PDA

Volledige versie bekijken : image maken



clubje
6 juni 2004, 20:21
Hallo ,

Ik heb vier partities:
-C; 8giga voor windows
-E; 4 giga voor een image file (staat nog niets op)
-F; 15 giga voor data
-G; 50 giga voor programma's.

Nu is mijn vraag, is het mogelijk om met zo'n image software, een backup te maken van een pc die zo geconfigureerd is? Kan dit?
En zoja, kan dit met één image file, of moet je er 3 maken?

Stel, op een dag vind ik dat mijn pc te traag en te vervuild is, moet ik dan gewoon die 3 images (of 1 image) terugzetten, of maakt die partitieverdeling dat moeilijk?

Ik ben gewoon een noob die graag heeft dat hij weet dat als zijn pc raar doet, hij gewoon met een bestand terug te zetten, gewoon weer de instellingen van vroeger heeft...

De vraag is gewoon: als je één partitie hebt, of twee, dan maak je gewoon een image van de werkpartitie, en zet je hem terug. Maar ik snap nog niet goed hoe dat gaat als je HD eigenlijk in 4 gedeeld is...

grtz
__________________

VDCNathan
6 juni 2004, 20:26
Ik denk dat je dan voor elke partitie een nieuwe image moet maken...
Software matig worden ze namelijk gezien als verschillende HDs...

Correct me if I'm wrong.

clubje
7 juni 2004, 10:52
Dus van alle partities een image maken, en die dan samen in één keer terugzetten? Kan dat?

En norton ghost is het bekendste, maar sommigen zeggen dat acronis true image beter en gemakkelijker is?