PDA

Volledige versie bekijken : pc start niet verder op :(



Dodger Burhan G
10 april 2004, 19:26
jo

ik ben gewoon aan het chatten, muziek aan het spelen en wa aan het surfen en ineens valt mijn pc uit... ik zet hem terug op en hij start wel op maar tot op een bepaald moment dan stopt hij en komt er een blauw scherm pff
daar staat op

a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer

unmountable_boot_volume

wa is dit? Ik heb al op ieder mogelijk manier proberen opstarten maar nix helpt

bedankt al op voorhand
need help from you guys!

grtz

Ranzy
10 april 2004, 19:38
Heb je recent nog iets gedaan aan je pc? Hardware bijgestoken of zo? Verplaatst en ergens tegen gebonkt? Anything?

Dodger Burhan G
10 april 2004, 19:52
neeje nix speciaal gedaan dermee da ik het ook zo raar vind...
ik zou het echt ni weten, echt afzuip!

grtz

chris(belgium)
10 april 2004, 19:56
wha voor pc hedde?en hoe lang?

DickY
10 april 2004, 20:02
ziet er mij een hard disk problem uit, start op in safe mode en voer hard disk tests uit

of heb je misschien via usb extra hard disk of key toegevoegd misschien?

Dodger Burhan G
10 april 2004, 20:15
Originally posted by DickY
ziet er mij een hard disk problem uit, start op in safe mode en voer hard disk tests uit

zou ik wel willen doen maar da lukt zelf ni... want iedere keer in welke mode ik ook wil opstarten adn komt er da blauw scherm op.

of heb je misschien via usb extra hard disk of key toegevoegd misschien?

en nee ik heb nix bijgevoegd ofzo

grtz

Dodger Burhan G
10 april 2004, 20:16
Originally posted by Dodger Burhan G
en nee ik heb nix bijgevoegd ofzo

grtz

ziet er mij een hard disk problem uit, start op in safe mode en voer hard disk tests uit

zou ik wel willen doen maar da lukt zelf ni... want iedere keer in welke mode ik ook wil opstarten adn komt er da blauw scherm op.

Dodger Burhan G
10 april 2004, 20:18
Originally posted by chris(belgium)
wha voor pc hedde?en hoe lang?
ik heb die pc al wel een tijdje
maar zo alles is wel allis veranderd
ander moederbord enz ander processor
ma da speelt ni zoveel rol denk ik alle kweenie

Dodger Burhan G
10 april 2004, 20:20
ik had al wel een week dit probleem:

ik ben namelijk opgenomen in een ziekenhuis en heb mijn pc meegenomen naar hier

en telkens als ik hier een spelleke wou spele viel die pc altijd naar mss na 10 seconden al uit...
en bijna iedere keer als ik een filmke wou zien viel hij ook gewoon uit...

maar nu was het gewon tijdens het internette zonder speciale reden...

grtz

amdr
10 april 2004, 20:27
Steek u IDE kabels deftig in

Dodger Burhan G
10 april 2004, 20:30
Originally posted by amdr
Steek u IDE kabels deftig in

en waar vin ik die en hoe zien die deruit?
Want ik ben ne leek in pc's

grtz

amdr
10 april 2004, 20:31
de dunne lange kabels die in de hard diske zitten

Dodger Burhan G
10 april 2004, 20:46
Originally posted by amdr
de dunne lange kabels die in de hard diske zitten

alles gecontroleerd maar nix verschil
nog altij hoe ik ook wil opstarten altij da dom blauw scherm me die foutmelding
:(

Juuu

Dodger Burhan G
10 april 2004, 21:18
Originally posted by Dodger Burhan G
alles gecontroleerd maar nix verschil
nog altij hoe ik ook wil opstarten altij da dom blauw scherm me die foutmelding
:(

Juuu

ne shot tege die bak geven zal ni helpen zeker!
en een dagje die pc laten uitstaan zou da ni helpen?

grtz

Bilot
10 april 2004, 22:26
2 woorden

FORMAT C:

kweet het niemand doet het graag:sad:

