PDA

Volledige versie bekijken : Mogelijke Tijdelijke oplossing voor Gamers met pingstoten



Light
31 mei 2004, 17:25
Ik "denk" dus dat ik een oplossing heb gevonden
Niet voor noobkes :) want de tools moet je zelf zoeken op google
-------------------------------------

ik heb 2 pc's hier thuis
en ik had steeds pingstoten op de pc met windows xp
en ik dacht van kga boven ook is testen
daar stond win98se op
en ik zag dat ik boven geen pingstoten had en beneden wel
ik heb toen een progje afgehaald om de beste mtu te meten
en ik kwam 1141 uit als beste mtu met een ping van 24 constant
ik dus van wtf
testte het beneden en idd geen pingstoten meer
Laat iets weten of jullie het daardoor hebben kunnen oplossen
ik allesinds wel
maar eigenlijk zou een gamer niet moeten tweaken om van telenet te kunnen genieten
maar bon
Kan zijn dat het alleen bij mij werkte
maar ja
allé hf tweaking your mtu's :)

Time
31 mei 2004, 17:30
mtu? :unsure:

russian
31 mei 2004, 17:35
mtu? :unsure:
Maximum Transfer Unit :unsure:

BraveHeart
31 mei 2004, 17:39
Maximum Transfer Unit :unsure:

U heeft, u heeft gewonnen ja :scream:

Als ge echt wilt weten hoe ge uw os tweaked, ga naar het operating systems forum.
Als ge aan uw MTU gaat prutsen kunde zeker verbetering krijgen in uw verbinding.

Reptiel
31 mei 2004, 17:39
tis f*cking erg de laatste tijd.
Nergens geen delgelijke ping meer.
Mijn lagstoten wss 5min per boots FFS
Is nu al 2weken zo, heb al verschillende malen gebeld naar TN en ze zeggen telkens dat het vlug opgelost zal zijn (moet code en al geven maar zo zit ik hier nu al 2weken met due kutlagstoten)
kga es het jouwe tryen

***ARF***
31 mei 2004, 17:47
kunde ni gewoon zegge me welk progske het gevonden hebt?
dan moete wij der ni achter zoeke :)

SoliD
31 mei 2004, 17:54
Telenet heeft al lang geleden in een nieuwsbrief gepubliceerd hoe je je Telenet lijn performanter kunt maken door de MTU waarde te tweaken (windows zet die standaard zeer laag voor 56k speed)

Zoek maar eens op de telenet site naar het keyword "MTU" dan krijg je een guide. Altijd maar klagen en als Telenet een oplossing geeft die overal verspreid wordt dan merkt niemand het op :ironic: :)

Grayfox
31 mei 2004, 19:03
Zoek maar eens op de telenet site naar het keyword "MTU" dan krijg je een guide. Altijd maar klagen en als Telenet een oplossing geeft die overal verspreid wordt dan merkt niemand het op :ironic: :)

kheb die guide al lang mooi gevolgd maar da heeft totaal niets opgebracht, nog altijd lagspikes, telenet weet heel goed dat daar het probleem niet ligt, ze gebaren gewoon bereid te zijn het op te lossen

Preske
31 mei 2004, 21:02
www.speedguide.net

broadband => broadband tools => tcp/ip optimizer

extreme
optimal settings
(in geval van dual lan, de juiste NIC kiezen)

apply changes

vwala

morbus`
31 mei 2004, 21:34
Ik krijg dit:




Pinging [195.130.131.38] with 32 bytes ->bytes=32 time=58ms TTL=250
Pinging [195.130.131.38] with 750 bytes ->bytes=750 time=159ms TTL=250
Pinging [195.130.131.38] with 1125 bytes ->bytes=1125 time=94ms TTL=250
Pinging [195.130.131.38] with 1312 bytes ->bytes=1312 time=150ms TTL=250
Pinging [195.130.131.38] with 1406 bytes ->bytes=1406 time=114ms TTL=250
Pinging [195.130.131.38] with 1453 bytes ->bytes=1453 time=48ms TTL=250
Pinging [195.130.131.38] with 1476 bytes -> ..fragmented
Pinging [195.130.131.38] with 1465 bytes ->Request Timed Out
Pinging [195.130.131.38] with 1465 bytes ->Request Timed Out
Pinging [195.130.131.38] with 1465 bytes ->Request Timed Out
Couldn't determine largest possible MTU due to packets being lost.
You might want to try a different URL

