PDA

Volledige versie bekijken : UPC en router combineren



Devestator
31 januari 2007, 20:10
Ahoi !
Mijn internetprovider is UPC. Telkens ik een andere pc wil aansluiten op het kabeltje uit de router, moet ik door een "wizard", die mij een IP geeft. Er moet een aantal keren op "next" geklikt worden.
Ik ben die wizard beu en wil er een router tussen zetten, zodat ik met de twee pc's tegelijk op internet kan.
Wanneer ik de router ertussenschakel, is er interactie tussen pc en router, maar is er geen internet. Waarschijnlijk omdat de router geen ip krijgt omdat je eerstdoor die wizard moet.
Weet er iemand een oplossing?
Thx !
oja, OS: XP

Exit
31 januari 2007, 21:26
welke modem hebt ge? is wel nodig omdat in t stellen

in de router verbinding op adsl zetten ...
welke wiard? windows wizard of in de modem, indien in de modem is dat modem met in logfunctie?

sh0s
1 februari 2007, 09:38
Mijn router staat in kabelconfig dacht ik, hiermee kan ik zowel op adsl (op kot, fulladsl) als op kabel (thuis, UPC) .
Best dat je het mac nummer van de PC waarop internet werkt kloneert, UPC laat immers (met basic abo) maar 1 mac adres toe. Zo werkt het bij allesinds :)

manushan
1 februari 2007, 10:13
idd dit moet je klonen anders werkt het niet had dit probleem ook. Het klonen staat ergens als je je aanmeld op de router.