1. #1
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27

  < BUY&SELL REGELS > Update 22/12/2016 geldigheid biedingen + vergelijkingen

  INLEIDING en SHORTCUTS :

  Hieronder volgen de Buy/Sell forum regels, how to's en andere tips (clickable links).

  Opgelet : lees ten allen tijde de aparte subforumrules !!!

  Buy/Sell Forum Inleiding

  Het forum dat dient om spullen te verkopen of om iets 2de hands te kopen, hier kan ook geruild worden. Omdat dit een populair onderdeel van het forum is, wordt deze sectie streng gemodereerd en moeten volgende regels in acht worden genomen:

  Flameposts of een uiterst onvolwassen post in een thread wordt onmiddellijk bestraft met een berisping, de graad hiervan wordt bepaald door de ernst van de overtreding (een permanente ban kan ook voorkomen als je meerdere rules negeert), dus als je je account wilt behouden voor op andere forums hou je je beter gedeisd.

  Zolang de prijs niet hoger is dan de nieuwwaarde van het aangeboden product wordt iedere post welke geen bieding of vraag is ivm het product aanzien als off topic.

  De regels worden streng gemodereerd, d.w.z. dat als je deze niet naleeft je een berispingen/ban kan krijgen naargelang de ernst van de overtreding.
  Bij klachten kan je terecht bij de ombudsman ombudsdienst@9lives.be.


  ____________________________________

  Voorwaarden voor het aanmaken van een goede en duidelijke thread.

  1.) Specificaties van uw product al of niet via een link op de website van de makers.
  2.) Vermelding aanwezigheid factuur.
  3.) Vermelding van verkoop op andere plaatsen. (E-Bay niet toegelaten !!!)
  4.) De verzendmethodes + kostprijs op voorhand gekend of/en afhaling.
  5.) Een minimum en/of meeneemprijs zijn aangeraden.Verhogen van meeneemprijs is verboden! Een prijsvermelding zonder meer wordt aanzien als meeneemprijs exclusief verzendingskost! Minimumprijs mag niet hoger zijn dan nieuwprijs. Voorrang geven aan pakketverkoop kan enkel indien er duidelijk een vermelding in het begintopic aanwezig is dat de bedragen van de individuele aangoboden items minimumprijzen zijn. Mocht de verkoper ook meeneemprijzen voor de individueel aangeboden items toevoegen, dan vervalt de voorang van pakketverkoop bij het bereiken van een meeneemprijs.

  Vb: als iemand meeneemprijs biedt op product A, even later biedt iemand meeneem op A en B, dan heeft die eerste persoon voorrang want hij bood als eerste meeneemprijs.
  6.) Vermelding van eind datum + uur van de verkoop .

  * Deze voorwaarden moeten in elke verkoop voorkomen !
  * Het is tevens ten strengste verboden om eind datum & uur nadien nog te veranderen !


  Algemene regels VERKOOP/AANKOOP
  Op dit forum gelden enkel de onderstaande forumregels,eigen verzinsels zoals "ik behoud mij het recht niet te verkopen en/of ..." zijn nutteloos en overbodig.
  1.) Maximum aantal toegelaten objecten:
  max 20 stuks aan max 20 €/stuk en vanaf 21€/stuk max 5 identieke stuks !
  (Grotere aantallen zijn enkel toegestaan om bv. een verkoop van uw +/- 100 niet identieke strips of cd-dvd's of 1000 ledjes of ... te kunnen realiseren maar dit staat uiteraard wel onder streng toezicht dus maak er geen misbruik van)

  2.) In de verkoopsthread heb je recht op 3 ups. Opgelet, extra info zien we ook als een up. (Na de 3 ups ben je verplicht om 3 dagen te wachten na je laatste post in die thread, vooraleer je dezelfde objecten terug mag verkopen in een nieuwe thread.)

  3.) Ongewenste replies, zoals flame en spam, worden niet getolereerd. Degenen die dit doen krijgen een sanctie.

