PDA

Volledige versie bekijken : Probleem: Geen audio



fejity
23 oktober 2004, 12:37
Ik heb een redelijk ernstig probleem. Ik heb namelijk geen geluid meer, dit omdat mn soundcard niet geinstalleerd is maar ik kan deze op geen enkele manier opnieuw instaleren ik heb even een screenshot genomen van mijn apparaatbeheer zodat jullie een kykje kunnen nemen.. Ik beschik dus niet over de naam of typenummer of enige andere informatie van mijn geluidskaart.. het enige wat ik jullie voorlopig kan geven is deze info:
http://www.scito.nl/nick2k/wtf.JPG

alvast bedankt.

greetz fejity

myst
23 oktober 2004, 12:52
ik heb hetzelfde probleem aub help ons mijn mobo = K8N Neo2 platinum

Snd
23 oktober 2004, 12:53
zit er gene CD bij uw moederbord ofzo? daar staat da normaal op

myst
23 oktober 2004, 12:54
als ik die install nog altijd hetzelfde prob

Snd
23 oktober 2004, 13:09
kheb hetzelfde mobo als u, en bij mij werkt da dus zonder problemen, gewoon even die CD erin en install...

wa doet ie precies bij u?

myst
23 oktober 2004, 13:11
gij installt dus gewoon die nforce drivers?

Snd
23 oktober 2004, 13:23
ja ge moet eerst die nforce drivers installeren, en daarna nog eens de AC97 drivers, die ook op de cd staan (kan je bovendien gewoon via het menu van de CD laten installeren)

myst
23 oktober 2004, 13:24
het probleem is verholpen

==>

ik keek in men bios en ac97 audio stond disabled

zet op enable en hij zal nieuwe hardware vinde

xxx

nTFs
23 oktober 2004, 13:24
Het lijkt er sterk op dat je chipsetdrivers gewoon niet zijn geïnstalleerd.
sm buscontroller wordt nl geïnstalleerd als je je chipsetdrivers installeert.
gewoon dus eerst via de bijgeleverde CD of ff die files files downloaden via de site van asus.
eens die erop staan installeer je gewoon je soundrivers.

Snd
23 oktober 2004, 13:25
het probleem is verholpen

==>

ik keek in men bios en ac97 audio stond disabled

zet op enable en hij zal nieuwe hardware vinde

xxx



da stond dus automatisch disabled??? :wtf: nog nooit meegemaakt

FmTx^
23 oktober 2004, 15:08
ik heb hetzelfde probleem aub help ons mijn mobo = K8N Neo2 platinum
Ik had audio, tot gisteren (zelfde moederbord) .. na bios update > niks geluid ne meer.. de PC vind geen onBoard soundcard meer.. denk dat het daar aan ligt.