PDA

Volledige versie bekijken : 1 bepaalde site werkt niet



e4media
14 februari 2005, 16:29
Nu heb ik echt iets raars aan de hand:

Ik wil msn update downloaden op download.microsoft.com, maar de site bestaat niet (volgens mijn pc)
Dit heb ik met alle pc's binnen het netwerk (router: topcom wireless webracer 1154g+)
Ergens anders werkt het wel overal.

Het is dus alleen http://download.microsoft.com (en onderliggenden) die niet werkt:

www.microsoft.com bv werkt wel

Kom ook niet af met een andere url voor de msn-update, dat is niet mijn grootste probleem, ik wil alleen weten hoe het komt dat ik dit heb

Btw, mijn provider is skynet (als dat er misschien mee te maken heeft)

st3ph3n
14 februari 2005, 19:19
Kan je pingen naar download.microsoft.com ?
- wordt die url correct vertaald naar een IP
- krijg je antwoord of 100% packet-loss ?

Steven

e4media
14 februari 2005, 19:21
Hij kan de server gewoon niet vinden

Bij ping: "Ping-aanvraag kan host download.microsoft.com niet vinden. Controleer de naam en probeer het opnieuw"

st3ph3n
14 februari 2005, 19:40
Heb je de routerconfiguratie al eens bekeken ?

Hangt die wireless router verder nog aan andere netwerkapparaten of rechtstreeks aan het Internet ?

Steven

e4media
14 februari 2005, 19:58
de routerconfiguratie ziet er normaal uit. Alles staat zo goed als standaard

De router hangt rechtstreeks aan het internet (ingebouwde adsl-modem)

Wat aan de routerconfiguratie zou misschien hiervan de oorzaak kunnen zijn?

Exit
14 februari 2005, 20:09
het blokken van sites/ranges ... zet uw pc in de router eens in dmz en test

Mr.Choco
14 februari 2005, 20:40
hmmm, kunt ge is probere of ge op www.proximus.be geraakt?? kheb tzelfde probleem als u & kheb ook een adsl modem/router (netopia). toeval?
MVG
Choco
edit: als k u link paste in internet explorer (want lukt ni in firefox) wordt k naar http://www.microsoft.com/downloads/search.aspx?displaylang=en gestuurd.
is da normaal? maar zelfs in internet explorer lukt proximus niet. weird
MVG
Choco

e4media
14 februari 2005, 21:15
@ exit: heb pc in dmz gezet => werkt niet

@ Choco: proximus werkt hier wel

Vladimirvlad
14 februari 2005, 21:19
Toch niet aan je host-file geprutst...

Ik weet dat er zo'n truk bestaat om een bepaalde site te blokkeren door den url toe te voegen in je host-file... Mss heeft er iemand je die grap uitgehaald...

Vladimir

LSD-ProZac
14 februari 2005, 21:20
en als je de site nu eens toevoegd aan de 'trusted sites' in IE??

e4media
14 februari 2005, 21:25
@ Vladimirvlad en Prozac: aan mijn pc specifiek zal het niet liggen. Het probleem doet zich voor vanaf mijn router tot aan de website zelf aangezien alle computers binnen het netwerk hetzelfde probleem hebben (zelfs mijn pocketpc)

Van die trusted sites heb ik ook al geprobeerd.

e4media
14 februari 2005, 21:41
Kheb mijn router eens terug naar factory instellingen gebracht => geen resultaat

Zou het aan skynet kunnen liggen?

Vladimirvlad
14 februari 2005, 21:48
[QUOTE=e4media]
Dit heb ik met alle pc's binnen het netwerk (router: topcom wireless webracer 1154g+)
Ergens anders werkt het wel overal.

K, Dacht dat het enkel met jouw pc was... Was niet erg duidelijk.

Toch raar ...

Vladimir