  4.) Bieden = kopen (en bod niet meer wijzigen), tenzij verborgen gebreken. Eens overboden geweest, vervalt dit gebod. Als een bod onder de minimumprijs is en het werd niet genoteerd, dan kan men het bod vrij terugtrekken. Indien men een bod intrekt (terwijl het minstens de minimumprijs had bereikt), kan de verkoper in principe negatieve/neutrale feedback geven aan de bieder omdat hij z'n bod niet opvolgt. Boden onder het minimum kunnen geschrapt worden op vraag van de verkoper.

  5.) Als verkoper ben je verplicht te verkopen bij het noteren van een bod of bij het behalen van de minimumprijs.

  6.) Wat niet toegestaan is om te verkopen/verhandelen of te kopen op 9lives:

  • Warez en omgebouwde consoles en reviewdiscs zijn NIET toegelaten (2 dagen ban) !!!
   Eveneens niet toegelaten zijn pandora batterijen,m3 cards,etc.. kortom alle hardwarematige aanpassingen met oog op piraterij. Firmware updates zijn wel toegelaten.
  • Samples , testexemplaren (hardware en software ) en ES produkten zijn NIET toegelaten.
   (Ruilen en/of ... van promocopy's, ex-rentals,... etc waarop vermeld staat not for sale,... is dus ook verboden)
  • Erotiek / Porno is VERBODEN !
  • PC Games worden verhandeld met een lege account & het verhandelen van steam & mmorpg accounts is niet toegelaten link 1 - link 2 - link 3 . Ook voor andere (nieuwere) games zoals Battlefield 3, waarbij de gamemakers verbieden de account mee te verkopen, mogen logischer wijs ook hier niet verhandeld worden.
  • Etenswaren, drugs, medicijnen, drank en rookwaren zijn verboden.
  • Wapens zijn vanzelfsprekend verboden, ook iedere andere vorm zoals BBGuns,messen,alarmpistolen,replica's enz...
  • Verhuren en/of verkopen van (game)servers en hosting webruimte in al zijn vormen is verboden!
  • Verkoop van een OEM licentie is niet toegelaten,een OEM licentie kan enkel verkocht worden met de bijhorende pc. Ook al zijn er winkels die deze wel los verkopen,het is en blijft illegaal dus hier mag het NIET ! Klik hier voor meer info wat mag en niet mag.
  • De Belgische wet dient ten allen tijde nageleefd te worden! (o.a. verboden te verhandelen: eco/maaltijdcheques ...)
  • Verhandelen (verkopen of gratis weggeven,etc...) van dieren is verboden
  • Festivaltickets e.d. die volgens de voorwaarden niet doorverkocht mogen worden, mogen hier bijgevolg ook niet verhandeld worden.
  • Het aanbieden / verhandelen van diensten wordt niet toegelaten (bv: bijlessen, installeren hardware...). Ook wedstrijdacties (spaarpunten e.d.) die uitgaan van een fabrikant (bv. Coca-Cola & consoorten) mogen niet verhandeld worden, laat staan verkocht worden.
  • Een deal laten doorgaan "op voorwaarde van een feedback score" is niet toegelaten


  7.) Bieden kan enkel tot een vast afsluituur. Als verkoper is men vrij deze regel 'aan te passen'. Dit wil zeggen, de bieding laten lopen tot 24u na het laatste bod, ...of iets dergelijks. Indien hier niets over vermeld wordt is het tot dat uur en geen seconde later meer. Dus als men zegt af te sluiten om 21u of de bieding open te laten tot 21u, dan betekent dit dat men kan bieden tot 20:59:59. Als we dus 21:00 naast de post zien staan, is het bod te laat. Het afsluituur is max 7 dagen na het laatste, hoogste, geldige bod. Het afsluituur mag vervroegd worden, maar niet later gezet worden.

  8.) Er worden geen boden via PM/E-mail/chat gedaan. Transacties buiten het forum mogen als je de thread up-to-date gehouden wordt én er een link aanwezig is naar dit medium. De zogenaamde "vriendenkring" is dus té vaag.

  9.) Een object elders verkopen zonder de forumgangers hier een kans te geven om op te bieden, kan negatieve feedback verwachten!

  10.) Winkelverkoop is niet toegestaan (objecten met volledige garantie). Zie de extra post onderaan.

  11.) Reclame in een thread of signature voor rechtstreekse concurrenten van de 9Lives-organisatie worden ZEKER EN VAST NIET toegestaan .

