PDA

Volledige versie bekijken : Draadloos internet probleem



DJ-NIKON
14 juli 2005, 18:20
Hallo

Ik heb een probleempje:
Bij een vriend heb ik een nieuwe pc aangesloten om draadloos op internet te surfen. Een router enzo was er al geïnstalleerd, dus ik heb alleen maar de draadloze netwerkkaart (met zo'n antenneke) verstoken in de nieuwe pc.

Ik installeer alles en ik maak PERFECTE verbinding met de router.

Er is ook nog een laptop die draadloze verbinding gebruikt, en die kan op internet, maar met de gewone pc raak ik maar niet op internet..

Wie kan me helpen aub?
Thanks!

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:16
Als ik trouwens kijk bij internetverbinding dan verstuurt hij bytes, maar inkomende staat op 0... :(

Wie helpt me aub?

Exit
14 juli 2005, 19:19
wizard doorlopen, pingen?

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:22
Al 10x gedaan.. :(

Exit
14 juli 2005, 19:32
uitvoeren - cmd - ping www.google.be
wat geeft dat?
uitvoeren - cmd - ipconfig
wat geeft dit?

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:32
Ik ben nu niet bij hem.. :(
Euhm, als dit niks geeft, aan wat zou dat dan liggen?

Exit
14 juli 2005, 19:37
dat geeft ALTIJD iets, moet weten wat om conclusie te trekken .....

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:42
"Onbekende host google.be"

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:46
Nee nu geeft hij:
Time-Out bij opdracht
Time-Out bij opdracht
Time-Out bij opdracht
Time-Out bij opdracht

verzonden= 4 ontvangen= 0 verloren=4

Exit
14 juli 2005, 19:46
ok, en die ipconfig?
onbekend dus geraakt niet naar internet, staat er firewall op die pc?
eigenschappen netwerk - dubbelklik de verbinding kies herstellen ...

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:48
Als ik HERSTELLEN doe, dan geeft hij na een tijd een kadertje dat het niet mogelijk is om te herstellen en dat ik netwerkbeheerder moet contacteren...

Er ligt niks aan van firewalls..

Exit
14 juli 2005, 19:54
hmm, ok, dus ie krijgt dus geen IP (herstellen lukt niet)
staat er op router draadloze beveiliging ingesteld? wep of wpa of mac adres?

DJ-NIKON
14 juli 2005, 19:55
Da weet ik niet, dat zal ik eens moeten uitzoeken dan..
Is dat gewoon naar dat ip surfen (naar de opties van de router)?
Moet ik ze afleggen die beveiliging, of wat juist?

Exit
14 juli 2005, 20:00
kunt ge vanop die pc in de router inloggen?

DJ-NIKON
14 juli 2005, 20:02
Dat weet ik jammer genoeg niet, zaterdagmorgen moet ik daar naartoe om te proberen..
Als ik er inkom met die andere pc, wat moet ik dan doen?

Exit
14 juli 2005, 20:12
"als" ge vanop die pc kunt inloggen dan ligt het niet aan de beveiliging van router, lukt dat niet dan ligt het daar dus aan en moet ge die wep/wpa sleutel die in router is ingesteld ook op die pc (netwerkverbinding) instellen ...

Exit
14 juli 2005, 20:13
zien beide pc's mekaar?

DJ-NIKON
14 juli 2005, 20:13
Aja ik eb ne sleutel gekregen en die is idd ingesteld bij die verbinding...
Het is zéér vaag, het werkt op de ene computer, en ik doe alles hetzelfde op de nieuwe pc en het internet werkt niet.. :(

Of ze mekaar zien, ik denk van niet nee..

Exit
14 juli 2005, 20:19
alles samen gevat, dan ligt het dus aan die sleutel, exact juist invoeren (hoofdletters enzo) en ook moet ge zien dat ie dan ook effectief verbinding maakt met router.

DJ-NIKON
14 juli 2005, 20:24
De sleutel is alleszins correct, want op de andere pc voer ik die op dezelfde manier in..

Hij zegt bij verbinding: UITSTEKEND ofzo, hij maakt dus "contact" met de router, maar als ik dan dubbelklik op het icoontje dan zie ik:
VERSTUURD: 4512
ONTVANGEN: 0

Moet SP2 daarvoor installed zijn of niet?

Exit
14 juli 2005, 20:34
nope, moet niet,
bij verbinding, 2de tabblad, wa staat daar bij ip en gateaway?

DJ-NIKON
14 juli 2005, 20:37
Mja kan die maat nu niet meer bereiken.. hij is niet meer thuis.. :(

Moet er gebruik gemaakt worden van DHCP of moet ik zelf de IP's instellen?
Zaterdag ga ik terug naar hem dus zal ik dan eens één en ander proberen..

Exit
14 juli 2005, 20:43
dhcp is in router, die deelt dan ip's uit, als ge da nie gebruikt moet ge zelf ip geven (juiste range)