ge µtorrent gebruiken. --> veel minder belastend voor uw PC en downloaden gaat een stuk sneller.

Idd, ben ook 1 jaar geleden overgestapt voor zelfde reden : te veel geheugen-gebruik bij Azureus waardoor pc vertraagt :)

el_sheep666
13 juni 2008, 11:22
misschien hebt ge zoals mij, alle prioriteit bandwidth naar dat programma gezet :)

imo beter µtorrent gebruiken. Echt de beste torrent die ik al gehad heb..

dead squad
13 juni 2008, 12:06
Sorry dat ik even hier post, maar ik wou net iets vragen ivm Telenet en Bittorrent, dus misschien kan ik het hier even doen:

Anderhalf uur terug had ik nog 5.8Gb resterend staan op mijn telemeter. Ik wou iets binnenhalen via Bittorrent met een grootte van 5.3Gb, ik dacht dat ik er dan nog wel zou geraken (mijn telemeter reset deze nacht, en ik had rekening gehouden met de upload van bittorrent, stond op 20Kbps). Ik heb Turbonet; maar plots wou ik even iets op het internet nazien en ik kreeg een herinnering van Telenet dat ik nog maar zoveel % resterend heb.

Ik ging snel kijken op men telemeter, en daar zag ik dat ik nog maar 1.5Gb overhad, terwijl, als ik bij Bittorrent ging kijken, ik nog maar 1.6Gb gedownload had (en iets van een 100Mb upload). Ik zette vlug Bittorrent volledig af om toch te voorkomen dat ik op smallband zou zitten, maar 5 minuten later stond men Telemeter dan toch ineens op smallband en nu zit ik op 100% :s

Hoe kan dat? Als ik ga kijken naar de bestemmingsmap van die download, is die effectief maar 1.6Gb groot, hoe komt het dan dat er ineens 5.8Gb is doorgejaagd op dat klein anderhalf uurtje?
Er stond niets anders op qua programma's dat internet nodig had (behalve msn, maar dat is 2 keer niets), en ik ben beneden gaan kijken naar de PC van mijn ouders en die stond af, dus daar kan het ook niet aan liggen.

Mikkel
13 juni 2008, 12:20
Sorry dat ik even hier post, maar ...

Bij Telenet (onder andere) wordt upload en download samengeteld, wat waarschijnlijk bij u de oorzaak is waarom je op smallband terecht bent gekomen. Als je je upload bij eender wel torrent programma niet in de gaten houdt of een limit op plaatst ben je dik gejost.

dead squad
13 juni 2008, 12:36
Tenzij dat Bittorrent niet de juiste gegevens toonde, was die upload maar iets van een 100Mb zoals ik al zei. Ik had men uploadlimiet vastgezet op 20kbps. En moest het zo zijn, dan zou ik dus 3.5Gb hebben geupload terwijl ik zelf nog maar 1.5Gb had gedownload (maar dat is het niet).
Moet toch aan iets anders liggen?

Yank
13 juni 2008, 13:07
dit lijkt me eerder bug van de telemeter hoor, als je heel zeker bent dat er niets anders iets gedownload heeft.
je kunt trouwens met moeite 5.8gb downloaden in anderhalfuur, of er zouden al een aantal serieus goede seeders moeten bijzitten en weinig peers. en dan heb je waarschijnlijk ook al turbonet nodig.

of heb je een onbeveiligd draadloos netwerk waar iedereen opkan?

dead squad
13 juni 2008, 13:29
Nope. Straks eens vragen of men vader naar Telenet belt om meer uitleg te vragen in dat geval.

RpR
13 juni 2008, 14:12
Coax probeer ook eens in azureus encryptie aan te zetten. Heb soms het vermoeden dat Telenet bittorrent verkeer vertraagt.

Ook raad ik idd dus utorrent aan voor windows. In linux is rtorrent een zeer goed (Wel console gebaseerd).

En laat zeker eens het resultaat weten zonder router.

TiZon
13 juni 2008, 14:22
Laat u router er eens vantussen (zet uwe PC direct op de momdem, en test dan eens) :)

Yank
13 juni 2008, 14:37
Coax probeer ook eens in azureus encryptie aan te zetten. Heb soms het vermoeden dat Telenet bittorrent verkeer vertraagt.

Ook raad ik idd dus utorrent aan voor windows. In linux is rtorrent een zeer goed (Wel console gebaseerd).

En laat zeker eens het resultaat weten zonder router.
denk dat het ook effectief zo is, toch tijdens de piekuren. natuurlijk heeft telenet het niet bevestigd, maar 't heeft zelfs op tweakers gestaan een paar maand geleden dacht ik.

als ik google op 'telenet + torrents' zie ik veel dergelijke verhalen, maar natuurlijk geen statement van telenet, zij gaan wel van niets weten.

ccompern
13 juni 2008, 21:05
Ben je zeker of je de juiste poort van je router hebt geforward ?