PDA

Volledige versie bekijken : hoeveel GB mag je downloaden voordat je bij ADSL op de smallband staat ?



TheHedgeHog
9 april 2004, 23:08
weet iemand dat ? :)

Forceflow
9 april 2004, 23:38
Hangt af van uw type abonnement.

TheHedgeHog
9 april 2004, 23:43
uuhm , ik denk zo'n 30€ per maand , weet niet zeker :)

Ry^
9 april 2004, 23:58
10240 MB :) iets van een 10 GIG dus heb ik ook :)

TheHedgeHog
10 april 2004, 00:01
en uploaden ?

TitaTovenaartje
10 april 2004, 00:32
das niet apart zoals bij telenet

bij ADSL zit de down en de upload bij elkaar

imo een veel beter systeem

Feignasse
10 april 2004, 00:51
crossposting :naughty: (http://games.telenet.be/forum/showthread.php?s=&threadid=205295)

Hangt idd af van provider en type abo.

bogy
10 april 2004, 03:03
eeermz


604 GB ????


dunno, ik heb adsl en geen limiet

VDCNathan
10 april 2004, 10:18
da hangt ook af van provider tot provider,

de een trekt zich daar totaal niks van aan,
en kom je nooit op smalband

een ander sluit zelfs de telefooonlijn af :eek:


Gewoonlijk zit ge op smalband na 10 of 15 gig te downe

TheHedgeHog
10 april 2004, 12:04
thx 4 help :)

TheHedgeHog
10 april 2004, 12:10
nog iets : hoeveel is dit aantal bij telenet ? want mijn vriend denkt dat hij op een smallband staat :/

Skoebiedoe
10 april 2004, 12:21
Bij telenet heb je 10 gig /30 dagen waarbij inclusief 1.5 gig upload.(zonder de extra bijkomende blokken)
Kijk gewoon effe naar zijne telemeter en dan weet je direct of je op smalband staat of niet.

Voor die adsler's ga dat effe vragen op de site van uwe provider.
Ik denk dat ze het daar wel zullen weten zeker!

TitaTovenaartje
10 april 2004, 17:09
voor de adsl'ers is ISP Monitor (http://www.how2.be/isp/) een leuk programmatje, Dan moet je nie de hele tijd naar de site gaan...


echt een aanrader!
:niceone:

bogy
10 april 2004, 18:29
Originally posted by Skoebiedoe
Bij telenet heb je 10 gig /30 dagen waarbij inclusief 1.5 gig upload.(zonder de extra bijkomende blokken)
Kijk gewoon effe naar zijne telemeter en dan weet je direct of je op smalband staat of niet.

Voor die adsler's ga dat effe vragen op de site van uwe provider.
Ik denk dat ze het daar wel zullen weten zeker!

je zegt het verkeerd...

- Bij telenet krijg je 10 GB datalimiet, waarvan je maximum 15% mag verbruiken aan upload.

- Bij adsl heb je door de band een gewone 10 GB datalimiet, geen onderscheid tussen up/download

Mt_SeRgEaNt
10 april 2004, 18:59
nu we toch over dit onderwerp bezig zijn: Hoe traag is smallband bij telenet? Kan je daar bvb, nog fatsoenlijk mee RTCW: ET spelen?

Maw: hoeveel kB/s upload en download heb je minimum en maximum bij telenet?

bambipower
10 april 2004, 19:05
download 4KBps
upload 2KBps



dacht ik

Mt_SeRgEaNt
10 april 2004, 19:13
oei, dat is traag, héél traag. Dus beter niet over die limiet gaan met Wolfenstein.
Argh, dit zuigt imho héél hard, dit systeem van Telenet.

Dan betaal je zoveel, kan je maar 1.5 GB uploaden wat imho veel te weinig is voor die prijs. Op vlak van breedband is België toch maar een apenland.

Ja, ik weet dat je volumeblokken kan bijkopen, maar momenteel is er geen geld om dat te doen.

bogy
10 april 2004, 19:38
Originally posted by Mt_SeRgEaNt
nu we toch over dit onderwerp bezig zijn: Hoe traag is smallband bij telenet? Kan je daar bvb, nog fatsoenlijk mee RTCW: ET spelen?

Maw: hoeveel kB/s upload en download heb je minimum en maximum bij telenet?


telenet = 3kbyte/sec totaalsnelheid (te verdelen over up/download) niet genoeg dus om te gamen

dsl= 8 kbyte/sec down, Upload blijft hetzelfde (genoeg om te gamen)

VDCNathan
10 april 2004, 20:40
Originally posted by Mt_SeRgEaNt
nu we toch over dit onderwerp bezig zijn: Hoe traag is smallband bij telenet? Kan je daar bvb, nog fatsoenlijk mee RTCW: ET spelen?

Maw: hoeveel kB/s upload en download heb je minimum en maximum bij telenet?
smalband is even snel als de telefoonlijn :/

als ge nog weet hoe da was...


@Bogy: klopt niet,

Telenet's top is hoger dan adsl, maar't grootste verschil zit em
dat telenet de ene keer vreet snel gaat, en de andere keer 20KB/sec

bij adsl is dit constanter

bogy
10 april 2004, 21:26
Originally posted by VDCNathan
smalband is even snel als de telefoonlijn :/

als ge nog weet hoe da was...


@Bogy: klopt niet,

Telenet's top is hoger dan adsl, maar't grootste verschil zit em
dat telenet de ene keer vreet snel gaat, en de andere keer 20KB/sec

bij adsl is dit constanter

Adsl haalt 8 Mbit, da's zo'n 1 Mbyte per seconde...
telenet haalt 10 mbit theoretisch gezien (met de oude modems alleen!), da's zo'n 1.2 Mbyte sec.


Nu heb ik bij grote downloads (forgotten hope Mod voor BF1942, 1.5 GB!) eens vergeleken..
het gemiddelde bij telenet was 420 KB/Sec, het gemiddelde bij Xs4all was 810 KB/Sec

da's dus wel een pak verschil

komt daar nog bij da ge bij xs4all dan nog eens 40 KByte/sec upload krijgt (320 kbit)

wa is dan sneller??

da telenet de hoogste pieken haalt, ja, da's inderdaad waar, als je nog eenoude modem hebt (zoals hier het geval is geweest bij de test). Tevens is de uploadsnelheid van telenet veel lager

komt daar nog bij:
wat heb je aan 10 mbit, als je na een halve dag downloaden al aan 3 kbyte/sec zit.

en het systeem van telenet blokken bijkopen is ook maar een lachtertje. wat doe je als je een gegeven maand 60 GB wil downloaden? dat gaat gewoon niet met tnet.

Mocke-Lock
11 april 2004, 04:36
Originally posted by bogy
en het systeem van telenet blokken bijkopen is ook maar een lachtertje. wat doe je als je een gegeven maand 60 GB wil downloaden? dat gaat gewoon niet met tnet.
nu wel :)

volume is nu uit te breiden tot 30GB, met het nachttarief kunt ge theoretisch tot 60GB gaan

in praktijk zal niemand die 60GB halen

bogy
11 april 2004, 05:29
Originally posted by Mocke-Lock
nu wel :)

volume is nu uit te breiden tot 30GB, met het nachttarief kunt ge theoretisch tot 60GB gaan

in praktijk zal niemand die 60GB halen

ik heb er anders geen moeite mee hoor, om erover te gaan...

enneuh, dat nachtsurfen is maar een flauw excuus zenne

breez
11 april 2004, 09:42
Originally posted by bogy
ik heb er anders geen moeite mee hoor, om erover te gaan...

enneuh, dat nachtsurfen is maar een flauw excuus zenne
jaja tis al goed

ga nu ergens anders de dikke nek uithangen met je leete adsl verbinding :p

bogy
11 april 2004, 14:43
Originally posted by BrEeZiE
jaja tis al goed

ga nu ergens anders de dikke nek uithangen met je leete adsl verbinding :p


jah, sorry éh, mor ik kan er ook niet aan doen dat ik pandora een goed produkt _VOND_ tot ze er allemaal limieten aan gingen toevoegen en het volledig verkracht hebben en gebracht hebben tot wat het nu is: een spinnenweb dat plakt aan elk draadje!