Dodger Burhan G
10 april 2004, 23:11
Originally posted by Bilot
2 woorden

FORMAT C:

kweet het niemand doet het graag:sad:

ja ok ma hoe kan ik format c doen als ik ni verder geraak dan da blauw scherm??
want hij start op, ik kan alle modes kieze om in op te starte maar geen enkele werkt, en ik kan ook in de bios das geen probleem ma kzou ni wete hoe ik van daaruit format c zou moeten doen.. .

en damn idd format c suckt!!
is der echt nix meer aan te doen ofwa? kan da door een virus zijn ofzo?

grtz

fat-beavis
10 april 2004, 23:47
Originally posted by Dodger Burhan G
ja ok ma hoe kan ik format c doen als ik ni verder geraak dan da blauw scherm??
want hij start op, ik kan alle modes kieze om in op te starte maar geen enkele werkt, en ik kan ook in de bios das geen probleem ma kzou ni wete hoe ik van daaruit format c zou moeten doen.. .

en damn idd format c suckt!!
is der echt nix meer aan te doen ofwa? kan da door een virus zijn ofzo?

grtz

Mhzm
Als ge da blauw scherm krijgt => op enter drukken en voordoen :p
btw iemand k3 p*rn?

***ARF***
11 april 2004, 02:24
fat-beavis stop me u belachelijke opmerkingen


@topic
als ge ni u data wilt verlieze
haal u hd deruit
sluit ze bij iemand anders aan als slave
en laat zo checkdisk lopen ofzo
9/10 gaat u probleem zo verholpen zijn en hoef je niet te formateren

Dodger Burhan G
11 april 2004, 12:32
Originally posted by ***ARF***
fat-beavis stop me u belachelijke opmerkingen


@topic
als ge ni u data wilt verlieze
haal u hd deruit
sluit ze bij iemand anders aan als slave
en laat zo checkdisk lopen ofzo
9/10 gaat u probleem zo verholpen zijn en hoef je niet te formateren

ja mijne maat wilt mij wel helpen maar wij hebben zo'n dinges nog nooit gedaan dus wij zouden echt ni weten hoe da moet, dus als ge der nix van kent zulle we der maar afblijven eh... dus voor te formateren, gewoon in de bios da bootdink verandere in cd-rom en dan die xp-software derop zette eh?

grtz

fat-beavis
11 april 2004, 12:37
Originally posted by ***ARF***
fat-beavis stop me u belachelijke opmerkingen


@topic
als ge ni u data wilt verlieze
haal u hd deruit
sluit ze bij iemand anders aan als slave
en laat zo checkdisk lopen ofzo
9/10 gaat u probleem zo verholpen zijn en hoef je niet te formateren

was er dom aan :sµ
je kan mss ook boten van je diskette en scandisk

Dodger Burhan G
11 april 2004, 12:42
Originally posted by fat-beavis
was er dom aan :sµ
je kan mss ook boten van je diskette en scandisk

een bootdiskette hebbek ni :s kzou ni weten waar ik die moet halen...
en booten via scandisk bedoelde dermee da ik der menne norton cd moet insteken ofwa??

ja sorry voor mss die domme opmerkingen maar ik ken er echt nix van i'm sorry

grtz

Snowman
11 april 2004, 12:44
Steek u HD in een andere pc op slave en probeer op testarten
dan doe je een schijftest!

is het nog niet opgelost zet dan al u belangrijke data op een andere schijf

en doe een format c:


daarna zet je gewoon u bestanden terug



Greets snowman

Snowman
11 april 2004, 12:45
Originally posted by Dodger Burhan G
een bootdiskette hebbek ni :s kzou ni weten waar ik die moet halen...
en booten via scandisk bedoelde dermee da ik der menne norton cd moet insteken ofwa??

ja sorry voor mss die domme opmerkingen maar ik ken er echt nix van i'm sorry

grtz



Start op met CD van win XP als je opnieuw wil instaleren kan je automatisch formateren

anders kan je eens een automatich systeemherstel proberen


Greets snowman

***ARF***
11 april 2004, 12:48
Originally posted by fat-beavis
was er dom aan :sµ

als ge zo'n dingen zoekt
moet ge het niet op het hardware forum vragen
ga dan naar zwam ofzo

en het was gericht naar u opmerkingen in het algemeen
zoals als ge quote er andere dingen bijzet

