PDA

Volledige versie bekijken : Na 6 maanden BF zwaar?



Ironpole
1 juli 2004, 13:32
Ongeveer een half jaar geleden speelde ik Battlefield 1942 met plezier op 1280 x 960 en alles op high. Als ik Instant Action ging doen dan zette ik altijd de bots op 400% en datgeen deronder ook op high. Ik zou da nu is moeten proberen hij zou flippen tot en met.

Ik speel nu op 1024 x ??? en op medium, geeft nog altijd enorm lag!
Zet het op 640 x 480 en alles op low lagt hij nog altijd.
Ik heb gehoord bij DTM race driver 2 dat alles lagt door het geluid, dus heb ik da van mij is wa lager gezet de kwaliteit en heeft geen effect. Als ik gewoon wa rondloop dan lagt hij niet maar soms als ik veel bots tegenkom dan begint het weer :ironic:

Nu heb ik het spel opnieuw geinstalleerd en hij haperd nog altijd enorm!
Ik heb de nieuwe Nvidia drivers geinstalleerd en heeft geen effect.

PC: AMD 2500+ 1,83 GHz, 2x 256 MB RAL Dual Channel, Geforce FX 5600 128 MB

(heb in die 6 maand geen nieuwe PC gekocht).

Darth-Falcon
1 juli 2004, 13:48
lijkt me spyware of ne worm te zijn

m4nTiS
1 juli 2004, 13:56
Is da online of offline da ge die probs hebt? (sta immers enkel da ge da indertijd tegen bots op high kon spelen...maar ni hoe ge t nu speelt)

Moest t online zijn...ist dan lang geleden da ge nog gespeeld had?


indien offline... mja, da zou wel erg raar zijn dat 1 spel op eenzelfde systeem zo verschilt in preformance... best dus is kijken of ge gene virus, worm, trojan hebt...en ook zoeke op spyware etc...

Ironpole
1 juli 2004, 14:01
Is da online of offline da ge die probs hebt? (sta immers enkel da ge da indertijd tegen bots op high kon spelen...maar ni hoe ge t nu speelt)

Moest t online zijn...ist dan lang geleden da ge nog gespeeld had?


indien offline... mja, da zou wel erg raar zijn dat 1 spel op eenzelfde systeem zo verschilt in preformance... best dus is kijken of ge gene virus, worm, trojan hebt...en ook zoeke op spyware etc...


Het gaat hier over offline en dezelfde hoeveelheid bots ect.
Spyware had ik er 26 (heb altijd 26 :s), norton vind niks en ben nu panda aan het doen

peristaltiek
1 juli 2004, 15:10
degfrag eens, en anders *lame* zou ik toch wel eens formatten...

Ironpole
1 juli 2004, 15:24
degfrag eens, en anders *lame* zou ik toch wel eens formatten...


Zou het ook kunnen zijn da mijn PC ni krachtig genoeg is?

m4nTiS
1 juli 2004, 15:26
chance da ge t er zelf bijzegt dat die format lame is :p heb in de 2 jaar dat dees pc'ke draait nog geen 1 keer geformateerd..gewoon geregeld zelf alles wat onderhouden helpt veel.

Mja, Ironpole als ook panda niks kan vinden zou k ook is nen defrag aanraden.

Hoe vol zit uw HDD(s)? want als een schijf te vol komt te staan, dan vertraagt da ook...of zo heb ik da toch gehoord :p

Seraph
1 juli 2004, 15:44
Volgende dingen moet je is laten lopen;

CWShredder;
http://www.spywareinfo.com/~merijn/cwschronicles.html

Ad-Aware;
http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/

Spybot;
http://security.kolla.de/

Je kan ook altijd online scannen;
http://housecall.trendmicro.com/

Defraggen in windows safemode.

