PDA

Volledige versie bekijken : 12V problemen op mobo



WildCat
31 december 2006, 14:36
Ahoy,

Ik heb me gisteren een nieuw pc'tje aangeschaft en ben wat problemen tegengekomen. Na alles ingestoken te hebben blijkt dat bij het opstarten mijn 12V op het moederbord slechts 0.37V is...

Gezond kan dit niet zijn...maar ik weet nie hoe ik het moet oplossen :(

De voltages zijn:

Vcore: 1.29V
3.3V : 3.3V
5.0V : 5.03V
12V : 0.37V

PC probe II geeft aan dat mijn mobo 201° is :s
Ook bij het opstarten wordt gezegd dat de hardware monitor iets fout detecteert en dat ik in de bios moet gaan zien.

Ik heb een Geforce 8800 GTX erin steken, het mobo is een P5N32-SLI Premium en ik heb een 750W voeding.

Alles lijkt perfect te werken maar ik vertrouw het voor geen haar...
Ik heb op het moederbord 2x 12V connectors aangesloten, de Grafische kaart krijgt genoeg stroom...games werken uistekend...de pc blaast enorm koude lucht uit (cpu 15°).

Kan iemand me verder helpen? Thanks

nigel555
31 december 2006, 14:50
die 201graden zal een foute uitlezing zijn:)
en die 0.37V euhm nja kan ik geen antwoord opgeven srr.

Davion
31 december 2006, 14:55
Die 0.37V is een foute uitlezing, als dat werkelijk zo zou zijn, dan zou u PC niet opstarten :)

En die 201° is ook een foute uitlezing, u PC werkt volgens mij perfect, en die foute uitlezingen moogdegerust negeren :)

WildCat
31 december 2006, 15:10
Ik hoop het, bedankt voor het snelle antwoord. meerdere reacties zijn altijd welkom.

Exit
31 december 2006, 15:20
kijk eens in bios welke getallen daar weergegeven worden

en inderdaad zonder de 12V zal de pc al niet booten

WildCat
31 december 2006, 15:25
zelfde waarden in de bios:

Vcore: 1.29V
3.3V : 3.3V
5.0V : 5.03V
12V : 0.37V

RealRoot
31 december 2006, 15:43
dan denk ik dat die 12V sensor (voltmeter dus) kapot is.

maar als je niets van problemen hebt, zou ik geen zorgen maken.

welke voeding is het? het best nameten met een voltmeter

WildCat
31 december 2006, 15:48
Het is een Toughpower 750W, ATX 2.2/EPS, 140mm Lüfter, 6x S-ATA, 2x PCIe, Silent, Plug Technologie

Heb wel totaal geen idee hoe ik het kan nameten. Is dit eenvoudig te doen of bestaat er een guide voor?

Bedankt

Davion
31 december 2006, 16:18
Gewoon een MOLEX vastpakken en de + pen van u multimeter aan de gele hangen en de - pen van u multi aan de zwarte hangen, dan zoude schoon rond de 12V DC moeten meten.

Cliff
3 januari 2007, 02:21
Heb ik ook al voorgehad, bios update fixt die fout uitlezing ook wel!

Blackend
3 januari 2007, 13:51
Gewoon een MOLEX vastpakken en de + pen van u multimeter aan de gele hangen en de - pen van u multi aan de zwarte hangen, dan zoude schoon rond de 12V DC moeten meten.

Als gans de pc aanstaat toch hé ?

mmaarrtteenn
3 januari 2007, 14:00
Als gans de pc aanstaat toch hé ?

Ja :)