PDA

Volledige versie bekijken : Netwerk - Geen Internet



UnD3RD0G
6 februari 2005, 12:27
elow,
heb ier vreemd probleempje

ik heb een laptop, :)
en thuis en op kot, heb ik een netwerkje, waar ik mn laptop gewoon inplug,
vanuit ROUTER, en dan krijg ik bn de 2 seconden internet,
en moest DHCP uitstaan, dan doe ik gewoon ff een renew en dan werkt alles, ..
nu is er een klein probleem..

bijn mijn vriendin thuis, hebben ze GEEN ROUTER, maar een HUB, en als ik mimjn laptop daar dan op aansluit, geraak ik op geen enkele manier op ht internet,
ok niet na een release en een renew...

er staan andere pc's in dat netwerk, die wel internet hebben...

heeft iemand enkele mogenlijke problemen en oplossingen..?

bij vorbaat dank

Wover
6 februari 2005, 13:13
da kan ni da die geen router hebben, ge hebt altijd ne router nodig voor internet...

UnD3RD0G
6 februari 2005, 13:30
Als ge telenet hebt,
hebt ge zo uit diene modem waar u kabelke verteekt da ge normaal in uw pc steekt, wel, dat kabelke steekt bij hun in ne HUB,
en daar zij dus 2 pc's op aangelskloten, en die hebben internet,

maar als ik met laptop ook mn kabeltje in hub steek en in laptop, kan ik op geen enkele manier mn internet aan de praat krijgen..

iemand help..?

Wover
6 februari 2005, 14:03
maar der moet daar dan toch ne pc fungeren als router.

Kijk ns bij de lan instellingen de ip config na bij een pc waar internet wel werkt, en zet dezelfde op uw laptop...

UnD3RD0G
6 februari 2005, 17:16
volgens mij snapt gij niet echt goed, dat een enekel internet-verbinding gedeeld kan worden door ofwel een HUB, of een router of een switch of een bridge....

ksnap niet waar gij zo raar over doet..

is er niemand anders, die wel snapt wat ik bedoel dat mij kan helpen..?

dus, kzal het even grafisch voorstellen :


-------[Internetkabeltje]----[=

|HUB|

=]----[ PC ]
=]----[ PC2 ]
=]----[ Laptop, maar daar werkt het maar niet op...

servi
6 februari 2005, 17:30
da kan ni da die geen router hebben, ge hebt altijd ne router nodig voor internet...


niets van. Je kan evengoed met een hub op internet.

en jouw probleem is vrij simpel :
Telenet biedt slechts 2 IP-adressen aan met een gewoon abonnement. Dus als jij ook via die hub op internet wil, zijn er 2 mogelijkheden :
- je doet een release op een van de 2 gewone computers en dan plug je jouw laptop in.
- je neemt een groter abonnement ( Expressnet Plus )

voor meer info zie :
http://www.telenet.be/nl/producten/internet/telenet_internet/expressnet/detail_tabel.php#7

UnD3RD0G
6 februari 2005, 17:57
yupz, OK, bedankt :)