  12.) Strikte voorwaarden voor INKOOPACTIES en LOTVERKOPEN. Zie de extra post hieronder voor meer info.

  13.) Titels zoals kameropruiming of varianten zijn niet toegelaten.

  14.) Verkoop van kleding is gelimiteerd tot 2 (unieke of nieuwere) stuks en wordt sterk geviseerd.

  15.) Interessepeilingen zijn niet toegelaten. Laat uw object eventueel eerst schatten.

  16.) Het invullen van uw gemeente is aangeraden.Zie de extra post onderaan.

  17.) Surpriseboxen: hiervan maakt men eerst de inhoud bekend aan de mods en dan zullen deze u meedelen of er een thread voor aangemaakt mag worden of niet.

  18.) Hier verkopen in combinatie met een veiling op eBay is niet toegelaten !

  19.) Let er ook op dat er op buy & sell diverse subforums zijn dus plaats uw threads in de correcte subforums,in elk subforum kan je in een sticky terug vinden wat er thuis hoort en indien je nog twijfelt kan je het aan de mods vragen !

  20.) Wanneer iemand een bod uitbrengt en er na exact 7 dagen nog geen reactie van de verkoper in de thread geweest is dan mag de bieder zich terug trekken zonder gevolgen/negatieve itrader.
  Twijfelgevallen kunnen altijd met ons besproken worden en wanneer je als threadstarter bv 3 dagen niet zou kunnen antwoorden verwachten we dat je dat meld in uw thread maar normaal gesproken start je geen thread op wanneer je weet dat je niet in staat bent te antwoorden
  Wacht dus altijd minstens 7 dagen na een akkoord/deal alvorens het geven van negatieve itraders anders kunnen deze als misbuik gesanctioneerd worden !

  21.) Wanneer iemand een thread start en deze niet opvolgt of reageert op vragen/boden ten laatste 7 dagen na het opstarten van zijn thread zal de thread gesloten worden en krijgt de ts hiervoor een infraction !
  Idem aan regel 20 dat wanneer je als threadstarter bv 3 dagen niet zou kunnen antwoorden verwachten we dat je dat meld in uw thread maar normaal gesproken start je geen thread op wanneer je weet dat je niet in staat bent te antwoorden
  Wacht dus altijd minstens 7 dagen na een akkoord/deal alvorens het geven van negatieve itraders anders kunnen deze als misbuik gesanctioneerd worden !

  22.) Off-Topic is een fenomeen die op zo een groot forum sterk aanwezig is,vandaar dat we er streng op toezien.
  Alles wat voorkomt in de thread die geen bod of vraag is gericht naar of over het object , die geen prijsaanduiding met link is, die geen info verschaft die kan wijzen op afpersing, afzetting of bedriegerij is, zien we als off-topic.

  23.) Een verkoper heeft het recht een bod te weigeren wanneer de bieder 2 of meer negatieve deals achter de rug heeft, of wanneer er nog geen iTrader score is.

  24.) Wanneer software verkocht wordt, wordt aangenomen dat de afkomst Belgisch is (dwz, met Nederlandstalige cover en boekje). Indien anders moet dit vermeld worden. Ook games vallen onder deze regel.

  25.) Wat wél toegestaan is om te verkopen/verhandelen of te kopen op 9lives:

  • Een wagen zonder keuring (=> Hiervoor werd gecommuniceerd met SBAT). Het kan, maar het moet uitdrukkelijk vermeld worden bij de verkoop + op de verkoopsovereenkomst, zodat de koper weet wat hij/zij kan verwachten.
  • Een betaling via paypal laten uitvoeren door iemand anders. Als hier echter onregelmatigheden of te hoge bedragen opgemerkt worden kan er opgetreden worden door ons.
  • Prijsvergelijking met buitenlandse shops, op voorwaarde dat die binnen de EU zijn (open grenzen). Hou er wel rekening mee dat er andere garantievoorwaarden en verzendingskosten gelden, ook is de service minder via het buitenland, kan garantie moeilijker te regelen zijn...


