PDA

Volledige versie bekijken : [TK]Kreupele laptop



PsYmon
24 januari 2006, 08:06
Oi,
de laptop van mijn vriendin mag EINDELIJK de deur uit!!! :applause:
Sta mij toe dit even toe te lichten :)

Ze heeft haar een kleine 2 jaar geleden een laptop laten aansmeren voor veel te veel geld en met een soort mankement.
Het gaat om een IBM, modelnummer weet ik niet, maar er zit een 600mhz cpu in, 128 mb ram, een klein schijfje en een cd station.
Nu startte dat ding altijd verschrikkelijk traag op: 5 a 10 minuten is geen uitzondering. Enfin, na vanalles bij te steken of te vervangen vond ik het probleem niet. Zij dat spel binnendoen in de winkel (2x zelfs), vet betaald, maar het probleem was er niet mee opgelost.
De laatste tijd startte de laptop niet meer op en gaf een serie beeps en aaaaarghs dat het niet schoon was. 'Rammelt er wat mee, en dat ding gaat weer marcheren' zegt haar pa. Zo gezegd zo gedaan, rammel rammel ding werkt weer.
Swat, het komt er dus op neer dat het ding meer niet werkt dan wel en ze dus een nieuwe heeft gekocht.

My point being: hij mag buiten!

Er zijn 2 mogelijkheden:

1. Ofwel strip ik de laptop van zijn onderdelen, en koopt iemand gewoon het omhulsel en het scherm (dat btw nog perfect werkt)

OF

2. Iemand koopt het gehele boeltje

Laat die boden maar komen.
Ik behoud mij het recht belachelijke boden uit te lachen, buiten het forum te verkopen en de verkoop op om het even welk moment af te zeggen!

chris7ophe
24 januari 2006, 09:09
bod 49€

PsYmon
24 januari 2006, 09:45
Mmmmm, voorlopig genoteerd :)

brechtvm
24 januari 2006, 11:56
er zit toch toevallig geen "intel 2200bg" netwerkkaartje in ?

PsYmon
24 januari 2006, 12:54
Euh, niet dat ik weet. Is volgens mij onboard netwerk

Asserti
24 januari 2006, 13:21
draadloos?

brechtvm
24 januari 2006, 13:22
"intel 2200bg"
> intern draadloos netwerk kaartje

Ow_jeih
24 januari 2006, 13:26
daar zit ne 600MHz CPU in, draadloos bestond toen nog niet in de laptop wereld...

kr15t0f
24 januari 2006, 13:46
hoe groot is de hdd? ben wel geintresserd in de hdd alleen

Firestyler
24 januari 2006, 15:05
en wa scherm is da? n LVDS aansluiting?

solskjaer
24 januari 2006, 15:06
Zou je het modelnummer eens aan je vriendin kunnen vragen?

Werkt de batterij nog goed? Ik ben geïnteresseerd in de batterij.
Zou je daar eveneens het modelnummer van kunnen vragen?

PsYmon
24 januari 2006, 17:43
1/ Batterij is geen zak meer waard, dus don't get your hopes up :)
2/ Draadloos was toen nog ni echt standaard in da soort laptops zenne :p
3/ Scherm? Is gewoon een laptopscherm, no way dat ik zou weten hoe dat intern is aangesloten :)
4/ Hdd grootte weet ik niet vanbuiten. Zal er nog eens mee rammelen en kijken ;)

kr15t0f
24 januari 2006, 18:31
4/ Hdd grootte weet ik niet vanbuiten. Zal er nog eens mee rammelen en kijken ;)

tnx, als ge die hdd toch in uw handen hebt mss direkt merk en type noteren ;)

PsYmon
24 januari 2006, 18:47
Zal voor morgen zijn. Laptop ligt bij het vriendinnetje :)

vengeance_angel
25 januari 2006, 19:39
60 voor tgeheel

PsYmon
25 januari 2006, 21:15
Notiert und meine excuseringen want ik ga pas morgen om de laptop. Specs volgen morgen, net terug van zware dag :)

PsYmon
26 januari 2006, 17:17
Ok, tijd voor een update:

Het lieve laptopje ging zonder problemen aan vandaag. Niet moeten mee rammelen of niets. Na 5 minuten ook al opgestart. Gewoonweg verbazend :)
Edit: Net weer proberen opstarten, resultaat: 3 korte beeps na elkaar: prolly memory problem. Voila: probleem gelocaliseerd. En aangezien ik al meerdere latjes heb geprobeerd, moet het wel aan het moederbord liggen...
Edit2: Ramlatje in andere bank gestoken, start weer op. Vanavond nog een paar keer op-en afzetten om te zien of het helpt.

Model: IBM Thinkpad T21
Schermreso: 1024*7xx
HDD: 9,36 Gb
cpu: P3 750 Mhz, met die intel speedstep toestanden valt hij gelijk rap terug op 477mhz of zo
Batterij: gaat nog een half uur mee bij gewoon gebruik (enfin, daarnet toch:))

Heb wel gezien dat hij maar 64 mb ram herkent. Dit terwijl er 128 mb inzit en onder de vorm van 1 latje. Een wilde gok van mij zou zijn dat een of ander contactpunt dat te maken heeft met het ram niet goed contact maakt of zo.

Kleine opmerking: vriendin heeft het gelijk moeilijk om van de laptop afscheid te nemen. Veel sentimentele herinneringen aan blablabla :unsure:
Tis dus nog niet 100% zeker dat ik hem mag verpatsen, maar ne keer goed gaan eten en dat komt wel in orde :cool:
Swat, ik wil dus maar zeggen dat er een minieme kans bestaat dat ik het ding moet bewaren.

Ozymandias
26 januari 2006, 18:05
Kan je bij gelegenheid fotootjes posten?

wil 65 excl geven als er buiten dat probleem geen andere problemen mee zijn (dus goed scherm, klavier, behuizing, adapter, cd/hdd.)

-Draco-
26 januari 2006, 18:15
sentimentele waarde?
????
rofl!

PsYmon
26 januari 2006, 18:17
sentimentele waarde?
????
rofl!

Geen offtopic. Serieus, nog nooit een vriendin gehad misschien? En nee daar moet ge niet op antwoorden of ik report u wegens verder offtopic gaan.

@ ozydinges:
Kzal straks foto's trekken, bij voorkeur als hij eens wil opstarten.

PsYmon
26 januari 2006, 18:53
Update:
Ding heeft een dvd-drive, geen cd-rom
Foto's:
Foto 1 (http://photobucket.com/albums/y256/realmika/?action=view&current=DSC03455.jpg)
Foto 2 (http://photobucket.com/albums/y256/realmika/?action=view&current=DSC03454.jpg)
Foto 3 (http://photobucket.com/albums/y256/realmika/?action=view&current=DSC03453.jpg)
Foto 4 (http://photobucket.com/albums/y256/realmika/?action=view&current=DSC03453.jpg)
Foto 5 (http://photobucket.com/albums/y256/realmika/?action=view&current=DSC03451.jpg)
Wie high res pics wil, moet me maar toevoegen op msn.

Kiara
26 januari 2006, 19:10
85 euro

PsYmon
26 januari 2006, 19:11
Dat begint erop te lijken :)

PsYmon
26 januari 2006, 21:57
Ok, net overlegd met de vriendin en hij zou weg mogen. Laat ons zeggen dat ik dit nog openhoud tot zondagavond.
En we gaan er een meeneemprijsje opplakken: 125 euro

PsYmon
27 januari 2006, 20:07
Allez hup
85 euro hoogste bod voor de moment. Geen handige harry's aanwezig?

vengeance_angel
28 januari 2006, 12:12
kheb nog intresse in dat "kapotte" mobo ( geen processor etc, enkel mobo) maar dat gaat niet appart weg zeker?

PsYmon
28 januari 2006, 15:11
Neuw, het gaat alleen als geheel weg :)

PsYmon
29 januari 2006, 09:55
Laatste upje. Vanavond wordt er afgesloten om 21.00u

::PDX::
29 januari 2006, 09:59
loop is ni zo van stapel :)

PsYmon
29 januari 2006, 10:05
loop is ni zo van stapel :)

En waar moet dat nu weer op slaan? :eek:
Zever en offtopic kunnen via pm eh. Verdere offtopic wordt gereport

whem
29 januari 2006, 10:52
Ah die laptop ken ik :) is een super goed ding maar het enige probleem die er aan is dat is de ram. Er moet iets zijn met het ram geheugen en dit is ook waarom hij soms niet opstart mss dat er een latje ram stuk is en jah jammer genoeg start dat dan nie op met een kapot stukje ram en de prijs da er nu staat is echt wel een koopje als je daar 256 goede ram kan in krijgen heb je al een deftige laptop :applause: dus dat mag hier zeker nog een beetje meer worden hoor

PsYmon
29 januari 2006, 11:18
Heb getest met een latje 256mb uit mijn laptop en hij herkent ook maar 64 mb. Ligt dus niet aan de latjes hoor.

whem
29 januari 2006, 12:20
als je wil weten dan haal je best alle 2 de latjes uit en steek je enkel dat van 256 in want het kan zijn dat er ook een bank kappot is normaal zou hij 256 moeten herkennen daar ben ik 100% zeker van want heb er al eens 256 en 64 in gestopt en dan ging ie als een trein ;).

edit: je zegt dat er 1 latje in zit van 128 en dat hij maar 64 ziet dus als ik goed heb heb jij daar een latje 128 pc 133 in gestopt maar ik dacht dat het PC100 is dus als je PC133 in een 100 bank stop zie je meestal maar de helft dus moest je 256 PC100 in stoppen zou je ze normaal moeten zien als 256 of minder want denk dat de grafische kaart er nog een paar van op slokt maar daar ben ik niet zeker van

en jij noemt toch Steven he