PDA

Volledige versie bekijken : Server kast



ToasT
1 april 2019, 16:24
Voor in mijn huisje heb ik redelijk wat netwerk voorzieningen gepland. 2 aansluitingen aan mijn pc, 4 aan de tv en 2x 2 in de kinderslaapkamers.
Hang ik hiervoor best een patchkast? Ik zou er dan een 12 voudig patch paneel en 12 voudige switch in voorzien.
Mag ik dan de leidingen in preflex gewoon in een kabelgoot laten lopen tot in de kast? Spaart me weer een hoop slijpwerk.
Ik neig naar een 10" kast. De bodem van de schatkist komt al veel te dichtbij.
Zijn er merken waar ik zeker moet van wegblijven? Vooral naar de switch toe, de rest lijkt me redelijk simpel qua bouw dat er weinig mis mee kan gaan.
Mag ik andere toestellen (NAS) plaatsen in de kast? Modem plaats ik er wss beter bij voor het WiFi bereik.

Provider is Scarlet en ik heb nog cat5e kabel.

the_fox
1 april 2019, 23:27
Dus, waarom een klein rackske hangen?
Ge zit met 12 kabels in een vaste setup, bovendien nog in kabelgoten; dus ik zie geen voordeel voor een patchpanel. Verder zit ge met allemaal hardware die niet rack-mountable gaat zijn (m.u.v. patch panel dat niet nodig is en switch dat ge nog moet kopen).

Als je de kabels gewoon in kabelgoten wilt leggen om kosten/tijd te besparen, waarom in godsnaam dan investeren in een telecom rack+patchpanel om omhoog te hangen?
En als ik het dan nog goed lees, wilt ge uw modem in een metalen kooi steken om het wifi bereik te optimaliseren; does not compute...

Renegadexxripxx
2 april 2019, 00:51
Mijn providerModem hängt in de patchkast. Mijn wifi modem staat boven samen met de andere om een mesh te maken

ToasT
2 april 2019, 04:19
Klein typefoutje gemaakt: de modem komt er buiten te staan ipv er bij.
Een router of switch voor zoveel aansluitingen heb ik momenteel niet, enkel 1 tje met 4 aansluitingen.
Mijn eerste idee was om een (gaming) router te kopen maar dit geeft een veel mooiere afwerking imo. Ik ging er ook van uit dat je niet rechtstreeks met je kabels naar de switch mocht.

Een voorstel hoe jullie dan wel zouden werken, mag natuurlijk ook.

|nfected
2 april 2019, 06:30
Alles hangt af wat uw budget is maar Zo'n patch panel is gewoon afwerking en niet echt nodig.


Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Renegadexxripxx
2 april 2019, 06:32
Ik heb een 2de handset kast en patchpaneel op de kop getikt. Voor 50 Euro.

En die dan opgehangen en kabels in afgemonteerd.

RealRoot
2 april 2019, 14:33
merk qua rack maakt echt niet uit, zoek gewoon de goedkoopste. je kunt met keystones werken, maar dit is alweer extra kost. om het goedkopere te houden kun je ook gewoon uw patchkabels afmonteren met gewone RJ45 connectoren en deze dan rechtstreeks in uw router/switch te steken.

Ik had geen plaats om een rack te zetten (diepte was het probleem, ivm schuifdeur die ervoor komt) gewoon alles tegen de muur gevezen, moet enkel nog kijken om kabelgoten te kopen en dan monteren.

ToasT
2 april 2019, 16:23
Eventjes zitten 'rommelen' op Amazon

Switch (https://www.amazon.de/gp/product/B0054TXRVQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)
Patch Paneel (https://www.amazon.de/gp/product/B001DA7AA4/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)
Kast (https://www.amazon.de/DIGITUS-10-Wandgehäuse-Netzwerk-Serverschrank/dp/B079NQVNHY/ref=pd_sim_0_33?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B079NQVNHY&pd_rd_r=6c8a3472-5572-11e9-9921-9d753a779461&pd_rd_w=IkyP6&pd_rd_wg=VMQpi&pf_rd_p=b0773d2f-6335-4e3d-8bed-091e22ee3de4&pf_rd_r=VAG7ZS7JHFF3J2SWME33&psc=1&refRID=VAG7ZS7JHFF3J2SWME33)
stekkerdoos (https://www.amazon.de/gp/product/B01GKXPJI8/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)

Komt net boven de 140€.

Iemand enige opmerkingen? Stekkerdoos is jammerlijk genoeg wel met randaarding ipv penaarding, maar ik vind die nergens.

Destel
2 april 2019, 16:54
100mbps switch? :crazy:

MorGo7h
2 april 2019, 17:17
100mbps switch? :crazy:

Inderdaad, dat was ik ook aant denken...