  26.) Wat niet kan bij een veiling:
  • Biedingen onder voorbehoud worden niet toegelaten. Om een goede en ordelijke gang van zaken in het bieden te behouden, mogen er geen boden onder voorbehoud of met 'voorwaarden'/'indien'... geplaatst worden. Stel je vraag eerst en bied dan (afhankelijk van de duidelijkheid van het antwoord).
  • Een topic schrappen wanneer er reeds geboden werd in de thread, is niet toegelaten en wordt bestraft met 1 dag ban.
  • Prijsvergelijkingen doen met shops buiten de EU (andere voorwaarden, regels...)


  27.) Topic sluiten:
  Gelieve uw topic te laten sluiten als alles afgehandeld is. Dit kan dmv de "report"-knop (de knop met de driehoek links onder elke post).
  Na 14 dagen geen reactie wordt een topic normaal automatisch afgesloten. Indien hier protest tegen is in bepaalde gevallen, mag men dit aankaarten via een report of via het feedback-topic.  ____________________________________

  Bij opmerkingen , onregelmatigheden of blacklist betwistingen is er nu het #9lives.buy&sell channel op quakenet.

  9Lives noch de moderators zijn verantwoordelijk voor eventuele miskopen, ze hebben wel het recht om te allen tijde modificaties aan de rules toe te voegen en infractions te geven indien nodig.

  Report this post to a moderator kan men ook gebruiken moest er iets onregelmatig gebeurd zijn wat wij mods over het hoofd hebben gezien, vermeld dan ook duidelijk de reden.

  In alle gevallen blijven de algemene forum regels ook hier van kracht.

  Hieronder volgen andere (uitgebreide) regels en tips.

  1.) Lotverkoop / Winkelverkoop / Inkoopactie

  2.) Profiel : gemeente invullen

  3.) Veilig zaken doen

  4.) Verzending en how-to

  5.) Topicgenerator

  6.) Itrader handleiding

  7.) Berispingen -> Strengere aanpak


  8.) Extra tips

  9.) Wat te doen bij oplichting ?
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 18 mei 2017 om 12:58
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 2. #2
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  Lot en winkel verkopen - Verduidelijking -

  De laatste tijd zijn er meer en meer lotverkopen. Sommige personen houden het bij een eenmalige actie, anderen doen bijna niets anders om het zo te zeggen. Er werden threads gesloten en tegelijk bleven er anderen open. Er is onduidelijkheid en op den duur wist niemand het niet meer. Daarom deze verduidelijking.

  Eerst een omschrijving van wat naar onze interpretatie een winkelverkoop is:
  - Het verkoop van meerdere hoeveelheden van een een NIEUW product.
  - En hierbij facturen of dergelijke uitgeeft.

  Dit is duidelijk neem ik aan.

  Dan betreffende lotverkopen. Een occasioneel lot, waar enig forumgebruiker iets aan kan hebben is toegelaten. Echter:


  Het spreekt vanzelf dat je dezelfde onderdelen een week later niet nog es moet verkopen.  INKOOPACTIES - Verduidelijking -

  • IA advertising bestaat uit 1 thread met 1 post (geen replies) en wordt gereport om geclosed te worden na het opstarten.
  • Dit beperkt zich enkel tot advertising, organiseren van een IA op dit forum is uit den boze. Voorzie uw advertisement ook van voldoende info want je hebt maar 1 kans om de thread te starten.
  • Noch 9lives, noch de moderators zijn verantwoordelijk voor de organisatie/afloop van de geadverteerde IA.
  • IA's dienen gestart te worden onder shoppingcenter buy&sell algemene info & discussies.
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 16 maart 2010 om 16:12
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 3. #3
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  GEMEENTE INVULLEN IN UW PROFIEL !!!

  Beste members,

  Mogen wij even jullie aandacht vestigen op jullie profiel !!

  Vanaf heden raden we aan uw correcte woonplaats in te vullen zodat de onnodige vraag van “vanwaar ben jij” niet telkens opnieuw moet gesteld worden !
  Dit komt iedereen ten goede ook uzelf,het heeft geen enkel nut deze niet en/of een gemeente zoals “van achter den hoek” in te geven daar er in uw threads toch naar uw correcte woonplaats zal gevraagd worden voor eventuele afhalingen dus bij deze gelieve allemaal massaal jullie profiel aan te passen.

