PDA

Volledige versie bekijken : ip vinden...



giganta
29 augustus 2004, 00:08
lo,

ik heb een vraagje
een vriend van mij heeft regelmatig problemen met zijn pc...
spy ware, virussen etc...

en telkens moet ik naar zijn thuis lopen om zijn pc te cleanen.
maar omdat hij ni echt dicht bij huis is heb ik vnc op zijn pc geinstalleerd...

ik zoek zijn ip op via msn. ik stuur een bestand of foto door en doe dan via "uitvoeren" "netstat" en zo kom ik aan zijn ip...

maar ik vind het redelijk irri om altijd zijn ip te zoeken via een bestand door te sturen of deze link (http://www.whatismyip.com/) door te geven..

is er ni een soort programma ofzo dat ik op zijn pc kan zetten en die zijn ip doorstuurt naar mij wanneer ik dat vraag ?
of dat ik zijn ip kan vinden zonder het te vragen ?

want zijn ip veranderd elke dag en dat is zeer irri

raintjah`
29 augustus 2004, 00:15
Ben je zeker dat t is om um te helpen? :unsure:

Google eens naar: Remote IP revealer ofzo :)

knalselder
29 augustus 2004, 00:43
klik hier eens http://www.mijnip.nl/ deze gebruik ik altijd

Exit
29 augustus 2004, 00:49
install no-ip op die pc en dan wordt er een naam aangekoppeld, zoals bvb, naam.no-ip.com waar dan zijn ip aanhangt. www.no-ip.com
en anders, vragen dus ....

Metal-G
29 augustus 2004, 01:09
lol deze (http://www.mijnip.nl) gebruik ik altijd, en is korter :p

Mocke-Lock
29 augustus 2004, 02:01
lol deze (http://www.mijnip.nl) gebruik ik altijd, en is korter :p
gij hebt geen idee waarover Exit bezig is :p



zoals Exit al zei: installeer een dynamic ip programma waardoor ge zijn ip altijd snel kunt terugvinden
www.no-ip.com, www.dyndns.com of www.dynip.com zijn er enkele (google + dynamic ip)

heb het al een paar keer met no-ip.com gedaan:
registreren en ge kunt een redirect aanmaken
bij kameraad de client downloaden en als system service installeren
die redirect intypen in uw vnc programma en ge verbind met uw kameraad zijn pc
(heb er zo eentje voor mezelf, mijn lief en haar nonkel)

iterums
29 augustus 2004, 09:54
msn plus installeren (zonder sponsors) en in het msn venster hem laten typen

(!IP)

of bovenstaande oplossingen

Forceflow
29 augustus 2004, 12:02
Lol, als ge het mij vraagt, ik vind dit maar een béétje verdacht :-)

tuneke
29 augustus 2004, 13:03
heb een gelijkaardige vraag tegengekomen op het defcon forum.
daar hadden ze hem rap door :p maar toch was er iemand vriendelijk om de methode van msn + netstat mee te geven.
vaag dat ik hier ook zoiets tegenkom :D

anyway het antwoord op je vraag!!!
geen tools nodig en handig!

aangezien je vriend toch op msn zit en dus met je kan communiceren met ie alleen maar ff in het dos venster /ipconfig typen mits die niet in een netwerk zit en anders moet je hem maar es vragen http://www.whatismyip.com/ hier naartoe te gaan en jou het ip adres mee te delen ;-)

zo is zowel je vriend als jij zich van bewust dat je met zijn IP adres speelt ;-)

Blood_Raven
29 augustus 2004, 21:24
Indien beiden Windows XP hebben => hulp op afstand (Windows Messenger 4.7 of hoger voor nodig me dunkt)
VNC viewer doet het ook goed.
Misschien kan je die persoon een dyndns.org account aanraden waarbij je je dynamische ip aan een statische naam bind (updatebaar te houden met tooltje op site)
Ofwel vraag je altijd de ip zelf.

giganta
30 augustus 2004, 01:32
gij hebt geen idee waarover Exit bezig is :p



zoals Exit al zei: installeer een dynamic ip programma waardoor ge zijn ip altijd snel kunt terugvinden
www.no-ip.com, www.dyndns.com of www.dynip.com zijn er enkele (google + dynamic ip)

heb het al een paar keer met no-ip.com gedaan:
registreren en ge kunt een redirect aanmaken
bij kameraad de client downloaden en als system service installeren
die redirect intypen in uw vnc programma en ge verbind met uw kameraad zijn pc
(heb er zo eentje voor mezelf, mijn lief en haar nonkel)


ty

ik heb bij hem no-ip.com geinstalleerd.
en ik heb bij de programma bij opties "run as a system service" aangevinkt.

maar dan in de site ?
ik ga naar "hosts/redicrects
en dan naar add


dan zie ik daar staat "hostname" ik typ daar de naam van hem in
maar bij host type wat moet ik daar aanvinken ?

ik begrijp het ni echt goed :)
kun je het effe in klein en simpel uit leggen
kheb het al zelf een paar keer geprobeerd maar ik geraakt niet geconnect.