Hoe fix ik dit -.-? (ja ik doe het met www.telenet.be (http://www.telenet.be))

kr15t0f
31 mei 2004, 21:45
hoera :applause: ping ligt nu rond 20 :applause:

Deletos
31 mei 2004, 22:03
dit krijg ik bij ping :(

Ping statistics for above hosts:
Packets: Sent = 12, Received = 9, Lost = 3 (25% loss)
Approximate round trip times (RTT) in milli-seconds:
Minimum = 57ms, Maximum = 187ms, Average = 90ms

NemesisBE
31 mei 2004, 22:27
wle kheb da ook sinds ik 2 pc's achter 1 router heb.
als mijn ping zo hoog schiet, komt er zelfs hetvolgende op: er blijk een netwerkkabel niet aangesloten te zijn.
dan kan ik voor ne second of 5 nix meer doen(online dan)

swel ni zo fijn :cry:

Q-BaLL
1 juni 2004, 18:23
firmeware van router eens updaten ;)

^^VooDoo^^
1 juni 2004, 18:43
Waar te dlen? Of is da voor elke router anders? :/

kr15t0f
1 juni 2004, 19:12
Waar te dlen? Of is da voor elke router anders? :/


als ge het ip van uwe router ingeeft ( vb) 192.168.2.1) dan gaat ge ergens de optie hebben "update firmware" ofzo.

nTFs
1 juni 2004, 20:13
www.speedguide.net

broadband => broadband tools => tcp/ip optimizer

extreme
optimal settings
(in geval van dual lan, de juiste NIC kiezen)

apply changes

vwala

Werkt dit echt ?

bollie69
1 juni 2004, 20:15
strange maar ik heb hier totaal geen last van (dendermonde)

Light
1 juni 2004, 20:22
nevermind pingstoten zijn terug :ironic:
F*ck it

nTFs
1 juni 2004, 20:24
heb er ook last van.
kunt er weinig tegen doen vrees ik.

Preske
1 juni 2004, 21:18
Werkt dit echt ?

er is wel degelijk een duidelijke verbetering.

ga eens naar userbase.be en doe de speedtest.

gebruik dan eens dat programma'tje en reboot.
doe dan nog eens die speedtest en er zou effectief een verbetering moeten zijn.

ik gebruik verder nog enkele andere kleine optimalisaties om het ietsjes sneller te laten gaan

visual_bAstArd
2 juni 2004, 20:57
er is wel degelijk een duidelijke verbetering.

ga eens naar userbase.be en doe de speedtest.

gebruik dan eens dat programma'tje en reboot.
doe dan nog eens die speedtest en er zou effectief een verbetering moeten zijn.

ik gebruik verder nog enkele andere kleine optimalisaties om het ietsjes sneller te laten gaan

zoals? vertel eens :)

joyrider
2 juni 2004, 21:14
welcome to the wondefull world of cable providers.
Moogt doen wa ge wilt as een kabelnetwerk verzadigd geraakt helpt al die prulle nauwelijks of nie. Waarom denkte dat er al die limieten bestaan en diene telemeter?

heb die manne bij telenet der ne ganse tijd mee lastig gevalle ze zen tot 2x toe naar hier gekommen en niks verholpen op den duur staken ze het gewoon op de manne van de kabelmaatschappij en die manne as ze kwamen weer op telenet. Heb gewoon opgegeven

Preske
2 juni 2004, 23:04
zoals? vertel eens :)

tzijn eigenlijk kleine truukjes in windows zelf ze.
http://games.telenet.be/forum/showpost.php?p=3557285&postcount=27

Sneller pagina's binnenhalen

--------------------------------------------------------------------------------

Breedbandinternet is sneller, vooral bij grote files, maar internet pagina's zijn meestal opgebouwd uit veel kleine files. Windows haalt standaard maar 2 files tegelijk binnen, maar met breedband kan je veel meer aan. Hierdoor wordt je bandbreedte niet optimaal benut. Dit is op te lossen door twee registersleutels aan te maken, of te veranderen als je ze al hebt.

de rest moet ge maar op bovenstaande link lezen. :)