  Dit doe je het liefst als volgt:
  Vul eerst de gemeente in waar je effectief woont !
  (eventueel gevolgd door de gemeente waar je als student op kot verblijft)
  De inwoners van een gemeente waarvan de naam van de gemeente meermaals voorkomt in Belgie kunnen dit dan optioneel aanvullen met het postnummer !

  Wij (mods) gaan dit in het oog houden en wij gaan de mensen die het nog niet gedaan hebben persoonlijk op de hoogte brengen dit te doen.

  Bedankt bij voorbaat .
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 4. #4
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  VEILIG ZAKEN DOEN

  Dit is een beknopte samenstelling van DEZE thread.

  Allereerst willen wij aanhalen dat er geen manier is om misbruik via 2de hands verkoop 100% te voorkomen.


  U koopt iets 2de hands, dus u neemt automatisch enkele risico's en deze kunnen heel divers van aard zijn:
  De verkoper ontvangt het geld maar stuurt de goederen niet op.
  De goederen raken beschadigd door de post, door de slechte verpakking.
  De verkoper stuurt beschadigde goederen op.

  _______________________________________

  WAAR JE OP MOET LETTEN

  1. Bekijk altijd eerst de itraderscore van de tegenpartij. Dit om te weten hoe de koper/verkoper al gehandeld heeft.

  2. Als een deal rond is geef je ook uw mening over de tegenpartij en verloop van de deal via itrader.

  3. Om een veilige verkoop af te sluiten kan men 50% van het totaalbedrag op voorhand betalen en bij succesvol ontvangst de overige 50% betalen. (of 70% en 30%, dat maak je volledig zelf uit)
  Zo moet de verkoper wel actie ondernemen om het volledige bedrag in handen te krijgen.

  4. Altijd gegevens opvragen van koper/verkoper! Dit dient om bij eventuele problemen de persoon te kunnen contacteren, dat je niet alleen met zijn rekening nummer en nickname zit.

  5. Maak duidelijke afspraken over afhaling/verzending!

  6. De moderators en het forum kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor verkeerd gelopen transacties.

  7. Bewaar alles wat met de verkoop te maken heeft, bank uittreksels, pm's, emails etc... dit kan je helpen als er ooit problemen onstaan.

  8. Neem geen cheques aan!

  Bijkomende tips mogen altijd via mail of pm gestuurd worden.

  Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor problemen die voortvloeien door het gebruik van deze informatie.
  Gelieve deze tekst niet op een andere site te gebruiken!

  LOOPT HET TOCH FOUT ?

  Je hebt een deal afgehandeld… of tenminste, dat dacht je.

  Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden, in het slechtste geval heb je er geld aan verloren (normaler wijs geld gestort en niks ontvangen).
  Wat je dan kan doen is contact opnemen met één van ons om met aandrang te vragen het in orde te brengen, indien dat niet lukt kan je het proberen met een thread te starten en indien dit ook niet mag baten, zorg er dan voor dat je zeker zijn/haar adres hebt gevraagd (als je dit niet gedaan hebt .. had je toch beter moeten opletten).
  Aan de hand van die gegevens kan je ofwel een aangetekende brief sturen met daarin opnieuw te vragen om de deal te vereffenen ofwel telefoneren als je zijn/haar nummer hebt (ahv adres kan je vaak ook een nummer terugvinden www.1207.be ).

  De “laatste stap” die je kan doen is een aanklacht indienen bij de politie, wij kunnen uiteraard niet garanderen dat het hiermee in orde komt. Het hangt waarschijnlijk van de lokale politie af in hoeverre ze die aanklacht zullen behandelen en uiteraard ook afhankelijk van de ernst van de situatie. (lees: grootte van het bedrag). Contacteer ook even de E-cops, zij zouden zich nog meer bezighouden met dergelijke zaken.
  Zorg er ook voor dat je nog zoveel mogelijk bijhebt en eventueel afdrukt zoals e-mails, PM's, sms'en... als 'bewijsmateriaal'.

  Het spreekt dus voor zich om altijd voorzichtig te zijn, zeker bij grotere bedragen, aangetekend versturen is een must, de black- en whitelist controleren doet iedereen uiteraard ook op voorhand . Als de persoon in kwestie een zekere naambekendheid heeft, spring er dan ook voorzichtig mee om vooraleer te gaan beschuldigen .