Dat patchpaneel ziet er ook zeer onhandig uit. Probeer maar eens uw kabels daar in te monteren. Ge zoekt beter een keystone patchpaneel. Dan kan je eerst de connectors op de kabels zetten en ze dan in het patchpaneel klikken. Maar voor thuis gebruik zou ik het gewoon zonder doen en gebruik maken van zo'n plaatjes: https://www.netwerkproducten.com/254-mm-10-kabelinvoer-paneel-10-inch-met-borstel-0.html

Als ge uw NAS In de patchkast wilt zetten, zorg er dan voor dan uw patch kast voorzien is van voldoende koeling.
Ik zou gewoon uw NAS er op zetten zoals deze man gedaan heeft: https://imgur.com/a/Ud8dXdw

ToasT
2 april 2019, 20:28
Die imgur link lijkt niet te werken bij mij, zowel op de telefoon als op pc krijgt ik enkel een zwart beeld. Switch is inderdaad een misse, die dat ik eerst had gekozen, had een levertermijn van 2 tot 3 maanden en deze leek er sterk op :)
Patchpaneel was ik daarnet in de auto ook al serieus over aan het twijfelen, de kabels komen er dan ook nog bij als extra kost natuurlijk.

Geupdate versie:

kast (https://www.amazon.de/gp/product/B079NQVNHY/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A1X0M9U5WW1195&psc=1)
switch (https://www.amazon.de/gp/product/B003UWRYBI/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)
kabeldoorvoer (https://www.amazon.de/gp/product/B000Z27NCQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)
Stopcontacten (https://www.amazon.de/gp/product/B01GKXPJI8/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)


*edit* kabeldoorvoer is niet nodig, er is reeds een 'borstel' voorzien voor 1 kabeldoorgang en een plaatje voor de andere.

MorGo7h
2 april 2019, 22:38
Die imgur link lijkt niet te werken bij mij, zowel op de telefoon als op pc krijgt ik enkel een zwart beeld. Switch is inderdaad een misse, die dat ik eerst had gekozen, had een levertermijn van 2 tot 3 maanden en deze leek er sterk op :)
Patchpaneel was ik daarnet in de auto ook al serieus over aan het twijfelen, de kabels komen er dan ook nog bij als extra kost natuurlijk.

Geupdate versie:

kast (https://www.amazon.de/gp/product/B079NQVNHY/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A1X0M9U5WW1195&psc=1)
switch (https://www.amazon.de/gp/product/B003UWRYBI/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)
kabeldoorvoer (https://www.amazon.de/gp/product/B000Z27NCQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)
Stopcontacten (https://www.amazon.de/gp/product/B01GKXPJI8/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)


*edit* kabeldoorvoer is niet nodig, er is reeds een 'borstel' voorzien voor 1 kabeldoorgang en een plaatje voor de andere.

Hmmm, vreemd. Hier werkt de link zonder problemen op meerdere toestellen en browsers.

De switch die je nu toont is een gigabit switch, dus die zou moeten voldoen. De kast en stekker zullen wel OK zijn. Daar kan je weinig mee verkeerd doen. Tenzij je jouw NAS er wilt in plaatsen, dan moet het een kast zijn met ventilatie.

Destel
2 april 2019, 23:11
Telenet heeft vandaag problemen met oa. Imgur foto’s (gehad? weet niet of het al voorbij is), tenzij je andere DNS servers ingesteld hebt. Vandaar dat sommige mensen de foto’s niet kunnen (konden) zien.

Die gast heeft een paar indrukwekkende foto’s/builds op zijn imgur profiel :)

MorGo7h
2 april 2019, 23:41
Telenet heeft vandaag problemen met oa. Imgur foto’s (gehad? weet niet of het al voorbij is), tenzij je andere DNS servers ingesteld hebt. Vandaar dat sommige mensen de foto’s niet kunnen (konden) zien.

Die gast heeft een paar indrukwekkende foto’s/builds op zijn imgur profiel :)

Ah dat verklaart veel. Ik gebruik 1.1.1.1 en opendns

koenpje
3 april 2019, 10:25
De switch die je nu toont is een gigabit switch, dus die zou moeten voldoen. De kast en stekker zullen wel OK zijn. Daar kan je weinig mee verkeerd doen. Tenzij je jouw NAS er wilt in plaatsen, dan moet het een kast zijn met ventilatie.

Bwa ventilatie moet niet, zelfs niet voor een NAS, die kasten hebben bovenaan verluchtingsgaten, warmte stijgt, etc..

Wat ik wel zeker zou bijkopen is een 'shelf', je hebt altijd materiaal die niet in een rack kan gemonteerd worden zoals modems etc, en die kan je dan proper op een shelf zetten: https://www.amazon.de/DIGITUS-Fachboden-f%C3%BCr-Netzwerk-Serverschr%C3%A4nke/dp/B000Z1ZP3G/ref=pd_bxgy_60_img_2/261-0992529-7349566?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B000Z1ZP3G&pd_rd_r=d72b7162-55e9-11e9-bf95-d713c2fc1b4b&pd_rd_w=8GHHt&pd_rd_wg=44WpI&pf_rd_p=449f5fd6-8f81-46b7-aa57-ca96572671a1&pf_rd_r=EVF746YTVX566W0Z04MC&psc=1&refRID=EVF746YTVX566W0Z04MC

