PDA

Volledige versie bekijken : installen op partitie



nazaar
11 april 2004, 15:51
hi,

ik heb op mijn harde schijf 2 partities:
C=windows
D=software

nu is mijn vraag of dit wel nuttig is. Kan ik die geinstalleerde software (op de D dus) gebruiken nadat ik de C geformateerd heb en er windows opnieuw heb op geïnstalleerd??

of moet ik elke keer alle programmas op D opnieuw installeren???

VDCNathan
11 april 2004, 15:52
Originally posted by nazaar
hi,

ik heb op mijn harde schijf 2 partities:
C=windows
D=software

nu is mijn vraag of dit wel nuttig is. Kan ik die geinstalleerde software (op de D dus) gebruiken nadat ik de C geformateerd heb en er windows opnieuw heb op geïnstalleerd??

of moet ik elke keer alle programmas op D opnieuw installeren??? de register gegevens zitten op C dus...

't zal alles herinstalleren worden,

of toch de meeste,

bij sommige kan je ook herstellen,

is alwa minder werk hopelijk

m@rle
11 april 2004, 16:56
wa zijn partities eigenlijk

zijn da 2 delen op uw schijf :unsure:

(ik ken daar ni zoveel van :) (een bekke een noob)

VDCNathan
11 april 2004, 17:24
Originally posted by m@rle
wa zijn partities eigenlijk

zijn da 2 delen op uw schijf :unsure:

(ik ken daar ni zoveel van :) (een bekke een noob)
zoiet ja,

ma'k denk dat hij hier bedoeld 2HD's

nTFs
11 april 2004, 17:26
Originally posted by m@rle
wa zijn partities eigenlijk

zijn da 2 delen op uw schijf :unsure:

(ik ken daar ni zoveel van :) (een bekke een noob)

partities zijn onderverdelingen op nen harddisk.
je gaat meer schijfruimte hebben als je een harddisk verdeelt in partities.
het is dus niet aangeraden om nen harddisk van 120 Gb 120 Gb te laten.
die verdeel je best in 3 partities.
20 gig voor bv windows en 2 x 50 gig voor alle andere zaken.

KicKass
11 april 2004, 17:50
Probleem die je dan kan krijgen, die ik nu heb. Is dat als je Schijf waar windows op sta te klein wordt je beetje probleempjes kan krijgen.
Ik heb 80Gig opgedeelt in 15 en 65. Probleem is dat mijn windows gedeelte (de 15gig) nu reeds 13.5Gig bevat. Nu en dan doe ik een schijf controle en dan ziet die wat er weg kan. Want anders krijg ik om de botte een alarm.

VDCNathan
11 april 2004, 17:53
Originally posted by KicKass
Probleem die je dan kan krijgen, die ik nu heb. Is dat als je Schijf waar windows op sta te klein wordt je beetje probleempjes kan krijgen.
Ik heb 80Gig opgedeelt in 15 en 65. Probleem is dat mijn windows gedeelte (de 15gig) nu reeds 13.5Gig bevat. Nu en dan doe ik een schijf controle en dan ziet die wat er weg kan. Want anders krijg ik om de botte een alarm.
mja, 'k heb mijne 40 gig ni onderverdeeld,

ik heb minder als 10 gig over:p
kzou feiteliujk nen nieve HD moete hebbe:p

m@rle
11 april 2004, 19:12
Originally posted by nTFs
partities zijn onderverdelingen op nen harddisk.
je gaat meer schijfruimte hebben als je een harddisk verdeelt in partities.
het is dus niet aangeraden om nen harddisk van 120 Gb 120 Gb te laten.
die verdeel je best in 3 partities.
20 gig voor bv windows en 2 x 50 gig voor alle andere zaken.
bedank

ma ik ga da toch ni doen

ik vind da goe zoals het nu is:p :)

nazaar
11 april 2004, 21:37
nee, ik zit met maar 1 schijf met daarop 2 partities ;)


maar kan ik op geen enkele manier een backup nemen mijn register, dien backup dan op D zetten en dan windows op C opnieuw installen en na de installatie die backup terug zetten. Of gaat dat gewoon niet???

nTFs
11 april 2004, 21:41
Originally posted by nazaar
nee, ik zit met maar 1 schijf met daarop 2 partities ;)


maar kan ik op geen enkele manier een backup nemen mijn register, dien backup dan op D zetten en dan windows op C opnieuw installen en na de installatie die backup terug zetten. Of gaat dat gewoon niet???

nen backup van je register nemen gaat wel maar daar ben je niks mee.
je moet die programma's toch installeren want die sleutels staan in het register.