  In de algemene regels vind je ook wat je kan doen om dit soort problemen te vermijden .
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 18 april 2009 om 18:34
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 5. #5
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  VERZENDING & HOW TO.

  De meest courante manieren van verzending zijn DE POST en KIALA.
  De Post kent iedereen, KIALA daarentegen is bezig met een flinke opmars en is zelfs goedkoper in de meeste gevallen.

  Tarieven van de Post Link en directe link naar taxipost 24h
  Tarieven van KIALA : Link


  Koeriers zijn er bij de vleet maar meestal wel duurder.
  De meest courante zijn DHL, ABX , UPS, FedEx


  _________________________________

  Enkele dingen waar je op moet letten:

  1. Ken je postbode en postkantoor

  2. Gebruik neutrale dozen, postdozen, ofwel de originele doos van het product maar afgescherm met vb krantenpapier of bruin inpakpapier.

  3. Zorg dat er niets rammelt in de doos aan de hand van bubbelplastiek,krantenpapier,plastieken winkelzakken enz.

  4. Als de waarde van het product meer is dan 100 euro, neem dan verzekerde zending of taxipost
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 6. #6
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  TOPICGENERATOR

  Een handige tool gemaakt door onze member Woverke met als doel éénvoudig een verkoopsthread te maken.

  Topicgenerator [Stap 1/3]


  voorbeeld:

  .1 Inleiding

  Hallo,

  Wegens aankoop laptop, verkoop ik mijn desktop + scherm.

  Zie hieronder voor specificaties.

  .2 Objecten

  1. 24 inch LED scherm

   1. Omschrijving: 1920x1080
    2ms
    10000:1
   2. Afbeelding: 24" LED
   3. Info: Sony België - Home
   4. Richtprijs: €120
   5. Minimumprijs: €100
   6. Meeneemprijs: €150
  2. Volledige PC

   1. Omschrijving: AMD Phenom™ II X6
    8 GB RAM
    ATi Radeon HD 5770
    4 TB SATA III
    dvd-rw
   2. Afbeelding: PC
   3. Info: SIN - Student Information Networking
   4. Richtprijs: €500
   5. Minimumprijs: €400
   6. Meeneemprijs: €750

  .3 Slot

  ------------------------------------------------------

  Met goedkeuring van de voltallige crew.

  Groeten,

  De Crew en Woverke.
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 16 september 2012 om 15:06 Reden: updated specs
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 7. #7
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  ITRADER HANDLEIDING

  Je kan na iedere koop/verkoop/ruil nu zelf iemand punten geven:
  +1 punt voor een positieve deal
  0 punten voor een neutrale deal
  -1 punt voor een negatieve deal

  Waar kan je de itraderpunten van een member zien:
  In het profiel van elk member die reeds itraderpunten heeft zal zijn itraderscore vermeld staan in zijn profiel.
  Bij members waar in hun profiel geen itraderpunten staan wil dit zeggen dat zij nog geen feedback gekregen hebben.

  Hoe kan je iemand punten/commentaar geven:
  Indien de member nog geen itraderpunten heeft kan je op zijn naam klikken en zal je optie itrader zien staan die je eveneens moet aanklikken.
  Indien de member reeds itraderpunten heeft kan je in zijn profiel op de itraderscore klikken en itrader zal openen,hier krijg je in het memberprofile ook de optie "submit feedback for..."
  Klik op deze submit tekst,er gaat nu een kader open waar je het volgende moet invullen:
  *Jij was de:
  Hier kies je uit koper,verkoper of ruil.
  *Globale ervaring:
  Hier kies je uit positief(+1) of neutraal(0) of negatief (-1)
  *Korte waardering:
  Hier zet je bv: goede verkoper of perfecte deal of .....
  *Zakenthread link:
  Hier vul je de link in van de originele thread waar de koop,verkoop of ruil heeft plaats gevonden.
  *Bijkomend commentaar:
  Hier kan je indien je wenst een uitgebreide commentaar betreffende de deal schrijven,zowel goede of slechte afloop,wat er juist is misgegaan enz....
  Nu gewoon op antwoord verwerken klikken en uw feedback is toegevoegd !
  Opgelet:
  Feedbackpunten/commentaar kunnen niet gewist worden dus geef elke deal genoeg tijd alvorens itraderpunten toe te kennen.
  Om iTraderpunten te geven moet één persoon de threadstarter zijn en moet de andere persoon in de thread zijn bod gedaan hebben.

