PDA

Volledige versie bekijken : windows 95 vereisten? ;-)



GhO$T
25 april 2004, 20:55
Hello,

zou er mij iemand kunnen vertellen wat je zo ongeveer minimum nodig hebt van pctje om windows 95 te kunnen installen en draaien?

ik zie het niet direct op het doosje van de cd en google is ook onbegonnen werk...

ik moet het niet precies weten hoor, gewoon als het maar zal werken vanaf een pentium I of een 486 of weet ik veel, en als er een bepaalde hoev geheugen/schijfruimte vereist is enzo


thx moest er mij iem kunnen helpen

dommel
25 april 2004, 23:04
ik heb geen flauw id,

maar werkte hier op een PI 166MMX, 32 (of 16) mb edo RAM en een harde schijf van 1,3 GB zat lang niet vol

hopelijk heb je hier iets aan :)

dJeez
25 april 2004, 23:10
Ik heb indertijd Win'95 gedraaid op een 386SX-20 met 4Mb RAM. Dat was nl. de enige manier om Delphi aan 't bollen te krijgen aangezien die minimaal 8 Mb RAM nodig had (in Win 3.X wou die niet eens starten, in Win'95 ging het probleemloos, maar wel pokketraag op dat bakske uiteraard) :p.

Vladimirvlad
26 april 2004, 10:13
We hadden vroeger een Compaq Prolinea (we hebben die trouwens nog liggen ergens) met Pentium 1, 75 MHZ !!! En daar draaide Windows 95 op zonder problemen (geen crashes of blauwe schermen) ;) Der zat daar ook iets van 16 ouwe Ram op (voor SD Ram)... Ik zou dus zeggen : Windows 95 draait op elke pc ;)

Ik zou je wel aanraden om daar zeker geen Norton op te steken zoals ik da eens gedaan had ... PC ging POKKETRAAG dan !

Vladimir

Daimao
28 april 2004, 11:29
Dit is voor 98

An 80486DX/66 MHz or faster processor that operates with at least 16 MB of RAM. A recommended minimum of 32 MB of RAM or 64 MB of RAM if the system can support it.


Dus 95 mag nog wa minder zijn

Davion
28 april 2004, 14:40
llo, heb hier een oud pc'ken staan, nen Packard Bell, PIII 550Mhz, 192Mb SDR-SDRAM, Voodoo 3 8Mb, mijn vraag: kan ik hier op Windows XP zetten ?, het is NIET voor geavanceerd gebruik maar gewoon om wat te surfen op t internet en wa te Word en Excellen !

eniac
28 april 2004, 16:05
llo, heb hier een oud pc'ken staan, nen Packard Bell, PIII 550Mhz, 192Mb SDR-SDRAM, Voodoo 3 8Mb, mijn vraag: kan ik hier op Windows XP zetten ?, het is NIET voor geavanceerd gebruik maar gewoon om wat te surfen op t internet en wa te Word en Excellen !

Mits je de grafische opties uitzet gaat dat absoluut geen probleem geven. XP draait hier perfect op een P3 500. (wel iets meer ram denkik)

Skratz
28 april 2004, 18:34
win95: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q138349
win98: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en;q182751
win2k: http://www.microsoft.com/windows2000/professional/evaluation/sysreqs/default.asp
winXP: http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/evaluation/sysreqs.asp

Davion
28 april 2004, 18:36
Mits je de grafische opties uitzet gaat dat absoluut geen probleem geven. XP draait hier perfect op een P3 500. (wel iets meer ram denkik)


ahzo, ty reply, t'is Windows XP Prof. btw, grafische opties worden zeker uitgeschakeld ( op mijn nieuwe btw wordt er +/-180Mb opgeslorpt door Windows ) , en aan ram geraken zal no prob zijn, vanb menne kameraad kan ik denkelijk 2 x 256b ram krijgen in ruil voor mijn latje van 64 en 128 !

Ryan1986
29 april 2004, 22:49
keb win95 nog gedraait op mijn P1 60Mhz :rofl:
Installatie stond ip 20 disketten en ik maar verwisselen :baard:
de goeie oude diskettetijd :cool:

citrofenwick
1 mei 2004, 12:12
llo, heb hier een oud pc'ken staan, nen Packard Bell, PIII 550Mhz, 192Mb SDR-SDRAM, Voodoo 3 8Mb, mijn vraag: kan ik hier op Windows XP zetten ?, het is NIET voor geavanceerd gebruik maar gewoon om wat te surfen op t internet en wa te Word en Excellen !

no problem
ik draai da op een P266 met 192 rams vlot ;)

citrofenwick
1 mei 2004, 12:15
win 95 draait al heel goed met een 486 dx2 66 MHZ met 8 ram.
Kheb zelfst al es 98 se zien draaien op een 486 met 80 MHZ :rofl: werkte traag maar ging :p

tha_rippa1be
1 mei 2004, 12:20
llo, heb hier een oud pc'ken staan, nen Packard Bell, PIII 550Mhz, 192Mb SDR-SDRAM, Voodoo 3 8Mb, mijn vraag: kan ik hier op Windows XP zetten ?, het is NIET voor geavanceerd gebruik maar gewoon om wat te surfen op t internet en wa te Word en Excellen !
oud pcke tssss.
draait hier op zuster haar pc:
P2 400 mhz
128 mb SDram
graka: 2mb of zoiet... (besta da :confused: :wtf: )
kan msn, surfe, en exell en word.
dus op die PIII moet da soepel draaien.

TijG
1 mei 2004, 16:58
kheb da nog gedraaid op ne 33Mhz met 8 MB RAM & een videokaartje met 512kb geheugen :p

Jimmy T. Turtle
1 mei 2004, 19:17
oud pcke tssss.
graka: 2mb of zoiet... (besta da :confused: :wtf: )


Er is zelfs een tijd geweest dat een halve mb ram op grafische kaart standaard was... en zelfs veel was...

Davion
1 mei 2004, 22:54
btw het werkt dus hé, heb XP Prof er op gesmeten en zen er tevreden van !, allé pa is content, draait vlotter dan 98 dus.... XP Rul0rs !