VDCNathan
11 april 2004, 21:43
Originally posted by nazaar
nee, ik zit met maar 1 schijf met daarop 2 partities ;)


maar kan ik op geen enkele manier een backup nemen mijn register, dien backup dan op D zetten en dan windows op C opnieuw installen en na de installatie die backup terug zetten. Of gaat dat gewoon niet???
als er ge geen updates hebt gedaan van Windows,
en geen programma's hebt geïnstalleerd op C zou da moete lukke,

Ma moest ge dan bv de gegevens van uw register dan trugzetten,

en geïnstalleerd dan oudere of nieuwere video drivers,
hebde wel mogelijk een conflict tussen de register gegevens en de echte bestanden,
ten minste, als hij die register gegevens niet overschrijft,

't Kan zijn da'k mis zen ze,
ma als da wel waar is zou ge da beter ni doen denkek...

nazaar
11 april 2004, 21:46
maar als ik echt bij elk programma dat ik nieuw installeer een backup neem van die register moet dat toch wel lukken...

btw waar kan ik die register file vinden in windows???

VDCNathan
11 april 2004, 21:51
Originally posted by nazaar
maar als ik echt bij elk programma dat ik nieuw installeer een backup neem van die register moet dat toch wel lukken...

btw waar kan ik die register file vinden in windows???
'k denk dat da toch veeeeel te veel werk zou zijn:p


btw: start-uitvoeren--> regedit

en dan zoeken naar uw programma's:p

nazaar
11 april 2004, 21:52
kheb uw uitleg nog ne keer opnieuw gelezen en gij zegt dus dat ik best alle sop mijn D zou installeren. Dus ook drivers van graka enzow....

VDCNathan
11 april 2004, 21:54
Originally posted by nazaar
kheb uw uitleg nog ne keer opnieuw gelezen en gij zegt dus dat ik best alle sop mijn D zou installeren. Dus ook drivers van graka enzow....

nee da heb ik ni gezegd...

ma uw register idee is toch ni zo goe ze...

'n daarbij, hoe groot is uw HD?

nazaar
11 april 2004, 21:58
40 gig maar het zou zijn om het voor mij wat gemakkerlijker te maken voor als ik windows opnieuw install dat ik al die bijbehoorende programmas en al mijn andere software niet meer opnieuw zou moeten installen...

kheb nog een ander idee :cool:

kan ik in die install map van software geen programma vinden om dat programma dan toe te voegen in mijn register??

VDCNathan
11 april 2004, 22:02
Originally posted by nazaar
40 gig maar het zou zijn om het voor mij wat gemakkerlijker te maken voor als ik windows opnieuw install dat ik al die bijbehoorende programmas en al mijn andere software niet meer opnieuw zou moeten installen...

kheb nog een ander idee :cool:

kan ik in die install map van software geen programma vinden om dat programma dan toe te voegen in mijn register??
Da 2e, alsek et snapt wa ge bedoelt...Soms, maar meestal ni

Als het maar 40 gig is, is het beter da ge geen partities hebt denkik....
En zo hebt ge ook iets te doen tijdens de vakantie:p

nazaar
11 april 2004, 22:07
maar is er dan een andere oplossing voor mijn "probleem"

alleen windows opnieuw kunnen installen + drivers voor graka, ... maar alle andere software (games, apps, ...) wel nog kunnen gebruiken zonder die opnieuw te installen.