Dodger Burhan G
11 april 2004, 14:03
Originally posted by Snowman
Start op met CD van win XP als je opnieuw wil instaleren kan je automatisch formateren

anders kan je eens een automatich systeemherstel proberen


Greets snowman

da automatisch systeem herstel zou da iets helpen?
want ik vin het echt wel kut da ik al men bestanden en liekes kwijt zou zijn maja als er nix anders opzit natuurlijk...

grtz

Ranzy
11 april 2004, 14:06
Originally posted by Dodger Burhan G
da automatisch systeem herstel zou da iets helpen?
want ik vin het echt wel kut da ik al men bestanden en liekes kwijt zou zijn maja als er nix anders opzit natuurlijk...

grtz

Heb je je liedjes en zo dan niet op een apparte partitie staan? Je hebt toch niet alles onder de C:\ gezet? Dat is niet slim hé, als je windows dan fataal crashed (zoals nu), dan ben je alles kwijt, anders had je enkel de C: moeten formatteren en hadden al je liedjes en andere rommel gewoon kunnen blijven staan op de D: of zo...

Dodger Burhan G
11 april 2004, 15:23
Originally posted by Ranzy
Heb je je liedjes en zo dan niet op een apparte partitie staan? Je hebt toch niet alles onder de C:\ gezet? Dat is niet slim hé, als je windows dan fataal crashed (zoals nu), dan ben je alles kwijt, anders had je enkel de C: moeten formatteren en hadden al je liedjes en andere rommel gewoon kunnen blijven staan op de D: of zo...

:d ja dus ik heb gewoon 1 harde schijf C

maar alle nu da ik dan toch ga formatere hoe maakt ge dan zo partities??

en hoe kan ik het best men harde schijf indelen dan? wat raden jullie aan?
ik heb een jard disk van 80GB

grtz

Smashy
11 april 2004, 15:28
Originally posted by Dodger Burhan G
:d ja dus ik heb gewoon 1 harde schijf C

maar alle nu da ik dan toch ga formatere hoe maakt ge dan zo partities??

en hoe kan ik het best men harde schijf indelen dan? wat raden jullie aan?
ik heb een jard disk van 80GB

grtz hm, partitie van 10 & 70 maybe?
10 voor windows & office & andere kleinere programmes, 70 voor games, muziek,......
formattere & partitionere met partition magic

Ranzy
11 april 2004, 15:36
Originally posted by Dahmer
hm, partitie van 10 & 70 maybe?
10 voor windows & office & andere kleinere programmes, 70 voor games, muziek,......
formattere & partitionere met partition magic

Neenee, het beste is om je schijf in partities van 10 à 20 GB in te delen, dit i.v.m. fragmentatie. Al eens een schijf van 70 GB gedefragmenteerd? Duurt inderdaad uren...
Met Partition Magic kan je je partities gemakkelijk aanmaken, vergroten en verkleinen in windows. Dit programma kan je gratis downloaden en gebruiken, je moet in het begin wel een registratiesleutel ingeven, maar als je gewoon 1 of zo intypt, dan kan je toch verder gaan met installeren, al is je sleutel fout.

Smashy
11 april 2004, 15:41
Originally posted by Ranzy
Neenee, het beste is om je schijf in partities van 10 à 20 GB in te delen, dit i.v.m. fragmentatie. Al eens een schijf van 70 GB gedefragmenteerd? Duurt inderdaad uren...
Met Partition Magic kan je je partities gemakkelijk aanmaken, vergroten en verkleinen in windows. Dit programma kan je gratis downloaden en gebruiken, je moet in het begin wel een registratiesleutel ingeven, maar als je gewoon 1 of zo intypt, dan kan je toch verder gaan met installeren, al is je sleutel fout. 10 a 20? rofl?
kzie me al zitte me m'n schijve van 40 & 120 in te dele in zo klein stukskes :p

