PDA

Volledige versie bekijken : overplaatsing domein



gizmo152
27 juni 2006, 22:12
we hebben op ons bedrijf een domeinnaam geregistreerd bij telenet maar door het succes is de webruimte wat te klein geworden.
nu had ik deze middag contact met de helpdesk 070 69 69 69 maar die vertelde me dat indien je meer als 250 mb ruimte wilt hosten je maar een andere provider moet nemen.
Hoe gaat dit dan juist in zijn werk, we willen uiteraard dezelfde domeinnaam behouden, bij voorkeur toch bij telenet of een dochterbedrijf.

Bertold
27 juni 2006, 23:15
Ik denk dat dit beter past op het webdesign-forum.
Ik moet wel mijn bedenkingen geven, als uw site succesvol heeft dat niet tot gevolg dat je meer webruimte nodig hebt. Bezoekers veroorzaken namelijk alleen dataverkeer. maar daar door gaat uw site niet 'vergroten' ofzo. Dus het lijkt mij raar dat er meer webspace nodig is omdat ge meer bezoekers nodig hebt. Nu hoe dan ook moet je u de vraag stellen: waarom bij telenet blijven of een dochterbedrijf. Der zijn enorm veel betrouwbare, véél goedkopere hostingsbedrijven die bovendien nog eens een veel gespecialiseerdere helpdesk etc hebben. Dus zou je beter opteren voor een ander hosting dan telenet.
Kvind het dan ook redelijk raar dat ze u dat niet vertelden op de helpdesk van telenet (wss uit eigen profijt). Ga gewoon eens kijken op een website van een hostingsbedrijf en daar zullen ze u zeker en vast vriendelijk helpen bij het over zetten van uw domeinnaam.
Daarbij hebk nu ook weer bedenkingen aan gezien dat uw domeinnaam in feite niets te zien heeft met uw webspace zelf en kvrees dat je gewoon niet goed genoeg bent geinformeerd door telenet zelf omdat ze bang waren een klant te verliezen.

Handige post over hosting in de webdesign. sticky:
http://games.telenet.be/forum/showthread.php?t=124869#post3902012

mvg

gizmo152
1 juli 2006, 23:13
Nee, het ruimte gebrek is echt wel door de files op de webruimte die ik bedoel meestal pdf en dergelijke dus echt wel ruimte geen trafiek
het gene waar ik een beetje meezit is het feit dat ik toen de domeinnaam heb geregistreerd via mijn telenet, nu als ik kijk met een whois programa zie ik dat dit domein naam geregistreerd staat op telenet solutions nv en ze mogelijk lastig zouden kunnen doen om de domeinnaam over te laten zetten mocht ik overstappen naar een andere hosting oplossing. iemand ervaring mee ? of moet ik me hierover geen zorgen maken

gizmo152
2 juli 2006, 16:16
niemand die hier een antwoord op weet ?

sneax
2 juli 2006, 17:00
Ik zit hierbij en ben daar zeer content van:
http://www.orcwebhosting.com/

Ik ken diene mens al een tijdje en heb er mee samengewerkt, ik weet dat hij zeer correct is en service en support voor hem zeer belangrijk zijn. Hij is van zwitserland en de server zelf staat in de VS. Pingt rond de 110ms en download van +/- 100kb/s en das meer dan snel genoeg. Voorbeeld:
http://lotjeronstissen.snx.be/album

Die laadt toch snel eh ;)

Voor de rest hoor ik op het webdesign forum vanalles over webspace providers, ene da stopt, ne nieuwe, hier en daar slechte service, geen automatisch panel etc... ik heb het laatste jaar nog geen enkel probleem gehad, nog nooit contact moeten nemen met support, alles blijft werken en aanpassingen doede gewoon met CPanel. Het enige probleem was een hack kvan de server meer dan een jaar geleden maar de hack was op ne vrijdag en zondag stond de site alweer online en waren alle backups gerecovered ...

Uw domeinnaam en uw hosting staan volledig los van elkaar. Normaalgezien moet ge tegen telenet kunnen zeggen dat ze de DNS records van uw domeinnaam moeten aanpassen naar de DNS servers die uw nieuwe hosting heeft (moet ge dan vragen) en uw hosting die zegt ge gewoon op. Indien da ni gaat (dunno dat telenet die verkoop van hosting end omein koppelt ofzo) dan moede maar uw domeinnaam ook van registrant veranderen, daar moet ge soms voor betalen.

passero
3 juli 2006, 09:30
normaalgezien als ge bij een hostingbedrijf een pakket neemt dan zit daar een registratie/transfer inbegrepen... nu, aangezien telenet zelf de licentiehouder is, is het mss verstandiger om een trade aan te vragen. Dan kan je tegelijk de licentiehouder en provider wijzigen

gizmo152
4 juli 2006, 14:42
en hoe doe ik dit precies, zijn er bijkomende kosten voor zo een trade ? en weet je misschien hoeveel ?


normaalgezien als ge bij een hostingbedrijf een pakket neemt dan zit daar een registratie/transfer inbegrepen... nu, aangezien telenet zelf de licentiehouder is, is het mss verstandiger om een trade aan te vragen. Dan kan je tegelijk de licentiehouder en provider wijzigen