VDCNathan
11 april 2004, 22:12
Originally posted by nazaar
maar is er dan een andere oplossing voor mijn "probleem"

alleen windows opnieuw kunnen installen + drivers voor graka, ... maar alle andere software (games, apps, ...) wel nog kunnen gebruiken zonder die opnieuw te installen.

maar die programma's gebruiken ook registry-keys

Als ze die niet vinden,
denken ze dat ze niet geïnstalleerd zijn, of werkt het gewoon van geen kanten.

nazaar
11 april 2004, 22:15
idd, dat heb ik al kunen ondervinden :sad:

maar is er miss nog een anderen manier om dit te kunnen verwezelijken ?? Er moeten toch nog mensen zijn die zo efficient denk als ik :rofl:

nTFs
11 april 2004, 22:16
Wat is er mis met ne format ?
De enigste manier om alles netjes te laten werken.
Als je alle drivers/progs hebt op een andere partitie dan C:\ is er toch geen enkel probleem.
En het is nog leerrijk ook ne format.

VDCNathan
11 april 2004, 22:19
Originally posted by nTFs
Wat is er mis met ne format ?
De enigste manier om alles netjes te laten werken.
Als je alle drivers/progs hebt op een andere partitie dan C:\ is er toch geen enkel probleem.
En het is nog leerrijk ook ne format.
maar de registry keys dan?

die zitte toch op dezelfde partitie als Windows is?
En die zijn op C:\

nTFs
11 april 2004, 22:21
Als je formatteert heb je toch geen registry keys nodig.
alle programma's die je achteraf installeert maken toch nieuwe keys aan.
dus heeft het niet veel zin om ne registry backup te nemen.

VDCNathan
11 april 2004, 22:23
Originally posted by nTFs
Als je formatteert heb je toch geen registry keys nodig.
alle programma's die je achteraf installeert maken toch nieuwe keys aan.
dus heeft het niet veel zin om ne registry backup te nemen.
nochtans, ik had een keer Windows over geïnstalleerd,

en bepaalde spellen gingen niet meer,
moest ik een redelijk aantal terug installeren

En andere programma's zette hun key ook in het register,
als die er niet meer zijn....

nazaar
11 april 2004, 22:28
damn, dus wat ik wil bereiken is onmogelijk :confused:

dan zal ik die partities ne keer verwijderen en alleen de good-old C overhouden.
Ik gebruik daarvoor partition magic 8: maar ik haat dat programma eigenlijk. Bij mij mislukken die operaties ongeveer 2 keer op de 3. En dan altijd maar formatten..

zucht: het is maar best dat het vakantie is :crazy:

VDCNathan
11 april 2004, 22:30
Originally posted by nazaar
damn, dus wat ik wil bereiken is onmogelijk :confused:

dan zal ik die partities ne keer verwijderen en alleen de good-old C overhouden.
Ik gebruik daarvoor partition magic 8: maar ik haat dat programma eigenlijk. Bij mij mislukken die operaties ongeveer 2 keer op de 3. En dan altijd maar formatten..

zucht: het is maar best dat het vakantie is :crazy: Gij moet u alvast ni meer vervele..:D










chance zak;)

nTFs
11 april 2004, 22:39
Originally posted by nazaar
damn, dus wat ik wil bereiken is onmogelijk :confused:

dan zal ik die partities ne keer verwijderen en alleen de good-old C overhouden.
Ik gebruik daarvoor partition magic 8: maar ik haat dat programma eigenlijk. Bij mij mislukken die operaties ongeveer 2 keer op de 3. En dan altijd maar formatten..

zucht: het is maar best dat het vakantie is :crazy:

nochtans een heel goed progje partition magic.
heeft me nog nooit in de steek gelaten qua partitioneren.

nazaar
12 april 2004, 13:05
is al gedaan...

nu heb ik weer tijd om mij te vervelen :unsure:

btw kheb het weer met partition magic gedaan en die gaf WEER nen error :angry:
maar het viel nog mee: mijn windows partitie stond er nog op alleen alle data weg :(

mja nu weer alleen de good old C :D