PDA

Volledige versie bekijken : [TK][TR] 4x1GB Crucial BallistiX PC8500



Bilie
12 april 2008, 18:37
Door een slechte compatibiliteit tussen mijn moederbord en geheugen wil mijn crucials ruilen of verkopen. De sticks werken perfect, maar ik moet ze met mijn moderbord op een lagere multiplier gebruiken om stabiel te blijven. Ik heb meerdere posts op fora terug gevonden waarin mensen indentieke problemen beschrijven met dezelfde hardware.

Wat ik zoek voor een ruil is kwaliteitsgeheugen PC6400 800MHz met timings 4-4-4-12 (corsair, crucial, g-skill, Mushkin, OCZ)

Voor verkoop wil ik 100€ recupereren voor het geheel.
dit kan per set van 2x1GB.

http://www.komplett.be/k/ki.aspx?sku=334571
2 maand oud met factuur natuurlijk.

prijs is meeneem.

Kenshi
12 april 2008, 18:49
Had je die paar weken geleden al niet eens verkocht aan Vochtig ?

Ik heb hier Crucials pc6400, maar dat zal niet zoveel verschil uitmaken voor u vermoed ik

Bilie
12 april 2008, 19:57
Het probleem stelt zich enkel bij pc8500, als de geheugen multiplier 1:1 loopt met de processor dan werkt alles zoals het hoort. Dit is een ernstige fout in het ontwerp van het moederbord. Maar tot gigabyte toegeeft dat dit probleem bestaat, kan ik geen RMA aanvragen omdat er geen "echt" defect is.

Die crucials van u zouden al een stuk beter zijn, omdat ik de PC8500 latten niet op 4-4-4-12 kan zetten, nu draaien ze op 5-5-5-15 aan 800MHz. zonde van zo een goed geheugen.

Kenshi
12 april 2008, 20:49
Kwil evenueel wel ruilen met de mijn, maar kga dan wel genen opleg geven. Das dan meer om u te helpen dan wa anders, want mijn geheugen is voor mezelf goe genoeg.

Doet 1100MHz op 5 5 5 15. @ standaard 2.2V

clowntje
12 april 2008, 21:48
toevallig geen zin om ze te ruilen tegen GE.I.L. 800mhz?

kom vaak in kortrijk, zelfs bissegem is geen probleem :)

Bilie
12 april 2008, 21:59
OK, ik ga deze topic afsluiten, iedereen bedankt voor de interesse.
Mijn gigabyte x38-ds5 gaat de deur uit, opstarten lukt maar om de 5 keer, checksum errors.
Herkennen van de drives doet hij ook niet altijd.

sorry voor de ongemakken. maar het heeft geen zin om mijn ram te verkopen als het andere component dat de problemen veroorzaakt eruit gaat natuurlijk.

[Mh]UnderGod
12 april 2008, 22:00
Ik heb 2 van deze kitjes; http://www.komplett.be/k/ki.aspx?sku=324460
OCZ PC6400 4-4-4-15
Ik woon in Gullegem, dus Bissegem kan ik praktisch te voet komen :p
Is zoals clowntje meer voor u te helpen, maar ik wil u wel nog 10 euro opleg geven.

Greetz,
Q

krisse5844
12 april 2008, 22:32
Ff ter zijde , heb je mijn pm niet gehad billie ? Ik heb vorig week uw I/O shieldeke terug komen brengen , een woordje van dank had wel gekunt :p ...

Spijtig van uw mobo , op naar een nieuw en beter :D ...

Mvg,

krisse