Pagina 2 van 3 Eerste 123 Laatste
  1. #16
    Carrion's schermafbeelding
    Lid sinds
    23/11/08
    Locatie
    Tessenderlo
    Berichten
    19.087
    iTrader
    67 (100%)
    Reputation
    6/1527
    Wat waarschijnlijk niet gaat werken: andere monitor testen en zien of je zo uw default settings terug kan plaatsen
    Wat wel gaat werken: CMOS clearen, dan worden uw instellingen terug naar default gezet
    I know that there's a part of me, doomed to face eternity.

  2. #17

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Zat ook te denken aan CMOS clearen, alleen niet hoe het moet. Vind het niet direct terug met google.

  3. #18
    Carrion's schermafbeelding
    Lid sinds
    23/11/08
    Locatie
    Tessenderlo
    Berichten
    19.087
    iTrader
    67 (100%)
    Reputation
    6/1527
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yusifer Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Zat ook te denken aan CMOS clearen, alleen niet hoe het moet. Vind het niet direct terug met google.
    Staat normaal in de handleiding van uw moederbord.

    https://www.msi.com/Motherboard/supp...RO#down-manual

    pagina 37
    I know that there's a part of me, doomed to face eternity.

  4. #19
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.099
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    65/179
    Gewoon dat batterij'tje er 10 seconden uithalen. Dat reset de BIOS ook.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  5. #20

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Update, ik heb nu die batterij er 10 seconden uitgehaald en er dan weer in gestoken, maar nog altijd geen schermverbinding.

    Wat ik wel opmerkte, als ik de pc opstart is er 1 van de koelers, ik weet niet welke, die wel erg hard draait voor een seconde of twee (nogal luid) en dan normaal draait.

    Misschien breng ik hem beter binnen bij een winkel, ik weet alleen niet welke winkels in mijn buurt betrouwbaar/goed zijn. Vroeger ging ik daarvoor naar MyCom.

  6. #21
    MorGo7h's schermafbeelding
    Lid sinds
    8/03/06
    Locatie
    .
    Berichten
    9.258
    iTrader
    28 (100%)
    Reputation
    7/205
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yusifer Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Update, ik heb nu die batterij er 10 seconden uitgehaald en er dan weer in gestoken, maar nog altijd geen schermverbinding.

    Wat ik wel opmerkte, als ik de pc opstart is er 1 van de koelers, ik weet niet welke, die wel erg hard draait voor een seconde of twee (nogal luid) en dan normaal draait.

    Misschien breng ik hem beter binnen bij een winkel, ik weet alleen niet welke winkels in mijn buurt betrouwbaar/goed zijn. Vroeger ging ik daarvoor naar MyCom.
    Weet niet als het uitmaakt, maar heb je ook de PC zonder stroom gezet (stekker uitgetrokken) als de batterij er uit was? Kwestie dat het mobo zeker niet meer onder spanning staat.
    Fractal Design R6 -- Intel Core i7 8700k @ 5.0Ghz -- Asus Hero X -- Corsair Vengeance 16GB -- MSI Gaming X 1080 TI @ 2040Mhz/1000mV-- Corsair RM850x (2018) -- Custom water loop
    Samsung 970 EVO 500GB -- Samsung 850 EVO 500GB -- Seagate Barracuda ST500DM002 -- Acer XB271HU (165hz 1440p IPS)
    Corsair K70 -- Zowie FK2 -- Steelseries QcK heavy -- Sennheiser HD598 + Modmic 4.0

  7. #22

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Heb ik inderdaad gedaan. Voeding uitgeschakeld, dan de kabel eruit gehaald en voor de zekerheid nog even de powerknop ingedrukt zodat er geen restanten overbleven (had ik gelezen op 't internet en zag er geen kwaad in).

  8. #23
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.099
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    65/179
    Je had die eerst op de TV aangesloten? Was dat toevallig een 4K TV? Soms heeft een PC problemen om z'n resolutie aan te passen als je naar een kleinere resolutie gaat.

    Heb je je PC al eens op een monitor aangesloten?