>P>Rushbunny
1 juli 2004, 16:17
Volgende dingen moet je is laten lopen;

CWShredder;
http://www.spywareinfo.com/~merijn/cwschronicles.html

Ad-Aware;
http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/

Spybot;
http://security.kolla.de/

Je kan ook altijd online scannen;
http://housecall.trendmicro.com/

Defraggen in windows safemode.

Hiermee beginnen zouk al zeker doen.
Mor ff int kort wat ik onlangs had.
Constant lag en Panda + Spyware gecheckt, niks te vinden.

Sasser C-melding (van shutdown) na format C: kwam der nimmer oep maar toch voor alle zekerheid removal tool gedownd en gerund en voor Explorer trug te starten nog eens extra Windows patcke deroep gezet zoas op onderstaande link staat

http://www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=46892&sind=0

Miss ni nodig mor bij mij heeft het toch geholpen vur lag, kreeg eveneens gen meldingen dat Sasser eroep stond mor soit...

Maybe, just maybe ;)

peristaltiek
1 juli 2004, 17:03
:offtopic:

kweenie, niks kan de frisheid van een format teboven! het is zoiets als een nieuw begin... een koel blikje bier na een dag hard werken... whatever :p

Seraph
1 juli 2004, 17:48
:offtopic:

kweenie, niks kan de frisheid van een format teboven! het is zoiets als een nieuw begin... een koel blikje bier na een dag hard werken... whatever :p

Dat zou ik enkel doen als je echt vastzit of windows wilt niet meer booten.
Een laatste toevlucht imo. :)

Ironpole
1 juli 2004, 18:28
chance da ge t er zelf bijzegt dat die format lame is :p heb in de 2 jaar dat dees pc'ke draait nog geen 1 keer geformateerd..gewoon geregeld zelf alles wat onderhouden helpt veel.

Mja, Ironpole als ook panda niks kan vinden zou k ook is nen defrag aanraden.

Hoe vol zit uw HDD(s)? want als een schijf te vol komt te staan, dan vertraagt da ook...of zo heb ik da toch gehoord :p


Van de 80 Gb is er 30 GB over ongeveer. Ga nu eens defragmenting doen :)

oberon_sedai
2 juli 2004, 12:29
off-topic:

een format is een escape voor mensen die niet echt willen of kunnen zoeken wat het probleem is.

en zoals zo dikwijls gebeurd, na de format maken ze de zelfde fouten, en zitten ze terug in de problemen.


on-topic:

je vraagt je af of je pc wel goed genoeg is, terwijl je eerst zegt dat alles goed bolde.
een pc "verslijt" niet op die manier hé. aan uw configuratie zal het niet liggen.
volg vorige raad op ivm spyware en such, en controleer je drivers. zie welke drivers je nodig hebt voor de HW (graka, mobo chipset, mouse, sound....) en ga ff opzoek op de fora van desbetrefend materiaal en lees wat over perfomanties. zo zal je een optimaal systeem kunnen samenstellen.
er zijn jammer genoeg gen quick fixes (een format is dat ook niet hoor).

en begin bij het begin : check of systeem nominaal draait (cpu en mem settings bvb).

doe een aantal benches : superpi voor cpu, aquamark en 3dmark voor cpu en graka en vergelijk.

Ironpole
2 juli 2004, 15:39
doe een aantal benches : superpi voor cpu, aquamark en 3dmark voor cpu en graka en vergelijk.
Maand geleden:
3D Mark: 2444
3D Mark CPU: 556.0
SuperPi 1M: 57

Nu (2 Juli 2004):
3D Mark: 2449
3D Mark CPU: 546.0
SuperPi 1M: 56

Het is er op verbeterd in 3D bij graka en superpi, CPU is verslechterd in 3D amrk, ni veel maar toch iets. Spijtig genoeg wist ik niet hoeveel ik haalde toen ik BF nog speelde.

Ik weet ni ofda da goe is ofni, het is van een maand gelede, zallet nu nogis doen.

EDIT: view score