PDA

Volledige versie bekijken : Server Intel Board en chassis.



masterboy
5 juni 2005, 07:24
Een Intel Server Board S875WP1-E Hier is de site

http://www.intel.com/design/servers/s875wp1-e/index.htm


Een Intel Server Chassis SC5250-E Hier is de site

http://www.intel.com/design/servers/sc5250-e/index.htm

Met factuur.

Het is nog maar een goede week oud

masterboy
5 juni 2005, 15:00
niemand die hier weg mee kan?

tmagus
5 juni 2005, 15:24
niemand die hier weg mee kan?

richtprijs?

masterboy
5 juni 2005, 17:58
Heb ook nog 4X Kingston 512MB 400MHz DDR ECC 3-3-3 DIMM Dual Rank
Hier is de link van deze latten.
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator/partsinfo.asp?ktcpartno=KVR400X72C3A/512

Deze zijn ook nog maar 1 week oud.

masterboy
5 juni 2005, 18:00
Ik heb voor alles 740 euro betaald.

Doe een goed voorstel.

illusnt
5 juni 2005, 19:21
doe je ook apart weg ?
rede van weg doen ?

masterboy
5 juni 2005, 20:30
wat zou je graag willen?
Rede: heb te weinig tijd. en het is niet goedkoop hé.
Ik zit nu al aan 740 en dan moet er nog een cpu, hd enz....
Dus dat wordt een dure grap.

El ByToS
5 juni 2005, 21:30
heb je van alles nog factuur voor de garantie ? wat was nieuwprijs voor moederbord en ram ? gaat zo'n moederbord ook in een normale case of hebt ge daarvoor dat speciale intel chassis gekocht ?

ahjah , en vanwaar ben je ?

mvg

masterboy
5 juni 2005, 22:12
Ik heb die intel chassis gekocht samen met het mobo.
En ik weet niet of dit mobo in een andere case zou gaan.
Ik heb van alles de factuur?

Ben van St-Niklaas.

worldservice7
5 juni 2005, 22:55
300 voor alles, bij u afgehaald?

lijkt weinig maar er moeten nog veel kosten gedaan worden om die pc af te krijgen. en hij kan alleen maar als server dienen.

masterboy
5 juni 2005, 23:50
oei 300 euro.
Dan verlies ik méér dan 440 euro op 1 week.
Dat kan wel beter zeker.

El ByToS
6 juni 2005, 12:30
wat was nieuwprijs moederbord en 1 latje 512MB 400MHz DDR ECC 3-3-3 DIMM Dual Rank ?

Evil_Homer
6 juni 2005, 13:51
300 voor alles, bij u afgehaald?

lijkt weinig maar er moeten nog veel kosten gedaan worden om die pc af te krijgen. en hij kan alleen maar als server dienen.
ffkes ter info: ge kunt gij da perfect als gewone pc gebruiken ook. Mobo heeft AGP slot, USB, PCI sloten,...

masterboy
6 juni 2005, 21:28
Het mobo kost nu in de winkel rond de 240 euro.
1 Latje van 512 kost nu rond de 60 euro.

@Evil_Homer: Bedankt, dat klopt dat je dit kan gebruiken voor een gewone pc maar wel wat duur denk ik.

worldservice7
7 juni 2005, 20:53
voeg me eens toe op msn info@worldservice.be

masterboy
7 juni 2005, 21:12
@ worldservice7:
Werk niet met msn.

worldservice7
7 juni 2005, 21:15
hoe dan want schiet hier niet echt op he?

wat ben je van plan?

masterboy
7 juni 2005, 21:38
pff ik weet het echt niet.
Ik zal die maar verder gaan afwerken zeker.
Ik dacht er toch nog zo'n 450 euro van te krijgen.
Is toch nog bijna 300 euro minder.

worldservice7
7 juni 2005, 21:50
spijtig dat je niet via msn werkt miss hadden we dan een akkoord kunnnen bereiken

groeten

DUR0N
7 juni 2005, 23:51
Heb ook nog 4X Kingston 512MB 400MHz DDR ECC 3-3-3 DIMM Dual Rank
Hier is de link van deze latten.
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator/partsinfo.asp?ktcpartno=KVR400X72C3A/512

Deze zijn ook nog maar 1 week oud.

