WiiWare: Stop Stress: A Day of Fury


Geschreven door Dj Super

Special | 25-01-2010 -

Veel last van stress? Geen zin om veel geld uit te geven aan therapeutische middeltjes? Misschien dat Abylight een leuk alternatief voor je heeft klaar staan in het WiiWare aanbod. Stop Stress: A Day of Fury staat daar immers voor je klaar om te worden gedownload naar je Nintendo Wii voor 800 Wii punten. Of het spel daadwerkelijk een kalmerend effect heeft, lees je in de review.Je hebt soms zo van die dagen waarin alles tegenzit. De wekker die veel te vroeg naar je zin afgaat, de kilometerlange file op weg naar je werk, de zwetende collega dat zijn eten op een gruwelijke manier naar binnenspeelt, de baas die weer eens duidelijk laat blijken dat je ondermaats presteert of de vriendin die klaagt dat ze geen geld meer heeft om nieuwe kleren te kopen. Het kan soms nogal eens tegenslaan, maar gelukkig maken we in Stop Stress: A Day of Fury kennis met Jack en met hem is het een stuk slechter gesteld. Deze psychopaat zijn theewater kookt vreselijk snel over en de enige manier om een beetje te kalmeren is alles aan gruzelementen slaan. Houd je Wii Remote maar goed vast, want je zult er verschrikkelijk veel mee moeten zwaaien.

 

 

De morgenstond heeft goud in de mond

In het eerste van vier levels wordt Jack brutaal gewekt uit zijn droom, inclusief tropisch eiland en mooie dames, door maar liefst zes verschillende wekkers. Niet met de muziek van de ochtendradio, maar met dat irritant gepiep waarvan je haren recht overeind gaan staan. Om ervoor te zorgen dat Jack geen afspraak krijgt met de hartchirurg, moet je er voor zorgen dat je de wekkers zo snel mogelijk kapot slaat. Je begint met een simpele pantoffel, maar na een beetje door je appartement te rennen vind je een honkbalknuppel in de kast waarmee je al een stuk harder kunt slaan. Dat is maar goed ook, want niet alleen de wekkers zullen op je zenuwen werken, maar ook enkele vieze insecten en een op hol geslagen broodrooster.

Tijdens het spelen moet je je hartslag goed in de gaten houden. Gaat deze te ver de hoogte in, wat eigenlijk nogal gemakkelijk gebeurd, dan mag je meteen beginnen met het regelen van Jack zijn begrafenis. Om deze stressmeter af en toe eens te laten afkoelen, kun je proberen om alles wat je tegenkomt kapot te slaan. Hiervoor zal je adrenalineniveau niet alleen een beetje zakken, maar je kunt zo ook extra punten verdienen. Deze punten zijn geheel persoonlijk en kun je helaas niet vergelijken op online leaderbords. Hierdoor is er naast het ontstressen geen enkele reden om het spel opnieuw te spelen.

 

 

Zwaaien met die handel

Zoals eerder al aangehaald zul je vaak moeten zwaaien met de Wii Remote. Een activiteit die voldoende gedoseerd voor de nodige ontspanning kan zorgen. In Stop Stress: A Day of Fury ben je echter zo vaak aan het zwaaien dat je eigenlijk niets anders meer doet, buiten het zoeken naar waar je belagers vandaan komen. Bij bijna elke stap die je in het spel zet, wat je trouwens met de vierpuntdruktoets van de Wii Remote moet doen, kun je vanuit elke hoek worden aangevallen, zowel hoog als laag. Aangezien de aanduiding ontbreekt van waar de aanval juist komt, ben je regelmatig aan het ronddraaien met de analoge stick van de Nunchuck op zoek naar die ene belager. Je moet hem vinden en verslaan, want anders kun je geen volgende stap zetten. Hierdoor is vluchten geen oplossing en zul je soms al tandenknarsend opnieuw aan een level moeten beginnen, gewoon omdat die vervelende kakkerlak je stressmeter alweer in het rood heeft gejaagd.

Doordat je hartslag vrij gemakkelijk de hoogte ingaat, op eender welk niveau je speelt, is het misschien een geruststelling dat je alle vier de levels op ongeveer een uurtje tijd kunt voltooien. Hierdoor kun je het nog net beschouwen als een hakkend tussendoortje en is het net op tijd gedaan om ervoor te zorgen dat je geen afspraak bij de dokter moet maken voor een zere schouder. Het stuk slaan van de verschillende voorwerpen komt eigenlijk als enige ontspannend over, maar al de rest zal er geheid voor zorgen dat al die inspanning om te ontspannen je stresspeil terug de hoogte invliegt.

 

 

 

Plus
Voorwerpen stuk slaan

Min
Chaotisch gameplay
Zere schouder
Geen leaderbords
Zeer kort

Score 60

- Gameplay 5/10
- Geluid 7/10
- Graphics 7/10
- Fun 5/10

Conclusie


Ik denk dat ik weet welk spel ervoor gezorgd heeft dat er van die zotte Raving Rabbids bestaan. Die arme beesten hebben vast Stop Stress: A Day of Fury geprobeerd en zijn daardoor helemaal op hol geslagen. Doordat de gameplay voor nogal wat chaos en frustratie kan zorgen, heb je na het spelen ervan niet alleen meer stress, maar ook nog eens een zere schouder van al dat zwaaien. Het concept klonk aanvankelijk goed, maar de uiteindelijke afwerking is zeer teleurstellend.

 
1 100% rep

smithykeee zegt op 25/01/2010 22:27   [?]

  Rating 0 16+ 16+
euhm ? wtf ? doe even normaal, wanne kutgame
2 100% rep

Bladerkeuh zegt op 25/01/2010 22:57   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Man, kwas het al beu na ene minuut
3 100% rep

Bullseye52 zegt op 25/01/2010 23:16   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ziet er inderdaad kut uit .
4 100% rep

subject1487 zegt op 25/01/2010 23:25   [?]

  Rating 0 16+ 16+
da spel is ni eens ne review waard imo
5 100% rep

jodabin zegt op 25/01/2010 23:40   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Heb zo wel eens op de kermis een stresskraam gezien, daar kon je met net niet zwaar genoeg stukken hout naar oude tv's en hangende flessen smijten. Was wel fun
6 100% rep

bloodywolf zegt op 26/01/2010 2:35   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Die insecten zien er verveld uit, zeker met de baseball knuppel leek zijn bug-killing skills nog meer te dalen.
7 100% rep

Zant zegt op 26/01/2010 8:03   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Over WiiWare gesproken.. Ligt dat aan mij of is Worms Battle Islands verdwenen van Nintendo's website? Allez, vroeger stond da daartussen (met dan "Binnenkort!" erbij), ma nu zie ik da precies nimeer...
8 100% rep

den mind zegt op 26/01/2010 21:53   [?]

  Rating 0 16+ 16+
shit man wat een kutfilmpje

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website