Weet ook niet of de rack vijzen er bij zitten, anders: https://www.amazon.de/dp/B073WDSPS8/ref=sspa_dk_detail_9?psc=1&pd_rd_i=B073WDSPS8&pd_rd_w=mXK4P&pf_rd_p=00903874-3af0-47e0-8622-ee58087f71cf&pd_rd_wg=BDIb3&pf_rd_r=NN7ZNY2G4XDSH46TV70B&pd_rd_r=8d25b4a0-55e9-11e9-bf95-d713c2fc1b4b&smid=A326X3AG3XUTK4

Muscleduck
4 april 2019, 13:11
Ik zou zeker een patch paneel plaatsen. Digitus is mij aangeraden door een vriend die in de ICT zit. Ik ben zelf ook van plan om een patch paneel te plaatsen. Kabel die in de muur zit is eigenlijk niet gemaakt om een RJ45 kopje op te steken. De aders zijn solide ipv gevlochten en kunnen breken, zeker als je af en toe kabels versteekt. Een patchpaneel om je kabels op af te werken en dan een switch idd.

EDIT: iemand die weet waar ik een enclosure kan kopen voor 10" patch kast? Ik wil mijn tv versterker in een enclusure steken maar vind geen betaalbare. Zoiets (https://www.ebay.co.uk/itm/1U-Half-Rack-10-5-inch-Enclosure-Vented-Chassis-300mm-deep-in-black/291189010164?epid=1753597724&hash=item43cc37aef4:g:vZQAAOSwbqpTwXli), maar betaalbaarder.

stupid_noob
4 april 2019, 14:35
Ik heb bij ons toch ook wel een kast gehangen, zorgt ervoor dat alles net wat properder afgewerkt kon worden.

https://i.imgur.com/cQiJ5gb.jpg

@muscleduck: ik heb alles gekocht via patchkast.nl. Volgende dag had ik alles al binnen.

koenpje
4 april 2019, 20:25
Kabel die in de muur zit is eigenlijk niet gemaakt om een RJ45 kopje op te steken. De aders zijn solide ipv gevlochten en kunnen breken, zeker als je af en toe kabels versteekt. Een patchpaneel om je kabels op af te werken en dan een switch idd.

Al lang geleden dat ik nog zo'n BS gehoord heb :/

Muscleduck
5 april 2019, 00:54
Al lang geleden dat ik nog zo'n BS gehoord heb :/

Tiens, 't is nochtans wel zo. Een kabel die je in de muur trekt werk je aan 1 kant af met een muurplaat en de andere kant een patchpaneel of zo'n keystone die in een zekeringkast past.

https://www.blackbox.com/en-us/resources/black-box-explains/cables/solid-vs-stranded-cable

Hier de 1e link die ik op Google tegen kom:


Solid cabling runs are usually a single run of wire and are best for wall jacks and horizontal runs. These solid-conductor cables designed for backbone cable runs should not be flexed, bent or twisted repeatedly. It’s suggested for runs between two wiring centers or from the wiring center to an outlet. Its attenuation is better than that of stranded-conductor cable, allowing for better performance over longer distances.

Solid conductor cables are ideal for structured wiring within a building. They can be easily punched down into wall jacks and patch panels as they consist of a single conductor. The wire seats properly into the insulation displacement connector (IDC).

MorGo7h
5 april 2019, 12:26
Ik zou zeker een patch paneel plaatsen. Digitus is mij aangeraden door een vriend die in de ICT zit. Ik ben zelf ook van plan om een patch paneel te plaatsen. Kabel die in de muur zit is eigenlijk niet gemaakt om een RJ45 kopje op te steken. De aders zijn solide ipv gevlochten en kunnen breken, zeker als je af en toe kabels versteekt. Een patchpaneel om je kabels op af te werken en dan een switch idd.

EDIT: iemand die weet waar ik een enclosure kan kopen voor 10" patch kast? Ik wil mijn tv versterker in een enclusure steken maar vind geen betaalbare. Zoiets (https://www.ebay.co.uk/itm/1U-Half-Rack-10-5-inch-Enclosure-Vented-Chassis-300mm-deep-in-black/291189010164?epid=1753597724&hash=item43cc37aef4:g:vZQAAOSwbqpTwXli), maar betaalbaarder.

In dat geval is het wel te overwegen.
Hier zijn de kabels in de muren ook gewoon stranded wires die wel tegen het plooien kunnen.

ToasT
20 april 2019, 10:57
Switch past dus niet in de kast. Er stond wel degelijk dat hij in een kast paste maar niet in welk formaat.

Dan maar even out of the box moeten denken.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190420/537ab1eb5b28e38f9a869adf8d5dcebc.jpg

desolation
21 april 2019, 11:27
uw kast is toch duidelijk niet 19", ik wist niet dat zoiets bestond zelfs :D

ToasT
21 april 2019, 11:59
Nope 10 inch. Ik had voort gegaan op de afmetingen van de switch maar ik had dus beter wat meer opgezocht