PDA

Volledige versie bekijken : 2 routers en ip range



GizeH
9 juni 2007, 00:15
Ik heb een netwerk waarin 2 routers staan.
Nu wil ik dat alle pcs een eenvolgende ip hebbeb: 192.168.1.xxx
Standaard gateway van router 1 is 192.168.1.1
Standaard gateway van router 2 is 192.168.2.1
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik overal een ip als 192.168.1.xxx kan toekennen + alle pcs moeten nog op internet kunnen geraken...

:confused:

TiZon
9 juni 2007, 00:26
zet het ip van je 2de router op 192.168.1.2 ofzo
Zet de dhcp range van je eerste router op 192.168.1.10~50
Die van je 2de op 192.168.1.51~100
(of meer als je dat wilt)

Kzou ook eens nagaan of de subnetmasks bij beide dezelfde zijn :)

maatje
9 juni 2007, 00:54
voor range 192.169.XXX staan die subnetmasks standaard op 255.255.255.0

Exit
9 juni 2007, 09:20
voor range 192.169.XXX staan die subnetmasks standaard op 255.255.255.0

omdat dit in de C Class valt (C netwerk)

GizeH
9 juni 2007, 10:37
Ik heb net de volgende instellingen gewijzigd, maar het werkt nog niet:

router1:
LAN IP: 192.168.1.1 / 255.255.255.0 DHCP enabled
IP ADDRESS POOL: 192.168.1.2 - 192.168.1.4

router 2:
LAN IP: 192.168.1.5 / 255.255.255.0 DHCP disabled
IP ADDRESS POOL: 192.168.2.6 - 192.168.2.20

Ik kan de address pool van router 2 niet op 192.168.1.6 - 192.168.1.20 zetten. ALs ik op opslaan druk wordt 192.168.2.x terug veranderd in 192.168.1.x. Het gaat om een smc barricade 7004abr

Weet iemand hoe ik dit moet oplossen?

GizeH
9 juni 2007, 11:02
Ik heb net gevonden dat wanneer ik router 1 NIET via WAN maar via een gewone poort op router 2 aansluit, alles werkt zonder configuratie

Exit
9 juni 2007, 12:10
best is dat ge inderdaad router 1 en 2 onderling verbind VIA lan poorten (ennIET wan) zodat router 2 enkel als switch gebruikt wordt.

als ge dhcp range gaat gebruiken van router 1 en 2 in zelfde bereik dan moet ge router 2 z'n wan ip statich zetten IN DE RANGE van router 1 zodat ge die makkelijk kunt bereiken van alle pc's

sh0s
9 juni 2007, 15:34
had identiek hetzelfde voor, heb onlangs mijn DHCP uitgezet bij 2de router (draadloos) maar had ip niet veranderd... Nu kan ik dus niet meer inloggen op 2de router (die als switch wordt gebruikt). Iemand enig idee wat ip-adres ervan kan zijn?
(kan ook router gewoon resetten maar draadloze instellingen staan voorlopig goed en alles werkt naar behoren).

Exit
9 juni 2007, 16:16
inloggen op router 1 en daarop de clientlist bekijken en zien welke ip's in gebruik zijn, en 1 van die ip's is dan router 2

sh0s
9 juni 2007, 16:50
Bij 'Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) Server Configuration' kan ik een lijst vinden 'DHCP Server Address Table' met 3 ip's X.100 tot X.102 maar bij de drie ip's kom ik niet terecht op router admin scherm :)
'De server op 192.168.1.102 doet er te lang over om te antwoorden.'

(is een SMC7401BRAv2, adsl modem en router).

Ga er nu niet teveel meer aan prutsen (examens en alles werkt goed) als ik passwoord of iets ander moet veranderen reset ik draadloze router wel.