  Wat te doen indien je een onterechte feedback ontvangen hebt:
  Je kan een onterechte score melden door op het gevarendriehoekje 'Report Bad Rating' te klikken als je je iTrader profiel bekijkt maar let er wel op dit zo snel mogelijk te doen (kan slechts tot 1 maand na het verkrijgen van de volgens u onterechte feedback betwist worden)

  OPGELET:
  Denk goed na alvorens een negatieve feedback te geven want op misbruik van itrader staan ook infractionpunten !
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 8. #8
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  Berispingen -> strengere aanpak !!!

  Beste forummembers,

  Het is de meesten onder jullie wel al opgevallen dat er steeds meer Off-topic en spam voorkomt in de meest onmogelijke threads/situaties.

  Met de komst van het nieuwe berispingssysteem zien we tevens de kans om STRENGER OP TE TREDEN.

  Het is onze bedoeling om de forum leefbaarder en aangenamer te maken.

  Het systeem gaat als volgt :

  De belangrijkste voor de gewone users zijn dus :


  UPS : 4 punten

  OFF-TOPIC : 4 punten

  VERKEERD SUBFORUM : 2 punten
  FOUTIEVE THREADTITEL : 4 punten

  MISBRUIK ITRADER SYSTEEM : 5 punten

  WAREZ : 15 punten

  Daarbij is van kracht :

  Banned by Moderators 10 punten = 1 Dag
  Banned by Moderators 15 punten = 2 Dagen
  Banned by Moderators 20 punten = 3 Dagen
  Banned by Moderators 25 punten = 4 Dagen
  Banned by Moderators 30 punten = Voor altijd


  Eventjes een optelsommetje doen en jullie zullen zien dat jullie best 2 x nadenken voor je iets verkoopt dat niet volgens de regels is ,de off-topic laat en het belangrijkst, uw verkoop ten allen tijde probeert goed af te handelen.
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 3 januari 2011 om 19:44
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 9. #9
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  EXTRA TIPS


  1) thread sluiten:
  Als men een thread lopen heeft op buy & sell en de verkoop is beëindigd door de reden dat de goederen reeds verkocht zijn en/of men een nieuwe thread wil starten en/of .... is het aangewezen de oorspronkelijke thread te laten sluiten !
  Dit om bv te voorkomen dat er 2 dezelfde threads naar boven gehaald worden of om nog lastig gevallen te worden terwijl de goederen reeds verkocht zijn.
  Dit kan je makkelijk realiseren door in uw originele thread op rapporteer (knop met uitroepteken) te klikken met de melding gelieve mijn thread te sluiten + de reden !

  2) dubbele post:
  Wanneer men per ongeluk een dubbele post maakt door het te snel te klikken of eender welke reden kan je die makkelijk zelf verwijderen door bij deze post op edit te klikken en dan op verwijderen.

  3) Bieden onder voorbehoud:
  Biedingen onder voorbehoud worden niet toegelaten. Om een goede en ordelijke gang van zaken in het bieden te behouden, mogen er geen boden onder voorbehoud of met 'voorwaarden'/'indien'... geplaatst worden. Stel je vraag eerst en bied dan (afhankelijk van de duidelijkheid van het antwoord).

  4) Reporten aan mods:
  Men kan bij geschillen,ruzies,overtredingen op regels etc steeds een report indienen aan de mods zodat er een snelle tussenkomst kan plaatsvinden,dit kan gewoon door in de thread in eender welke post rechtsonder op kwalijk bericht rapporteren (gevarendriehoekje) te klikken en een exacte beschrijving van het probleem neer te pennen.
  Op deze manier krijgen alle mods dit report en dit is dus veel effectiever dan een pm naar een mod te sturen.