    Heb dat heel soms meegemaakt toen ik een aantal PC bouwde. Heb die dan gewoon ineens aangesloten op mijn 34" en dan waren er geen problemen meer.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  9. #24

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Ondertussen ook op mijn huidige monitor aangesloten maar geen verbinding eveneens.

  10. #25
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.099
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    65/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yusifer Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ondertussen ook op mijn huidige monitor aangesloten maar geen verbinding eveneens.
    Je sluit die toch aan op de GPU? Niet op je mobo? Dat gebeurd vaker dan je denkt.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  11. #26

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Kan het zelfs niet aansluiten op de mobo, het beschermingspaneel ligt niet 100% over de verbindingspoorten, ik moet wel via de GPU. Maar het is omwille hiervan dat ik nu naar een computerwinkel ga rijden op de hoop dat zij het moederbord kunnen herplaatsen en het probleem met dat scherm kunnen oplossen.

  12. #27
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.099
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    65/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yusifer Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Kan het zelfs niet aansluiten op de mobo, het beschermingspaneel ligt niet 100% over de verbindingspoorten, ik moet wel via de GPU. Maar het is omwille hiervan dat ik nu naar een computerwinkel ga rijden op de hoop dat zij het moederbord kunnen herplaatsen en het probleem met dat scherm kunnen oplossen.
    Je kan die inderdaad niet op je mobo aansluiten, die CPU heeft geen onboard GPU. Maar de meeste mensen denken dat ze die HDMI of DP kabel op het mobo moeten aansluiten, wat dus niet zo is.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  13. #28

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Het is anders ook vervelend dat er enkel hdmi-poorten zijn want mijn scherm en de kabel van tv naar computer zijn een HDMI->DVI verbinding. Maar ik heb al extra kabels/verbindingsstukken besteld.

  14. #29

    Lid sinds
    8/04/07
    Locatie
    Oostkamp
    Berichten
    6.651
    iTrader
    3 (100%)
    Reputation
    0/32
    Even een kleine update: pc is sinds gisteren terug. Probleem lag volgens hen dat het moederbord een update nodig had om compatibel te zijn met gpu en/of cpu, niet goed verstaan. Ze raadden aan eerst Windows te installeren vooraleer te gaan overclocken. Zo gezegd, zo gedaan. Windows geïnstalleerd en net willen overclocken, de CPU naar 4GHZ en het geheugen naar DDR4-3200MHZ omdat dit de snelheid ervan is. Maar de problemen begonnen weer. Echter kon ik na een paar keer herstarten (door powerknop in te blijven drukken) terug naar mijn BIOS en heb ik de settings van cpu en ram terug naar de standaardwaarden gezet en start het weer op.

    Wel kut.

  15. #30
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.099
    iTrader
    132 (100%)
    Reputation
    65/179
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yusifer Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Even een kleine update: pc is sinds gisteren terug. Probleem lag volgens hen dat het moederbord een update nodig had om compatibel te zijn met gpu en/of cpu, niet goed verstaan. Ze raadden aan eerst Windows te installeren vooraleer te gaan overclocken. Zo gezegd, zo gedaan. Windows geïnstalleerd en net willen overclocken, de CPU naar 4GHZ en het geheugen naar DDR4-3200MHZ omdat dit de snelheid ervan is. Maar de problemen begonnen weer. Echter kon ik na een paar keer herstarten (door powerknop in te blijven drukken) terug naar mijn BIOS en heb ik de settings van cpu en ram terug naar de standaardwaarden gezet en start het weer op.

    Wel kut.
    OC'en is niet gewoon direct de eerste de beste OC waarde dat jij wil zetten, hé. Je moet ook effectief testen op stabiliteit.

    Verhoog het voltage en zet de OC op 3.9GHz ofzo, is die stabiel ga je hoger met je OC, is die niet stabiel verhoog je het voltage een beetje en test je terug. Crasht die toch dan weet je dat die effectief niet op die setting stabiel is en verlaag je de OC en voltage naar waar die wel stabiel is.

    Trial and error, helaas. Elke chip is verschillend van elkaar, dus de ene Youtuber die zegt dat 4GHz+ perfect haalbaar, is voor elke chip van die reeks, is een dikke zeiker.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

Pagina 2 van 3 Eerste 123 Laatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen