PDA

Volledige versie bekijken : Sasser vraagje



SnOw
6 augustus 2005, 10:41
Ik heb het virus sasser opgelopen en heb 6x svhost in menne task manager staan. Alsek die delete komt er zo 60sec voor em restart.

Mijne virusscanner vindt em nochtans ni, ook de fxsasser.exe tool (A tot F)
of de tool van NOD32 vind em ni.

Ik ben best wel radeloos, want bv voor online games heb je lag, en heel de pc lijkt erdoor trager te werken.

PM me aub een oplossing moest je die denken te weten.

mvg,
SnOw

Davion
6 augustus 2005, 10:48
Om die 60seconden afsluiten tegen te gaan.

Start > Uitvoeren > shutdown -a

Removal Tool: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html

SnOw
6 augustus 2005, 11:19
Om die 60seconden afsluiten tegen te gaan.

Start > Uitvoeren > shutdown -a

Removal Tool: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html

Ja dat had ik dus al gevonden. De shutdown zegt em da er nix is om te shutdownen, en de sasser tools vind nix.

Alleen als ik svhost delete zet em mijn pc uit en de performance is lager.
(dus mss is het een sasser variant? en niet sasser zelf?)

Moloch
6 augustus 2005, 11:26
http://www.pchell.com/virus/sasser.shtml

vanaf SP2 kan diene sasser u nie meer infecteren, MS heeft ne update voor XP en XP SP1 (komt van diene link hierboven):

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=3549EA9E-DA3F-43B9-A4F1-AF243B6168F3&displaylang=en

MrFreeze
6 augustus 2005, 13:21
Zijt ge wel zeker dat je sasser hebt? Dat er meerdere svchosts staan is normaal (ik heb er wel 8 staan) en als je die beindigd is het ook meer dan normaal dat er een waarschuwing komt dat er een belangrijk process beeindigd werd en dat uw pc moet herstart worden.

Om het aantal svchosts te verminderen kunt ge een paar niet belangrijke windows services uitschakelen.

Exit
6 augustus 2005, 16:04
heb 6x svhost in menne task manager staan. Alsek die delete komt er zo 60sec voor em restart.
svhost of svchost?
sasser sluit pc zelf af (zonder da ge da proces sluit!!)
als de pc niet automatisch wordt afgesloten hebt ge die sasser niet.
post hijackthis!

SnOw
7 augustus 2005, 00:18
He tgaat niet automatisch maar als ik svchost (idd de c vergeten in m'n post) van netwerkdinges delete, dan telt em 60seconden af. (is 100% gelijk met een sasser screenshot, dus ik dacht dat het dat was?)
Ik deed dit omdat ik altijd lag heb door een duistere reden. (wss stom, want ik ken er weinig van :) )

Exit
7 augustus 2005, 09:40
als ge da ZELF sluit is da normaal dat ge die melding krijgt
lag komt niet door sasser .. checkt gewoon of ge veel upload hebt en probeer in games andere servers

sasser sluit altijd ZELF de pc af.