PDA

Volledige versie bekijken : Screenshot nemen van een film



::SaBeR::
13 februari 2006, 19:37
Oi,

Ik zou graag een frame van een film omzette tot een foto (jpg ofzo); iemand een idee hoe ik dat kan doen of hoe ik screenshots van een film neem?

TIA

Mee
13 februari 2006, 20:11
Oftewel met Fraps, ofwel met elk deftig film-afspeel-programma (VLC-player (http://www.videolan.org) kan dit bv. door met de rectermuisknop "snapshot" te pakken).

::SaBeR::
13 februari 2006, 20:31
Ok, ik zal het meteen proberen, bedankt.

Wover
13 februari 2006, 20:34
ofwel hardware-acceleratie afzetten bij geavanceerde eigenschappen van uw videokaart (bureaublad -> eigenschappen -> geavanceerd ofzo,en dan de knop geavanceerd)

dan gewoon print screeen en plakken in paint ;)

::SaBeR::
13 februari 2006, 20:44
buiten dat ik dan screenshots kan nemen, zijn er dan nog andere gevolgen?

en mee: waar slaagt VLC Player die screens dan op?

Mee
13 februari 2006, 20:48
en mee: waar slaagt VLC Player die screens dan op?
In "mijn documenten - afbeeldingen" dacht ik...

::SaBeR::
13 februari 2006, 20:49
ja, ik had het net gevonden, erg bedankt:)

::SaBeR::
13 februari 2006, 20:52
ehm, ik denk dat ik een klein codec probleem heb met VLC, het beeld blijft zowat hangen of gaat in pixels van een vierkante centimeter over. En de kleur van het eerste frame is zichtbaar door het volgende. Ik zal eens op de site zien voor codecs, maar waar kan ik ze anders vinden?

::SaBeR::
15 februari 2006, 12:37
weet iemand waar ik deze codecs kan vinden?

maxdevis
15 februari 2006, 14:52
en heb je niet powerdvd?
daar gaat dat ook mee
of bsplayer

menlor
15 februari 2006, 16:39
Waarom kent niemand de optie in windows media player

ctrl + i en dan opslagen. Zo simpel

Mee
15 februari 2006, 16:44
Wie had da ooit gedacht? :)

Thanks menlor ;)

menlor
15 februari 2006, 17:00
Wie had da ooit gedacht? :)

Thanks menlor ;)

np , ni veel mense wete dat :D

::SaBeR::
15 februari 2006, 17:59
hmm, powerdvd hebbek mss wel

en me bsplayer kunt ge da ni, screenshots nemen

En bedankt voor de oplossingen:)

maxdevis
16 februari 2006, 01:08
en me bsplayer kunt ge da ni, screenshots nemen



awel das straf, menlor geloof je wel en mij niet.
als ik zeg dat je in bsplayer screenshots kan nemen, dan is dat ook zo.
staat gewoon bij opties.
je kan zelf twee soorten screenshots nemen: orginele grootte en 'als weergegeven'

ma bon, je probleem is al opgelost, des te beter

::SaBeR::
16 februari 2006, 06:09
ah lol, k, bedankt, dat had ik nog nie gevonden:)

print screen lukt in ieder geval bij geen van alle programma's

citrofenwick
16 februari 2006, 12:11
awel das straf, menlor geloof je wel en mij niet.
als ik zeg dat je in bsplayer screenshots kan nemen, dan is dat ook zo.
staat gewoon bij opties.
je kan zelf twee soorten screenshots nemen: orginele grootte en 'als weergegeven'

ma bon, je probleem is al opgelost, des te beter
ik heb da ook nog gehad hoor dat het niet werkte met bsplayer :)

@ wover, van mij wilt em dan niet eens die filmkes afspelen

TeknomanFan
20 juli 2006, 12:44
bedankt mensen, :bow:
ik kon geen sreenshots maken (ik kreeg altijd een zwarte foto als ik het probeerde) maar deze topic heeft mijn probleem opgelost :)