Jammer dat ze niet Registered zijn. :/

masterboy
8 juni 2005, 17:25
Jammer dat ze niet Registered zijn. :/

Wat bedoel je daar mee??

DUR0N
8 juni 2005, 17:29
In an unbuffered (non-registered) architecture, the address signal from the memory controller is sent to every RAM chip on every DIMM module. As you increase the number of banks and increase the load on the memory controller, the signal of the memory controller deteriorates from the ideal square-wave to a sine-like wave where the signal rises and falls slowly, lengthening the signal. This can cause timing errors because the chipset will try to read a data signal that is not yet completed. With a register, the memory chipset only addresses the register chip – one load rather than 16 ones. On the next RAM clock cycle (half a system clock cycle since it is DDR), the register will send the signal to the RAM chips on the module. This ensures that the communication between the memory controller and RAM are timed precisely. The disadvantage is that there is a slight performance hit and only certain chipsets support/require registered ECC DDR-RAM.

Think of the register as the person at the front desk who’ll relay your message. If your voice is loud enough, it’s quick to yell to the entire factory. Otherwise, it’s better to pass your message to the front desk, who can then directly pass it on to the recipient.

The other way to think about it is that, as you add more and more memory to a regular system, memory timing needs to slow down. With registered DIMMS, you just have a fixed register latency, but the other timings can run tighter. In other words, if you run a system with only a little bit of memory, buffering will slow you down. If you have a a sytem with more banks of memory, not only is registered DDR more stable, it's also faster.

For this server-grade reliability, the Athlon 64-FX and Opteron are designed for registered ECC DDR-RAM, just as non-i875P Xeon chipsets are. While all registered DDR memory is ECC (due to marketing/practical issues), all ECC memory is not registered.

En dan voeg ik daar nog 4 letters aan toe omdat anders mijn post te kort is.
'GKJM'

worldservice7
8 juni 2005, 17:35
En dan voeg ik daar nog 4 letters aan toe omdat anders mijn post te kort is.
'GKJM'

nu in mensentaal please, snap er niks van.


greeetz

worldservice7
8 juni 2005, 17:36
de uitleg he, niet de 4 letters

DUR0N
8 juni 2005, 17:40
nu in mensentaal please, snap er niks van.


greeetz

Ik vond het nochtans vrij duidelijk. :)

Om het kort te zeggen: elke 1 of 0 die moet weggeschreven worden op een geheugenslot moet door alle chips gaan, en bij registered niet. Daardoor treden er minder fouten op bij het lezen en schrijven van data, want hoe verder uw signaal moet, hoe rapper fouten.

masterboy
8 juni 2005, 18:14
Tja daar snap ik ook niet van.

En niemand intressen?
Alles is er bij.
Dozen, cd, factuur gewoon 1 week oud.
Alé nu bijna 10 dagen.
Mag weg aan elke goed bod.

worldservice7
8 juni 2005, 18:18
heb interesse maar, ist mijn niet goed genoeg?

masterboy
8 juni 2005, 19:14
@ worldservice7
Het bod van 300 euro is wat aan de lage kant.

Heb je niets om te ruilen?

worldservice7
8 juni 2005, 19:22
zoals? wat heb je in je hoofd?

masterboy
8 juni 2005, 23:05
TFT zoek ik nog.
H.D. minimum 120 Gb
DDR geheugen, Enz...

miketayson
8 juni 2005, 23:29
320 voor alles.

masterboy
9 juni 2005, 06:11
@ miketayson.
Bod genoteerd maar ik verkoop niet onder de 400 euro.
Volgens mij kan ik er meer van krijgen.
Ik zal het volgende week eens plaatsen op andere forums.
Dus nu heb je nog de kans.

masterboy
9 juni 2005, 21:13
Nog eens proberen?

worldservice7
11 juni 2005, 14:47
nog steeds geen contact via msn?

heb veel vragen hoor.

masterboy
12 juni 2005, 21:33
@ worldservice7
Ik heb je een PM gezonden.

LXDoom
8 augustus 2005, 09:29
Ik heb intresse in de behuizing alleen.
Dus zonder moederbord of voeding.
Doe je deze apart weg?