PDA

Volledige versie bekijken : netwerk beveiligen



meRVy
10 april 2004, 01:08
IK zou mijn netwerkje hier thuis wat beter willen beveiligen door op men router (pII) wa programma's te laten draaien
Momenteel draait windows 2003 server erop met als enigste beveiliging zonealarm.

Kzou nu graag dingen doen als: sites blokkeren (dns-server?), downloads blokkeren, de snelheid limiteren ... (via proxy ofzo)

Waarmee kan ik dit allemaal aanpassen?

bogy
10 april 2004, 03:05
Originally posted by meRVy
IK zou mijn netwerkje hier thuis wat beter willen beveiligen door op men router (pII) wa programma's te laten draaien
Momenteel draait windows 2003 server erop met als enigste beveiliging zonealarm.

Kzou nu graag dingen doen als: sites blokkeren (dns-server?), downloads blokkeren, de snelheid limiteren ... (via proxy ofzo)

Waarmee kan ik dit allemaal aanpassen?

sites blokkeren: proxyserver (ms proxy 2000)
downloads blokkeren : proxy
snelheid limieteren Proxy OF netwerkmanagment (QoS)

meRVy
10 april 2004, 11:49
Originally posted by bogy
sites blokkeren: proxyserver (ms proxy 2000)
downloads blokkeren : proxy
snelheid limieteren Proxy OF netwerkmanagment (QoS)
hm, bestaan er nog andere programma's die een proxyserver kunnen draaien?

want over ms proxy vind ik nie echt veel

bogy
10 april 2004, 18:39
Originally posted by meRVy
hm, bestaan er nog andere programma's die een proxyserver kunnen draaien?

want over ms proxy vind ik nie echt veel

sorry, vergeten te zeggen... lolz

je moet zoeken op Microsoft ISA Server

(Internet Services and Acceleration)

meRVy
10 april 2004, 18:56
Originally posted by bogy
sorry, vergeten te zeggen... lolz

je moet zoeken op Microsoft ISA Server

(Internet Services and Acceleration)
ok, tnx :)
kheb ondertussen wel een ander programma gebruikt: freeproxy

ne proxyserver aangemaakt, en ik kan er mee surfen, maar men telenetnic staat op gedeeld, dus als ze de proxy afzetten kunnen ze toch nog op internet

kan je dit op de één of andere manier aanpassen? (sharing van nic afzetten lukt niet)

kga seffes nog es die ms ISA dinges proberen

bogy
10 april 2004, 19:40
internet moet wel rechstreeks op uw server binnekomen en vandaar verdeeld worden naar het netwerk. op de server zelf mag ni gesurfed worden.

meRVy
10 april 2004, 20:13
Originally posted by bogy
internet moet wel rechstreeks op uw server binnekomen en vandaar verdeeld worden naar het netwerk. op de server zelf mag ni gesurfed worden.
ja, is zo

telenet komt binnen op server

twee nics erin, ene voor telenet, de andere gaat naar switch, en die switch is verbonden met de andere pc's. Ik kan op internet op de andere pc's door telenet nic te delen.

kzou gewoon graag hebben dat de users verplicht zijn de proxy te gebruiken voor ze op internet kunnen

bogy
10 april 2004, 21:29
Originally posted by meRVy
ja, is zo

telenet komt binnen op server

twee nics erin, ene voor telenet, de andere gaat naar switch, en die switch is verbonden met de andere pc's. Ik kan op internet op de andere pc's door telenet nic te delen.

kzou gewoon graag hebben dat de users verplicht zijn de proxy te gebruiken voor ze op internet kunnen

internet delen afzetten !


hoe kan je users anders verplichten denk je?

meRVy
10 april 2004, 21:30
Originally posted by bogy
internet delen afzetten !


hoe kan je users anders verplichten denk je?
dat is het juist, dan lukt het niet meer met die proxyserver :)

kga ff isa dinges installeren, mss beter prog

meRVy
11 april 2004, 23:37
isa server 2004 beta geïnstalleerd

tzag er wa moeilik uit, en ging nie, dus kging et laten voor morgen
dus die server gedisconnected
nu dacht ik dat het wel allemaal weer normaal ging zijn, nee dus

mijn clients krijgen wel een ip toegewezen door dhcp, maar connecteren naar internet lukt langs geen kanten

alles staat juist ingesteld, zowel op clients als server

nu moet er blijkbaar ergens iets in win 2003 geactiveerd geworden zijn, dat vantevoren niet zo was. (of iets anders)

help :/

edit: alles weer ok (nic gereset), nu goeie tutorial vinden voor isa :p

meRVy
12 april 2004, 20:58
privoxy geïnstalleerd

127.0.1:8118 werkt perfect op server

192.168.0.1:8118 niet.

moet je in dat programma ipranges opgeven mss? (indien ja, waar dan? )

bogy
12 april 2004, 21:44
Originally posted by meRVy
privoxy geïnstalleerd

127.0.1:8118 werkt perfect op server

192.168.0.1:8118 niet.

moet je in dat programma ipranges opgeven mss? (indien ja, waar dan? )

volgens mij zit er wel ergens een module in waarin je gebruikers kan toevoegen en ook access kan geven dmv ip-ranges

meRVy
12 april 2004, 21:46
Originally posted by bogy
volgens mij zit er wel ergens een module in waarin je gebruikers kan toevoegen en ook access kan geven dmv ip-ranges
ik kan enkel ports toevoegen :/

tis zo alles iin 1 txt geconfigureerd, kheb liever GUI

anyway, nog es ander programma zoeken dan :)