  5) Zoekfunctie-tips voor subforums voorzien van voorvoegsels:
  - linksonderaan,onder de button "new thread" kan je bij Weergaveopties sorteren op voorvoegsel
  - zoeken => geavanceerd zoeken => zoekopties => en dan kiezen; PS2,X360, ...

  6) Paypal account beheren :
  Voor een paypal account heb je in tegenstelling tot wat velen denken, geen kredietkaart nodig. Men kan ook een overschrijving uitvoeren naar je eigen paypal account en dan hiermee paypal rekeningen betalen. Hou wel rekening met een vertraging van 1 à 2 dagen.

  Deze dienst is gratis, dus het is wordt door ons sterk aangeraden een paypal account te openen als je regelmatig aankopen online doet of wilt doen.

  7) Aankoop in het buitenland :
  Voor alle info ivm mogelijke importkosten als je iets koopt in het buitenland, kan je hier terecht.
  Calculate your import duty in a few quick steps for free | DutyCalculator
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 6 september 2012 om 19:59 Reden: spellingsfout
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

 10. #10
  Kwertie's schermafbeelding
  Lid sinds
  30/04/03
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  14.365
  iTrader
  158 (100%)
  Reputation
  2/27
  WAT TE DOEN BIJ OPLICHTING ?

  Wat als een deal toch verkeerd is gelopen ?

  Wat je kan doen om dit te vermijden, staat reeds uitgelegd in de richtlijnen van het buy and sell forum.

  Als verkoper.
  Als verkoper heb je weinig kans dat je opgelicht wordt, daar je best altijd wacht tot de koper je betaald heeft, tenzij anders overeen gekomen uiteraard.

  Als koper
  Als koper loop je natuurlijk iets meer risico.
  Wat als de deal toch is misgelopen.

  Probeer de verkoper te contacteren en hou het altijd beschaafd.
  Begin niet te dreigen met een gevecht, schelden,.... daar dit toch niets oplost. Als crew kunnen we eventueel wat druk uitoefenen door te wijzen op de regels en/of door een E-mail of PM te sturen om het in orde te brengen. Wij zijn helaas wettelijk niet veel meer bevoegd dan een 'gewone' member, dus onze 'krachten' zijn op dit vlak beperkt. Als gebruiker ben je dan uiteraard wel gerechtigd de persoon negatieve feedback te geven.

  Krijg je geen gehoor, is het best dat je klacht neerlegt bij de lokale politie.
  Ecops kan ook, maar die wijzen je verder naar de lokale politie.

  MAAR, wacht hiermee tot je alle mogelijkheden hebt geprobeerd om de verkoper te contacteren !!!

  WAT KAN JE DOEN ?
  Voorbereiding :
  Als er emailverkeer is geweest tussen de verkoper en u, deze natuurlijk bijhouden en afdrukken.
  Best ook de header kopiëren, hiermee kan de politie de persoon opsporen mocht je zijn adres niet hebben.
  PM berichten, thread url en andere berichten ook afdrukken.
  Ook het rekeninguittreksel waar op staat wanneer en hoe je betaald hebt.
  Is de betaling gebeurd via paypal of creditcard, kan je makkelijk je geld terug eisen door een claim te openen (zie site paypal).
  Het uitvoeren :
  Ga naar het politiekantoor en leg klacht neer tegen die persoon wegens oplichting.
  Ze zullen je een verhoor afnemen en leg alle documenten voor aan de dienstdoende agent.
  Je krijgt nadien een ondertekende kopie mee.

  WAT NU ?
  Nadien is het afwachten.
  Men tilt zwaar aan oplichting, er wordt zeker gehoor aan gegeven.
  Laat je niet afschepen met "het zal wel in orde komen", je staat achter je zaak !!

  Een klacht kan na een week opgelost zijn, maar kan ook meer dan een jaar duren.
  Dus geduld is de boodschap.
  The Crew.

  PS
  Ondanks onze goede wil mogen wij als mods nooit privégegevens vrijgeven dus daarom is het belangrijk om bij dergelijke gevallen de juiste instanties in te schakelen,zij hebben wel die bevoegdheid !!!
  __________________
  Laatst gewijzigd door Kwertie; 18 april 2009 om 18:40
  .
  Buy&Sell Moderator. Probleem? Report!
  no votes  

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen