PDA

Volledige versie bekijken : MAP editor guide



arne1989
14 januari 2004, 22:29
OK ik wil een level maken, heb de map editor, maar hoe maak ik soldaten??
en hoe weet ik hoe groot ik gebouwen en zoverder moet maken
is er een schaal ofzo?

animaties ?? inkomende mortieren, hoe doe je dat??

pls respons:bow:

thanks op voorbaadt

Jack Bones
15 januari 2004, 17:33
dus ge wilt geen mlap maken maar een volledig level om in SP te spelen?

denk da ge nie genoeg gaat hebben met mapeditor alleen
en maggek u erop wijzen da een level maken of missie nie zo eenvoudig is...

mor als ge dan toch wil proberen dan gade nor www.callofholland.nl en zoekt daar achter CoD modtools

.Ph0eniX
16 januari 2004, 09:28
miss kunt ge www.modsonline.com is proberen. Der staan sinds gisteren 14 videotutorials op + text tutorials

Apu
16 januari 2004, 11:32
hmm,

een level maken :unsure:


ik vrees dat je daar weken aan zal zitten, als je het toch deftig wilt :sad:

BOHICAAA
16 januari 2004, 16:39
Neem dien mens zijn courage nie af!
Ik heb zelf al 5 keren gedacht (en ook begonnen) van der aan te beginnen (CS, UT,...). Maar door gebrek aan (take your pick) skilzzz/artistiek tallent/tijd/courage/... is het altijd mee nen sisser afgelopen :(

Tips.:
1. zoek goeie tutorials (ik gebruik copernic (http://www.copernic.com) voor search, is handig want al uw results blijven bewaard! )
2. begin klein :D
3. kijk eerst nen keer goed wat de mogelijkheden zijn van de mod-tools want meestal hebt ge nog nen halven camion andere soft nodig (3DS-Max, ...) om handig te kunnen werken
4. nie opgeven
5. nie opgeven
6. nie opgeven
7. stoppen met vloeken
8. nie opgeven
9. ...

bOhIcAAA

P.S.: als ge rookt koop dan alvast maar wa extra sloffen:D

arne1989
16 januari 2004, 23:33
thanks thanks, maar als het zo moeilijk is om een level te maken, wrm dan een map maken?

otsjo
17 januari 2004, 12:45
ma neuh

als ge mure kunt bouwe dan kunt ge toch al een leuk mapje hebbe

dan moet natuurlijk nie zo profesioneel he

mijn map is een klein dorpje met huisjes enzo
daar heb ik eigelijk wel lang aan gewerkt mar geen probleme mee gehad

<BAD> schuim
18 januari 2004, 10:59
keb vorige week wa zitten mappen voor cod ma den editor is niets voor mij ben nogal gewoon om met valve hammer te werken (worldcraft) ma das dus voor de half life engine

ma volgens mij kunde best zoeken naar medal of honor radiant mapping tutorials want das mee den zelfde engine geschreven e :)



btw, ik map nu al 5 jaartjes ofzo en ik zijn ook begonne met een kamerke te maken en der wa mannekes in zetten en ze dan een voor een af te knallen :)

en ik denk ook da een multyplayer map moeilijker is dan een single player in sp kunde u fantasie gebruiken en bij mp moete altijd denken dat er geen teams bevoordeeld worden met hun positie

arne1989
20 januari 2004, 22:16
hoe moet ge de ventjes maken??

morbid-division
21 januari 2004, 12:08
Originally posted by arne1989
hoe moet ge de ventjes maken??

Bedoelt ge de skins

of ze gewoon importeren?

otsjo
21 januari 2004, 15:54
kheb ook een map editor vraagjuh
als ge relief maakt (kheb die tutorial gedownload)
dan moet ge terrain mesh doen ma dan verdwijnt mijn texture en ik krijg die nie terug
en op die tutorial slaan ze da precies over
die gast doet terrain mesh en dan word er een stukje uitgeknipt en dan heeft die ineens texture op zijn terrain dinges

otsjo
21 januari 2004, 17:56
plies antwoord hierbove

arne1989
21 januari 2004, 22:03
vraagje, welke totorial ? plsss site ??

otsjo
22 januari 2004, 18:45
eerst wil ik een antwoord op mijn eerder gestelde vraag

kheb et echt nodig :(

arne1989
22 januari 2004, 19:38
hoe maak je relief ?? :-S
pls help me

otsjo
22 januari 2004, 21:03
tjah wat heb je aan relief als je er geen texture op kunt doen maja
kzalt uitlegge


ge maakt eerst een texture en dan doe je simple terrain mesh (tis hier dat de texture verdwijnt en alleen de lijnen blijven) dan duwt ge op "y" dan hebt ge zo een vensterke daar kiest ge paint hight ofzoiets en dan moet ge ALT inhouwe en met u muis over de texture (die er niemeer is er zijn alleen lijne) ma ge ziet wel da die omhoog gaan

prozackx
22 januari 2004, 21:10
Originally posted by otsjo
eerst wil ik een antwoord op mijn eerder gestelde vraag

kheb et echt nodig :( vraag op een gespecialiseerd forum ofzo

SennX
22 januari 2004, 21:38
heb ook ff vraagje
euhm hoe kan je je map in het spel importeren ? heb een mapje gemaakt om te testen en wil dus is zien in game .
maarueh nu noemt ie nog naam.map hoe kank die laten werken in de game? :)

otsjo
22 januari 2004, 21:55
Originally posted by SennX
heb ook ff vraagje
euhm hoe kan je je map in het spel importeren ? heb een mapje gemaakt om te testen en wil dus is zien in game .
maarueh nu noemt ie nog naam.map hoe kank die laten werken in de game? :)

compilen met een programaatjuh
kwee ook nie goed hoe
kheb het nog nie nodig
WANT MIJN MAP GRAAKT NIE AF ZONDER RELIEF !

help me plzz
kben al zo lief geweest om er geen nieuwe thread van te make

NaaiT
23 januari 2004, 07:48
voor spel te importere (= compile), moet je de searchbutton es gebruike. Ik heb da ier nl nog al gepost ;)
http://dynamic4.gamespy.com/%7Emap/callofduty/index.php

is een goeie mapcommunity, je kan er veel vinden :)

voor relief: er is altijd 1 kant die goed blijft, dus misschien heb je je brush wat verkeerd gedraaid. (vb als je een verticale brush wil hebben, moet je eerst een horizontale maken, dan simple terrain mesh, editen en dan pas draaien) Kijk eens goed naar alle zijden van je terrain, er moet er wel eentje bij zitten die nog goed is. (maak desnoods u terrain wa groter, zodat je het goed ziet)

Het kan zijn da, wanneer je compiled, da terrain ineens doorzichtig is en je er door valt. Dan heb je nx mis gedaan, maar dat ligt aan de texture die je erop plakt. Sommige ground-textures zijn nl niet terraincompatibel :( Gewoon een andere texture erop legge wil do it ;) Of je kan ook je terrain kopiëre, en 1 vakje onder je normale terrein krak hetzelfde terrein leggen (ditmaal wel met een andere texture) Hierdoor ga je het bovenste terrein zien, maar ga je eigenlijk op die onderste stappen. (dus je gaat ook geluid hebben van die onderste)

.Ph0eniX
23 januari 2004, 10:42
Originally posted by .Nighthawk.
voor spel te importere (= compile), moet je de searchbutton es gebruike. Ik heb da ier nl nog al gepost ;)
http://dynamic4.gamespy.com/%7Emap/callofduty/index.php

is een goeie mapcommunity, je kan er veel vinden :)

voor relief: er is altijd 1 kant die goed blijft, dus misschien heb je je brush wat verkeerd gedraaid. (vb als je een verticale brush wil hebben, moet je eerst een horizontale maken, dan simple terrain mesh, editen en dan pas draaien) Kijk eens goed naar alle zijden van je terrain, er moet er wel eentje bij zitten die nog goed is. (maak desnoods u terrain wa groter, zodat je het goed ziet)

Het kan zijn da, wanneer je compiled, da terrain ineens doorzichtig is en je er door valt. Dan heb je nx mis gedaan, maar dat ligt aan de texture die je erop plakt. Sommige ground-textures zijn nl niet terraincompatibel :( Gewoon een andere texture erop legge wil do it ;) Of je kan ook je terrain kopiëre, en 1 vakje onder je normale terrein krak hetzelfde terrein leggen (ditmaal wel met een andere texture) Hierdoor ga je het bovenste terrein zien, maar ga je eigenlijk op die onderste stappen. (dus je gaat ook geluid hebben van die onderste)

Om het juiste geluid te krijgen kunde miss gewoon de shader van de onderste op de bovenste texture zetten

der staan btw video tutorials op www.modsonline.com

otsjo
23 januari 2004, 11:51
Originally posted by .Nighthawk.
voor spel te importere (= compile), moet je de searchbutton es gebruike. Ik heb da ier nl nog al gepost ;)
http://dynamic4.gamespy.com/%7Emap/callofduty/index.php

is een goeie mapcommunity, je kan er veel vinden :)

voor relief: er is altijd 1 kant die goed blijft, dus misschien heb je je brush wat verkeerd gedraaid. (vb als je een verticale brush wil hebben, moet je eerst een horizontale maken, dan simple terrain mesh, editen en dan pas draaien) Kijk eens goed naar alle zijden van je terrain, er moet er wel eentje bij zitten die nog goed is. (maak desnoods u terrain wa groter, zodat je het goed ziet)

Het kan zijn da, wanneer je compiled, da terrain ineens doorzichtig is en je er door valt. Dan heb je nx mis gedaan, maar dat ligt aan de texture die je erop plakt. Sommige ground-textures zijn nl niet terraincompatibel :( Gewoon een andere texture erop legge wil do it ;) Of je kan ook je terrain kopiëre, en 1 vakje onder je normale terrein krak hetzelfde terrein leggen (ditmaal wel met een andere texture) Hierdoor ga je het bovenste terrein zien, maar ga je eigenlijk op die onderste stappen. (dus je gaat ook geluid hebben van die onderste)
merci ge hebt mijn levensvraag beantwood :p

AlreadyDead
22 mei 2004, 16:08
voor zo ne mesh binnestebuiten te keren moet je CTRL + I doen ( van invert)
dan staan de tex aan de andere kant


hiermee leer ik mapjes maken:


http://richdiesal.jedioutcastmaps.com/tutorials

skillzilla
22 mei 2004, 22:05
http://www.modtheater.com/forum/forumdisplay.php?f=83
http://diskawa.info.se/
http://inherent.infinityward.com/faq/index.php

video tutorials --> http://dynamic4.gamespy.com/%7Emap/callofduty/forums/index.php?showtopic=1114

skillzilla
23 mei 2004, 17:18
voor spel te importere (= compile), moet je de searchbutton es gebruike. Ik heb da ier nl nog al gepost ;)
http://dynamic4.gamespy.com/%7Emap/callofduty/index.php

is een goeie mapcommunity, je kan er veel vinden :)

voor relief: er is altijd 1 kant die goed blijft, dus misschien heb je je brush wat verkeerd gedraaid. (vb als je een verticale brush wil hebben, moet je eerst een horizontale maken, dan simple terrain mesh, editen en dan pas draaien) Kijk eens goed naar alle zijden van je terrain, er moet er wel eentje bij zitten die nog goed is. (maak desnoods u terrain wa groter, zodat je het goed ziet)

Het kan zijn da, wanneer je compiled, da terrain ineens doorzichtig is en je er door valt. Dan heb je nx mis gedaan, maar dat ligt aan de texture die je erop plakt. Sommige ground-textures zijn nl niet terraincompatibel :( Gewoon een andere texture erop legge wil do it ;) Of je kan ook je terrain kopiëre, en 1 vakje onder je normale terrein krak hetzelfde terrein leggen (ditmaal wel met een andere texture) Hierdoor ga je het bovenste terrein zien, maar ga je eigenlijk op die onderste stappen. (dus je gaat ook geluid hebben van die onderste)

textures met een wit randje worden gebruikt als alpha textures en hebben geen "player collision".

uterke
25 mei 2004, 17:53
mss is dit iets voor op gamedesign forum, en op gamedesign.be zijn er 2 tutorials waarmee als ge ze doorleest toch al iet kunt maken en mappen :)

TERROR TIMER
1 augustus 2006, 12:15
jow gaste ik heb een vraagje bij mijn COD2 radiant zie ik niks in het schermpje recht bove daar zie ik alleen lijnen maar geen textruces (ja ik weet fout getypt boeie) :p oooh ja als ik toch geholpe word kunne jullie me misschien heel duidelijk zegge hoe ik relief krijg en wat je moet doen als je wapens erin wil zette moet je die dan solid make of detail ofzo wat en als iemand weet hoe je bocht maakt zou dat ook top zijn

mijn dank is een meter lang voor degene die hier de antwoorden op heeft:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

jha ik weet ik ben latsig he :P

TERROR TIMER
1 augustus 2006, 12:28
ik had een vraag bij mij cod2 radiant zie iki niks in het kleine scherm rechts boven dus als ik zeg maar mijn vloer van hout maakt zie ik het daar niet en als we tog vbezig zijn kna iemand me vertelle wat ik moet doen met als ik wapens in een map pleur ik bedoel van moet ik ze solid weapon clip maken ofzo en hoe krijg je relief en nog wat hoe doe je de spawn regelen

voor de gene die dit oplost mijn dank is een meter lang :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

ja ik weet ik ben lastig :x

TERROR TIMER
1 augustus 2006, 12:29
sry dat ie er 2 keer in staat foutje van mij de volgende keer snoei ik me de mond :x:x:x:x

uterke
1 augustus 2006, 13:10
al die vragen die hier steld zullen er maar weinigen weten, ik zou zeggen vraag het eens in het gamedesign forum of op http://www.gamedesign.be/wiki/index.php?title=Hoofdpagina
daar is ook een forum

gl, mappen leer je niet in 1 dag ;) begin klein en met te proberen leer je het wel

bRahms
1 augustus 2006, 13:26
Een thread van in 2004? O_O