Dodger Burhan G
11 april 2004, 15:44
dus alsk het goe begrijp gewoon formatere als 1 grote schijf en windows erop zette
en dan als da gedaan is partition magic downloade
en dan men harde schijf verdele naar gelang da ge zelf wilt
just???

grtz

Ranzy
11 april 2004, 16:18
Originally posted by Dahmer
10 a 20? rofl?
kzie me al zitte me m'n schijve van 40 & 120 in te dele in zo klein stukskes :p

Dan zou het inderdaad wel wat onoverzichtelijk zijn... Ik met men 80 GB heb deze zo onderverdeeld:

C: 5,5 GB => XP & Programs
D: 16 GB => Gamer 1
G: 16 GB => Gamer 2
H: 14 GB => Downer 1
I: 15 GB => Downer 2
De overschot is een verborgen partitie waar Win200 Pro op staat om te benchmarken en van waaruit ik met Norton Ghost als het nodig moest zijn een clone van m'n verse XP installatie kan terugzetten.

Met deze schijfindeling is men XP partitie op 10 minuten gedefragmenteerd en de Downers defragmenteer ik eigenlijk heel weinig, omdat daar toch alleen maar data bijkomt en nooit iets wordt gedelete, dan is dat toch amper nodig.

Dodger Burhan G
11 april 2004, 17:18
Originally posted by Ranzy
Dan zou het inderdaad wel wat onoverzichtelijk zijn... Ik met men 80 GB heb deze zo onderverdeeld:

C: 5,5 GB => XP & Programs
D: 16 GB => Gamer 1
G: 16 GB => Gamer 2
H: 14 GB => Downer 1
I: 15 GB => Downer 2
De overschot is een verborgen partitie waar Win200 Pro op staat om te benchmarken en van waaruit ik met Norton Ghost als het nodig moest zijn een clone van m'n verse XP installatie kan terugzetten.

Met deze schijfindeling is men XP partitie op 10 minuten gedefragmenteerd en de Downers defragmenteer ik eigenlijk heel weinig, omdat daar toch alleen maar data bijkomt en nooit iets wordt gedelete, dan is dat toch amper nodig.

en da hebt ge gedaan na da ge geformateerd had me partition magic??

grtz

Ranzy
11 april 2004, 17:41
Originally posted by Dodger Burhan G
en da hebt ge gedaan na da ge geformateerd had me partition magic??

grtz

Die partities heb ik aangemaakt met de "fdisk" van XP, als je boot met de XP-cdrom, dan kan je vooraleer je begint te installeren partities aanmaken zoveel je wil, net zoals met fdisk in de tijd van W98. Je kan dat natuurlijk even goed later vanuit Windows doen met behulp van Partition Magic. Hoe ik dat dualbootsysteem heb gemaakt ga ik hier nu niet uitleggen, heb dat al zoveel moeten uitleggen, ik zou zeggen googlen of wachten op een andere vriendelijke forumbezoeker. ;)

ziezo
11 april 2004, 18:49
Een paar partities kunnen handig zijn, maar 't is bijvoorbeeld niet nodig van elke 5 gieg aan een nieuwe partitie toe te wijzen.

Hier heb ik mijn 80 gieg als volgt ingedeeld:
20 GB: OS+Programs
10 GB: My Documents
50 GB: Backup

Op de server, waar ik een 80 GB- en 120 GB-schijf in heb zitten, heeft elke schijf maar 1 partitie, kwestie van het wat overzichtelijker te houden met de driveletters.

Cron
12 april 2004, 09:37
ik heb 10gb voor win xp alleen (te klein blijkt nu)
40gig voor programma's (te groot 20 zou voldoende zijn)
45 gig voor games (juist gepast, mag zelfs iets groter vooral omdat ik images pak van mijn cd's)
en al de rest is opgedeeld in hd's van 40gig voor warez, films, download zaken etc...

ik heb 4x120gb zitten dus dat zijn een hele hoop hd's maar zo blijft alles wel overzichtelijk

partitie voor comedy movies
voor action
voor romantic etc....
maakt het makkelijker een film te kiezen :-)