PDA

Volledige versie bekijken : Netwerk problemen



Phoen!x
5 november 2006, 12:05
Efkes opsommen wat er gisterenavond gebeurt is.
Ik wil mijn huidige antivirus (BitDefender Internet Security v10) uninstallen om een andere te installeren. Ik uninstall die via software en mijn hij vraagt om de pc te rebooten. Ik doe dat, maar wanneer de computer terug opgestart is kunnen ik en mijn broer geen verbinding meer maken met ons netwerk (Philips Wifi). Dit kan toeval zijn, maar voor de zekerheid ga ik toch even kijken naar de opties van mijn router (via 192.168.1.1 op te geven als URL) en net als ik bezig ben op die site heeft mijn broer de router afgelegd, wat blijkt alle settings zijn hiervan gereset. Nu heb ik er al opnieuw kunnen voor zorgen dat we min of meer verbinding hebben, maar ze is onbeveiligd...
Nu zou ik hier een WEP-sleutel moeten invullen, ik heb deze nog geplakt om mijn router.

Moet ik die invullen in Key 1, Key 2, etc of bij Passphrase?

http://img217.imageshack.us/img217/818/wepfh5.jpg (http://imageshack.us)

de key op de router geplakt (sticker van computerwinkel) is 26 chars lang

EDIT: vroeger was de SSiD PhiWifi, nu is die Philips WiFi...
EDIT2: kzal voorlopig onbeveiligd blijven surfen en morgen naar zelfde computerwinkel gaan die router geconfigureerd heeft als we hem gekocht hebben...

Exit
5 november 2006, 12:53
RTFS

vul een passphrase in, die zin zal een key maken die ge dan kunt ge bruiken op de pc's waarmee ge inlogd op de router.
die naam is de standaard naam, de winkel heeft die blijkbaar aangepast maar dit maakt totaal niets uit

Phoen!x
5 november 2006, 13:50
kheb zo'n passphrase ingevuld maar Philips Wifi blijft weergegeven als een onbeveiligd netwerk...

TiZon
5 november 2006, 13:52
Je vult de passphrase in, end an gebruik je 1 v/d onderstaande keys.

Anders moet je eens je firmware updaten.

Mithrandix
5 november 2006, 15:24
om die key weer te gebruiken moet je 128 bit selecteren,

alle keys clearen, en die 26 karaktercode invullen in key1 en default key op 1 zetten. dan save je je settings en soft reboot je de router.

mocht de code niet uit cijfers maar uit letters bestaan gebruik je ASCII ipv HEX

Phoen!x
5 november 2006, 16:41
dan krijg ik dit.
http://img523.imageshack.us/img523/3813/pfffqh3.jpg (http://imageshack.us)
mijn WEP sleutel bestaat uit 26 letters...
als ik HEX gebruik lukt het wel om de wijzigingen op te slaan

EDIT: ik heb terug beveiligde verbinding op alle computers... kheb wel HEX moeten gebruiken.
Thanks Mithrandix

EDIT2: rare shit, kmoest een paar poorten openzetten zodat ik battlefield 2142 wa beter kan spelen, nadat ik die poorten opengezet heb, kan ik nog op msn maar geen site meer openen O_o... nu poorten verwijdert, router & pc gereboot en het werkt opnieuw

Phoen!x
5 november 2006, 18:10
Wat ik ook raar vindt is dat er bij het icoontje van Draadloze netwerkverbinding verschillende snelheden staan. Bij laptop bv 24.0Mbps, bij pc op kamer 54.0Mbps
terwijl dit vroeger altijd hetzelfde was...

Phoen!x
6 november 2006, 21:15
Efkes nieuw "probleemke" posten
Geen nut om telkens nieuwe threads te openen.

Omstreeks 21.05 heeft pc spontaan gereboot.
In mijn logs staat dit:

http://img55.imageshack.us/img55/1768/rebootbq7.jpg (http://imageshack.us)
OF (als imageshack niet laadt)
http://www.uploadworld.nl/guests/81.242.59.59/uploadworld_reboot.JPG (http://www.uploadworld.nl/guests/81.242.59.59/uploadworld_reboot.JPG)

Enig idee wat de reden tot rebooten was? :p

ShPonGle
7 november 2006, 10:49
die gebeurtenis heeft daar niks mee te maken, gebeurde ook pas om 21u07 als uw pc alweer zn netwerkverbinding maakte bij het opstarten van windows