Exit
30 augustus 2004, 10:05
ge maakt bij www.no-ip.com een login aan, dan moet ge een host ofzo aanmaken, vb pcnaam.no-ip.com.
op de pc installed ge dan no-ip prog, ge vult uw login en pw in als ook die host zijnde dus pcnaam.no-ip.com en als service.
telkens de pc opstart en internet heeft zal ie dan die host gaan aanpassen aan het nieuwe ip adres. dus als ge dan pingt naar pcnaam.no-ip.com of dit ipv ip gebruikt wordt ge dus naar die pc (dat ip) gelinkt.

giganta
2 september 2004, 22:26
het werkt nog steeds niet

ik zal eventjes in het kort zeggen wat ik heb gedaan.
dan kunnen jullie zien of ik iets mis heb gedaan.

ik heb dus no-ip op mijn pc en op die van mijn vriend geinstalleerd.
ik heb 2 logins gemaakt.

giganta & sven

op mijn pc zet ik bij het no-ip prog de login als "giganta@hotmail.com
en bij sven zijn pc zijn email adres.
en ik laat ook no-ip opstarten als win xp opstart.

en ik vink de beide pc's aan " run as a systemservice"

dan ga ik op de no-ip site
en ga ik naar "hosts/redirects" dan naar "add"
bij hostname vul ik "bv zijn naam in"
dus dat word dan "sven.no-ip.info"

maar bij host type kunt ge kiezen tussen
- dns host (a)
- dns host ( round robin )
- dns alias ( cname )
- port 80 redirect
- web redirect

ik neem "dns host ( a )"
en voor de rest verander ik niks.

als ik dan ga kijken op mijn pc bij no-ip prog
zie ik dat hij in mijn list staat.
maar ik zie nog steeds zijn ip niet.

en als ik naar de site ga en ik log mij in
dan zie ik hem wel bij manage groups staan. maar het ip klopt niet. het ip komt dan overeen met mijn ip.

ik heb er al de hele dag aan zitten prullen en blijven proberen
maar ik vind echt geen weg

Exit
3 september 2004, 10:11
ping naar zijn no-ip of gebruik ipv zijn ip zijn no-ip adres ...

giganta
3 september 2004, 20:03
ping naar zijn no-ip of gebruik ipv zijn ip zijn no-ip adres ...



ja, als ik in real vnc zijn no-ip adres invoer...
bv "giganta.no-ip.info"
dan komt er een error van kan niet connecten...

Zymo
3 september 2004, 20:41
of deze: http://games.telenet.be/ip.php :D

GuntherDW
4 september 2004, 03:51
die no-ip list is voor uweige pc, ni voor die pc... :p

Mocke-Lock
4 september 2004, 15:12
ik neem "dns host ( a )"
en voor de rest verander ik niks.

staat bij mij hetzelfde en werkt



als ik dan ga kijken op mijn pc bij no-ip prog
zie ik dat hij in mijn list staat.
maar ik zie nog steeds zijn ip niet.

wat doet ZIJN dns op UW pc?


korte uitleg:
- download en installeer client op zijn pc
- ZIJN email en pass ingeven, host zou gevonden moeten worden
- vinkje zetten bij hosts zodat er een lachend gezicht komt
- als system service instellen
- als em ne router gebruikt of firewall die goed instellen (eventueel alternate port (80) instellen bij de opties

voor op uwe pc hetzelfde (niet dat het nodig is voor controle op zijn pc)
installeren, UW emailadres ingeven, hosts aanduiden, bij de opties system service en eventueel alternate port aanduiden


als ge die ip client heb ingesteld op zijn pc kunt ge vanop uwe pc een ping doen naar die dns (sven.no-ip.info)
als dat niet werkt zal er een probleem zijn met een firewall/router die ge moet instellen